Så inte jag

Idag har jag köpt två toppar på Indiska - en rosa och en lila!

Hörde ni?! Indiska. Rosa. Lila.

För det första brukar jag aldrig handla på Indiska, jag brukar inte ens besvära mig med att gå in. Det känns inte riktigt fräscht och det är inte riktigt min stil. Lite av en b-affär.
För det andra är varken rosa eller lila mina färger (kulörer, för att vara riktigt noga med språket), visst kan det vara fint - men inte på mig! Jag tror inte ens att jag äger något plagg i dessa färger. Men de var faktiskt riktigt fina. Den rosa var lite blekrosa med ett tryck och den lila lite brunlila.

Så detta var en stor stund för mig. Hoppas att jag inte ångrar mig. Fast jag betalade ju inte ens 200 kr för dem.

Udda?

Igår när jag nös bet jag mig i kinden.

(Nej, jag har inte så mycket mer intressant att komma med.)

Girighet

Häromdagen kunde man läsa i tidningarna om partiledarnas löner. Det var ju också ett sätt att att bli deprimerad på. Visserligen tror jag inte att jag vill ha den lönen. Då blir det ju automatiskt så att hela ens liv börjar handla om pengar, och det vill jag verkligen inte ska hända mig. Visserligen handlar väl ens liv om pengar när man inte har några heller men jag tror ni förstår vad jag menar.

Så läser man om den där Maud Olofsson. Hon har en årslön på 1,7 miljoner kronor och då har de säkert inte tagit med vad hon får för olika specialuppdrag som hon utför. Hon tjänar mer är själva stadsministern. Hennes förklaring till detta är att hon ju faktiskt har tre jobb! "Mitt parti tycker att jag är värd det och jag har faktiskt tre jobb, säger Maud Olofsson till TV4 Nyheterna och syftar på att hon är vice statsminister, näringsminister och partiledare."

Då kan jag tycka att med dagens höga arbetsbrist borde hon verkligen inte roffa åt sig tre jobb!!! Dessutom tre välbetalda sådanna! Räcker det inte med ett jobb per människa, speciellt när de är så där välbetalda?! "Maud Olofssons dubbla löner utlöser kritik från Lars Ohly: - Det ger signaler om girighet."

Vad jag ska bli när jag blir stor? Tjuv - så jag kan sno Maud Olofssons lön!

Det inom citationstecken är taget från
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=753924&rss=2216

Jag är uppdaterad

I alla fall när det gäller melodifestivalen.

Ni som känner mig vet hur intensivt jag har dissat denna fåniga TV-plåga. Första låten jag hörde från melodifestivalen var Perellis dåliga låt och det var i torsdags när jag gjorde Annelis jobb (då har man radion på och ja, det ingår nästan  jobbet). Men min syster var hemma hos oss i förrgår och då spelade hon upp några bidrag för mig via svt:s hemsida. Det jag kan konstatera utifrån det jag såg (remember - jag såg inte alla bidrag och inte hela deras uppträdanden) är att rosa glitterdildos inte är min grej, Linda Bengtzing är en riktigt bra artist med scenglädje, utstrålning och sångröst, Amy Diamond är världens tönt, en sång om gamla ex i en hönsnätsbur går helt enkelt inte hem och Sanna Nielsen (heter hon så?) hade den bästa låten.

Jag tycker även att om man nu ska uppträda i TV inför fyra miljoner tittare (har för mig att det låg runt den siffran) kan man faktiskt kosta på sig lite kläder till detta event.

Melodifestivalen är helt enkelt inget för mig.


Och ICA Maxi gör det igen...

I torsdags hade mina föräldrar varit och handlat och mamma var lite irriterad. "Ja, vi kom in på ICA Maxi, tog vår scanner och tog ett par blommor. Sen när vi kommer längre in i affären är det väldigt mycket liv och folk skriker. Sen ropar de i högtalarna att det unga stjärnskottet bla bla bla... Ja, nån ung halvkändis... Det gick ju inte att vara där! Man kom ju inte ens fram till köttdisken. De hade ju ställt en stor scen mitt i butiken och då kan man ju inte handla! Vi fick ju lämna tillbaka blommorna och scannern och gå till Coop istället!

