I've got a sercret!

I've got the best secret ever! Typ.

I'll tell you when i know more. If it works out the way we (mostly I) want. Ralfh sa att det bara var några formaliteter kvar, men att det troligtvis blir så. Coolt. Det pirrar i min mage. Det trodde jag aldrig!

Maybe I was wrong after all.

Kalas, kalas, stan och Singstar

Jag överlevde denna helg också. Woho!

I fredags var det ju som sagt avtackning för en som slutade på jobbet. Åtta tårtor var beställda men när jag gick hem, 1530, var det två hela tårtor kvar. Kallevi sa att jag skulle ta en. Sagt och gjort, mamma och jag åkte buss med världens största tårtpaket till Gullmarsplan där pappa plockade upp upp och sen körde jag till Marie. Malte fyllde ju ett år. Jag coh Malin (Mattias syster som är bilskollärare) åkte ut och körde lite. Det gick rätt bra, men samtidigt var det lite smånervöst. Fick lite tips och råd.

Sen kom vi tillbaka mitt i middagen. Gaspatscho, pastasallad och quinoasallad. Jättegott. Sen var det tårta. Marie hade bakat en tårta, vi hade med oss en och Mattias föräldrar hade ocksåmed sig en tårta. Som tur var var vi många så nästan allt gick åt (iaf mer än hälften).

På lördagen gick jag upp vid tolvtiden och började städa. Vid fyratiden kom libaneserna (De som bor i Libanon, dvs ett par grannar i sommarstugan...) och deras hund och blev bjudna på middag av oss. Mums. Välkomstdrink med lite tillbehör, laxtartar, vaktelägg och sparris till förrätt, fläskfillé, rökig sås och potatis med ricotta till varmrätt. Sen blev det osttallrik följt med limepannacotta. Till allt detta blev det olika viner, vilket började kännas efter en stund. Jag gick och la mig innan kaffet för jag var så trött.

Upp kl åtta (vintertid, yaay, det enda bra med att det blir vinter!) för att en timme senare cykla iväg till Hovsjö kyrka och fira gudstjänst. Sen saft (jag har bestämt mig för att sluta äta så mkt kakor och bullar och sånt) och lite prat med folk. Margareta och Stellan hade kommit hem från Kreta den natten och Margareta berättade en rolig sak. De hade inte sett bilen när de kom hem så de frågade Johan. Och sen började han klä på sig.
Margareta: Var ska du?
Johan: Jag ska ut och leta efter min bli!
Haha, klockrent. Den ska jag cokså börja köra med! (Slår vad om att det inte var många som förstod det roliga.)

Cyklade sedan hem och badade fötterna - det var skönt! Fast hela huset luktade hund. Det luktar inte så gott. Jag ska aldrig skaffa hund tror jag. Jag och min mor gick sen till stan för att byta mina trasiga vantar och titta lite på cervera. Det slutade med att vi fick byta vantarna två ggr (det andra paret var också trasigt - pinsamt!) jag köpte en BH på rea, en svindyr halsduk (199,50 kr) och ett par skor (!!!) för 399 kr på Wedins. Typ precis sånna jag ville ha. Lagom hög röd, inte för smal klack, svarta (typ läderimitation), lagom spetsiga och ganska kort skaft. Perfa! Hoppas de håller och att jag kan gå i dem! Vi åt enklare lunch på tratten innan vi gick hem.

Efter ett tag kom Daniel till mig, vi åt middag och sen blev vi skjutsade till Lindängen där det skulle bli Singstar med Lindängen crew, men där var massa invandrarungar och hade kalas så vi blev utkörda! Var i lillstugan en stund innan vi bestämde oss för att hålla till i kapellet. Vi traskade dit och monterade upp alla saker. Daniel sjöng hemskt och Paulus var hur söt som helst. Åkte hem vid niotiden tror jag. Jag och Daniel fick skjuts hem till mig av Kim. Vi gick och la oss på en gång.

Sen plötsligt blev det måndag. =(

Kommentera mera!!
Ni suger ju på det!


Ny tävling

När mamma och jag var ute på lunchen igår hittade vi på en ny tävling.

När man går från jobbet till ringens centrum går man nästan alltid förbi en fullgubbe/uteliggare som står med hörlurar och sjunger det han hör.

Mamma och jag har börjat gissa vad det är för låt han sjunger. Igår sjöng han Cara mia. =)

En Daniel

Ja, jag fick lite inspiration från Daniels blogg och tänkte nu själv göra en Daniel: Berätta om den roligaste frågan jag får på jobbet, om och om igen.

Folk fattar att jag är ngn som blev kvar från sommaren och då frågar de mig "Är du någons dotter?" Behöver jag ens säga att det låter väldigt konstigt? Det är väl klart att jag har en mamma och pappa. Nånstans måste jag ju ha kommit ifrån. "Nej, jag kom med storken. Och han åkte fel så jag vet inte om jag är någons dotter" Duh!

