Tågsnack

Imorse försov jag mig och åkte därför med ett senare tåg: det tåget som Rebecca alltid åker med. Ringer henne och lyckes efter ett tag hitta henne på tåget. Det jag kom att tänka på efteråt var vad det egenligen var vi pratade om. Kort sammanfattat var det tre saker: tågförseningar, det kristna Sverige och (en trumvirvel här, tack) Facebook!

Vi började samtalet med ett klassiskt "hej, hur är det med dig" och när vi klarat av den biten kom vi in på tågförseningarna som varit de senaste dagarna. Det var inställda tåg i söndags kväll pga att ett X2000-tåg spårat ur någonstans pga lövkalka, tågen i går morse var sena pga lövhalka och imorse varnade busschauffören för att tågen kunde vara sena upp till 15 minuter pga denna lövhalka. Då kan man ju börja  fundera: löv har funnits i alla tiden och faller alltid ner på hösten, tåg har funnits i typ alla tider (iaf så länge jag kan minnas ;)) men det där med lövhalka är ett nytt påfund! Hur hänger det ihop? Kan man inte bara sätta en sopborste längst fram på tågen som sopar bort de stackars hala små löven?!

Efter att vi beklagat oss över detta började vi diskutera olika kristna konferenser, olika samfund, skillnaden mellan Svenska Kyrkan och Svenska Kyrkan, kända kristna talare och att jag plötsligt blivit vän med hennes klasskompis Sebastian och att det då kändes lite skumt. Jag berättade att vi pratat om just detta i söndags, jag och Sebeastian, att det kristna Sverige är väldigt litet och att alla känner alla eller iaf känner till alla. Rebecca höll med och iom detta kom vi in på Facebook. Vi konstaterade att vi ofta har väldigt många gemensamma vänner med folk man träffar och inte kände till sedan tidigare. Men så visar det sig ändå att man har ett tiotal gemensamma vänner. Skumt eller inte? Ja, faktiskt. Snart blir det väl inavel.

Men lite skumt är det att vem man än pratar med, oavsätt vad, kommer man till slut in på Facebook. Snart blir Facebook det nya google och källan till allt vetande. I hope not.

Höst

Hösten har också den sina ljusa studer. Och jag överlevde även denna dag.