Jag höll med henne om att det var dumt av Maxi och sa att "Ja, de skrämmer bort sina stamkunder och lockar dit nya." Och mamma sa "Ja, sånna som inte bryr sig om köttfärs!!!".

Är hon inte för charmig, min mamma?!

För övrigt var den lilla halvkändisen Amy Diamond....

Underbar kommentar!

Kan faktiskt inte låta bli att dela med mig av den här. Jag tycker att den är så oerhört söt! Håller ni inte med?!

En mamma satt och fyllde i ett kvällstidningstest, 

där bl.a. frågan "anser du att du är normalviktig?" dök upp.
Hon läste frågan högt för sig själv och den 9-årige sonen lyssnade och funderade.
Sen sa han: "- Nää, mamma, du är inte normalviktig - du är ju jätteviktig!"


Tips till de som försöker avstå från godis:

Jobba ALDRIG i påsktider!
Är så otroligt äckelmätt på godis nu! Spyr nästan på tanken att äta mer! Ändå kan man ju inte låta bli att fortsätta snaska. Och det kommer bara fler och fler påskägg hit till kontoret. Och jag märker ju av det så mycket eftersom att jag ränner runt så mycket.

Hur många tror att jag gått upp 45 kg och tappat alla tänder innan påskdagen?

image617

Alex har rätt!

Jag brukar alltid tycka att Alex Schulmans krönikor i Punkt SE är aningen komiska men gårdagens fattade jag ingenting av. Jag har minsann aldrig sett någon s.k. mellanunge sitta och äta chips. Det är väl inte så vanligt att man brukar äta chips bara sådär, helt utan anledning?!

Så hände det...

Jag satt på bussen mot Hovsjö. Eftersom att det var just bussen till Hovsjö satt jag väldigt långt fram i bussen (jag vågar inte annat) och hamnade då så att jag satt baklänges när bussen åkte. Och vad får jag se? Jo - en tjej i åldern 11-14 med mjukisbyxor, flottigt hår och chips. Jojomensan. Hon satt där med sina flottiga fingrar och åt chips som hon höll i sin andra hand. Det var riktigt äckligt dessutom!

Alex har återigen rätt. Han har uppenbarat begreppet äckliga mellanbarn för mig.

Milkshakekväll

Efter lite tjat från Roddan så blev det äntligen ytterligare en milkshakekväll hemma hos mig. Jag och mamma hämtade upp Roddan, Ida och Johan på väg till Jysk, där vi skulle titta på gardiner som vi sadan köpte. Nu slår det mig att jag glömde fota gardinerna, men det får bli sen när jag satt upp dem. Roströda med några blommor på. Jag tycker det blev rätt bra faktiskt. Behöver mer varma färger i mitt rum.

Senåkte vi hem till mig och väntade på Sofie som också skulle komma. Vi fotade lite.
  

Mest blev det bilder på Roddan och Johan. Även några bilder på bara Johan men de vågar jag inte visa här. Då kanske ni aldrig vågar besöka min blogg igen.

Efter att pojkarna ätit pizza som de beställde hem gjorde vi milkshake med hjortronsmak. Helt okej men jag måste säga att jag nog föredrar choklad. Det var iaf en trevlig kväll. Mycket sprippande och lekande med gitarren tills den gick sönder...
milkshake

Rolig mamma

Ibland är min mamma riktigt rolig!
Hon läste ju
Daniels blogg för ett tag sedan och tyckte att hans fundering var riktigt fyndig.

Idag på bussen till jobbet var det väldigt trångt och som vanligt fyllt av grundskoleungar. Plötsligt säger mamma lite pillemariskt: "Titta. Där är en sån där från Estland!" Det tog ett tag innan jag fattade men självklart menade hon en estetunge.

Det var faktiskt roligare än det låter.

Snygg eller ful?