En annan kul grej som hände idag var att larmkillarna lekte lite så att larmet gick, vilket innebär att det låter i receptionen. Först när jag hörde ljudet trodde jag att Gunilla satt och spelade dataspel.^^

Iaf så kommer det in en engelsktalade konsult. Han ska ta en godis, som står i en skål på disken. Just när han ska gripa tag om den lilla karamellen plingar det till och han rycker förskräckt åt sig handen! Han ser förskräkt ut och tittar sedan på mig. Jag rör inte en min, även fast jag skrattarhögt inombords! Han gör ett nytt försök och tar godisen och då plingar det till. Han tar godisen, tittar nästan bedjande på mig och frågar med ynklig röst: "What's that sound? What i happening?" Det var absolut den roligaste händelsen på jobbet idag!


Och nu har jag precis återkallat ett larm. xD

Beslutsångest

Vad ska jag göra på nyår?

Ska jag åka på Livskraft (ett nyårsläger) eller inte?

Ska jag vara hemma, jobba den 28:e, och hoppas att ngn bjuder in mig på ngt kul på nyårsafton?

What to do?

Kaffe

Jag slutade ju med kaffe för ~1½ vecka sen. Vet ni vad det sorgliga är? Jag har mindre och mindre ont i huvudet för var dag som går... Och jag är inte alls lika trött längre.

Tror dock att jag kommer börja med kaffe snart igen, vet dock inte hur snart. Kanske inte en eller två dubbla espresso om dagen som jag kört med nu måndag till fredag sedan första augusti, men ibland. Det var nog det som var felet. Att jag började, pang på, med jättemycket koffein. Nu ska jag väl ta det lugnt då.

Fast just nu är jag kaffefri.

Undrar hur lång tid det tar att bli fri (om man nu blir det) från ett riktigt kaffeberoende. Ngn som vet?

En illustrerad skrattruta

Imorse när jag och Sofie åt frukost tittade vi på Family Guy. Det var lite roligt. Kommer inte riktigt ihåg hur det vra, men Brian hade fått jobb på ngn snoffig tidning och han drog ett skämt. Chefen (eller vem det nu var) skrattade och sa att det kunde de ha med i sina serier: "Or as we call it: an illustrated laughing square." Jag tyckte bara att det var så roligt!

Greta!

Greta, greta - även denna helg.

Det började med att stressa hem från jobbet för att få mat i magen och sedan tvinga Kim att skjutsa mig till UG. På UG befann sig, kvällen till ära, Hannu Söderlund, en trevlig människa från Västerås. Sara höll i kvällens program som följdes av en andakt. Vi fick plats hela 22 personer nere i andaktsrummet. Det var imponerande. Efter att folket gått upp hade jag och Joel ett samrtal. Vet dock inte om vi kommer ngn vart. Runt kl 22 kom Daniel, nästan direkt från jobbet. Värmde mig lite på honom innan det var dags att åka till Västerås för min del. Målet med denna helg var ju att våldta Johan Marklund, som bor och pluggar i Västerås och denna kväll hade jag blivit lovad skjuts av Hannu. Vi gav oss av runt midnatt och hade väldit trevligt i bilen. Vi pratade om allt från himmel till jord.


I Västerås kom Johan och mötte mig vid bilen och sen traskade vi hem till honom. Det var en minst sagt trevlig vistelse i staden för min del. På lördagen åkte jag hem vid fyratiden eftersom att jag skulle vara hos Jonna kl 19. Hon firade att hon fyllde år för nästan en månad sen. Det var kul det också. Minst sagt. Inga detaljer, för det kommer jag inte ihåg.


Sofie och jag gick hem till mig vid tretiden på morgonen. Vi var trötta coh ville sova. Upp igen vid åtta för att äta frukost och sedan gå till Hovsjö kyrka där gudstjänst skulle firas. Satt sedan några stycken innan i rummet och snackade och Johan Bengtsson ritade en spindel.


Dags för hemfärd och sen kom Sara på besök vid ett. Vi snackade, tittade på söta filmer från min jobbmail och surfade runt lite.


Denna helg var trevlig och genomstressad. Skulle lätt uppleva den igen om jag fick välja.
Vill snart tillbaka till Västerås!

Som sagt - Greta!


Yaaay!

Två veckor till då.
Mitt liv är den mest tragiska komedin ever!


Seg, segare...