Ibland känner man sig ju äckligt snygg! Eller iaf äcklig...

Tror ni förstår varför...
  

Får väl ta en "normal" bild också för att visa att jag inte alltid är ett miffo (haha, där lyckades jag allt lura er).


Får väl se om det blir fler bilder snart med mitt nya hår. Detta är alltså ett "före"-inlägg. Ett flummigt sådant dessutom. xD

Estlandsmöte

Hade av någon anledning med mig min kamera till estlandsmötet i lördags. Se bara hur fint vi i filmgruppen jobbar!


Av någon anledning blev det lite poserande och flum också.
  

Ser det inte lite ut som helan och halvan? Vet inte hur de lyckas med detta. Sofie ser inte ut att vara längre än en meter eller så! xD


Och såhär ser jag ut när jag stittar in i skärmen på datorn. Riktigt creepy!


Och Roddan fick riktigt snygga ögon av någon anledning! xD
ögon

Så, det var allt för denna dag folks. Det hände alltså inte så mkt viktigt på mötet. Senare på kvällen var det film till kl halv fem för min del. Usch usch vad trött man var sen.

Reslista

Jag vill resa. Vill verkligen upptäcka saker. Inte bara ligga på stranden och sola, då kan man lika gärna åka till Mallorca eller gå på ngt solarium. Jag vill uppleva landet. Äta den goda maten, inte fatta ett ord som sägs, känna sig lite lost och lycklig, se fina saker, travla med kompisar. Ni vet, allt det där... Upptäcka. Underbart va? Ngn som är på?

Här är en lista på några ställen jag redan nu skulle vilja resa till (utan någon vidare ordning) men jag är inte bang på andra ställen!:

Brasilien
Australien
Island
Italien ( bl.a. Rom, Capri, Pompeji, Venedig (innan stället ruttnar helt, kanske bara över en dag. Det är så dyrt där))
Typ ngt udda land folk inte åker till så ofta. Kroatien?
Road trip genom USA (jag vet, mainstream men det vora så coolt. Och roligt. Måste vara underbara människor man åker med. Och stanna till på massa ställen såklart.)
Afrika (det är ju ganska coolt faktiskt. Vet inte riktigt var)
London
Thailand (jaja, alla åker dit typ sju tusen ggr om... men då måste det ju vara speciellt också?!)
Alperna och åka skidor (Åre har ganska korta backar i jämförelse)
Kina (man hör ju att det är ganska speciellt. Och muren är faktiskt ganska tuff)
Egypten
Japan (bara för att det är coolt. Kommer dock ganska långt ner på priolistan)


Fler förslag/tips på platser jag glömt/inte tänkt på?

Dagens konstaterande

Det värsta med att ha klippt och färgat håret är att man inte vet om folk är ärliga när de säger att det är fint.

image599 

Bowling och flum

Planen för denna helg var att lördag förmiddag åka till moster och co i Linköping. Men när jag vaknade upp kände jag att "NEJ! Jag vill inte!" Sprang därför ner till mamma i köket och sa "Mamma! Jag vill inte förlja meeed!" Fick då svaret att "Nej, det förstår jag. Du bestämmer själv." 
Jag stannde i Södertälje och halv fyra kom Johan, Ida och Rebecca och plockade upp mig i Johans bil. Vi åkte till bollhallen. Ida och jag flummade i baksätet.


Jag bjuder på lite bilder från bowlingen:
          

Vi hade väldigt roligt och egentligen vann jag. Det var bara det att Ida hade fått en gratid strike efter att Rebecca fått en strike. Så hon vann med typ två eller tre poäng över mig.

Sen skulle Ida försvinna.... Vi andra åkte och handlade på coop med inställningne "Johan bjuder". Tacos och chips och godis i massor. Godiset kostade 80 kr. Hehe. Nej, vi åt inte upp allt. Sedan for vi hem till Johan och lagade mat, åt och kollade på film.

 
Johan hackar gurka och äter (?) mat i köket.


Soffpotatoes.


Sen var det dags att säga hejdå. Då var alla galna.