Igår när jag skulle duscha var självklart duschen upptagen - av mina krukväxter. Ojdå. Jag hade helt glömt bort att jag duschat av dem tidigare. Är helt borta. Faktiskt värre än vanligt. Har glömt nycklarna på toaletten på jobbet flera ggr, glömt ta av mig "tummem" på pekfingret och haft ont i huvudet hela dagen. Har tastat (sen i fredags) att sluta med kaffe (WOW)! Mest för att se om det kan vara det som är felet. Innan sommaren drack jag knappt kaffe en gång i veckan, men sen jag började jobba blir det minst en eller två dubbla espresso om dagen och det känns som lite väl mkt koffein. Så nu låter jag bli. Hoppas det blir bättre.

Var helt död redan när jag kom till jobbet idag, en riktig måndag alltså. Tar av min jackan, tar nycklarna och kilar upp till elvan. Fixar lite med sakerna och tar sedan min vagn och traskar runt. Och tror ni inte att jag springer in i världens bästa larminstallatör?! Jodå, det gjorde jag. Han är typ bäst på jobbet och han jobbar ju inte ens där.^^  Han är iaf 29 år och tycker att jag har skitkass lön! Hehe. Jag håller med honom. Jag är lite som en elitidrottsman - pringer omkring hela dagarna och får betalt för det. Fast inte lika mkt.

När jag kommit hem efter den sega resan i ett segt gamalt tåg lekte jag med Malte-palt som var på besök hos oss tillsammans med sin mamma. Vi jagade varandra, dansade och skrattde. Han är så charmig och nästa fredag blir han ett år.

Förlåt för ett segt och flummigt inlägg, men jag mår lite flum-segt och inte riktigt bra idag. Bättre än ingenting kanske? Ge. Mig. Kaffe!

Mitten av oktober ffs!

Var tog tiden vägen? Hösten? Det känns ju fortfarande som sommar. Kanske inte om man tittar (eller går) ut, men inombords känns det somm att det inte har blivit höst än. Jag tror att det kan bero på att inte skolan har börjat än för min del. Kommer den någonsin att göra det? När jag träffar folk på tåget, gamla klasskompisar och så, låter det: Var pluggar du? Var sökte du då? Vet du fortfarande inte vad du vill göra? Osv med en väldigt förvånad röst.

Jag kan inte förstå att de ser det som något konstigt. Jag är nitton år, jag är ju inte gammal alls. Knappt uppelvt världen, vad som finns utanför skoldörrarna. Är det då så konstigt om man inte vill släga sig på någon utbildning? Jag känner ju varken motivation för att plugga eller vad jag vill göra i mitt yrkesliv. Ge mig då en anledning.

En tråkig sak just nu är att det känns som att jag får väldigt väldigt lite kvalitetstid med de människor jag kallar mina vänner. Antingen är de upptagna, vill inte, har inte tid. Eller så är jag upptagen. Det är en stor stor nackdel med att jobba i Sthlm - jag kommer hem halv sju på kvällarna. Det känns också som att jag håller på att tappa alla mina vänner. Ingen mysig känsla kan jag ju säga. Inte mysig alls.

Bring me back the old days, where I had time, and took the time, to be with my friends.
Give me back the good times.
Give me some new, better moments! Man kan ju inte bara titta i backspegeln.

This weekend

I fredags mellan fyra och fem fanns det knappt ngt att göra på jobbet. Det är vid sådana tillfällen jag börjar oroa mig över att det kanske inte blir ngn mer förlängning. De har ju sagt att de vill ha kvar mig så länge de har behov av mig men när de inte har det då... Gick hem lite tidigare iaf.

Åt middag med mamma innan jag gick till baptistkyrkan där årets ekumeniska höstkonferens hölls. Att Berit Simonsson var talare var bara ett plus. Hon är verkligen cool och det hon säger är verkligen sånt man kan ta åt sig och inte sånt man hört hundra gånger tidigare. Iaf jaf får alltid ngt med mig när jag har lyssnat på den kvinnan. Idag skulle hon prata om att höra Guds röst. En sak jag gillade också var att man fick diskutera med varandra vad man tyckte var bra av det hon sa, det är ett jättebra sätt att få de som lyssnar mer aktiva och jag anser att det blir lättare att komma ihåg vad som sagts också.

Tre saker som jag tyckte var bra var (bl.a.) att man ska låta ett samtal med Gud bli just ett samtal. Och hur många måste vara inblandade för att det ska bli just ett samtal - jo två. Alltså måste vi låta Gud tala till också när vi ber. Man ringer ju inte till vårdcentralen och berättar om alla sina åkommor och sen lägger på, utan man väntar ju på ett svar. Samma sak med bönen - vi kan inte bara lägga på!
En till sak Berit sa som jag tyckte om var hennes flygplansberättelse. Varje gång man flyger får man ju en liten säkerhetsundervisning. Och på slutet ngt i stil med "När syrgas behövs öppnas en lucka i taket och syrgastuber kommer ner. Sätt först en på dig själv innan du hjälper andra." Det kanske inte betyder så mkt för er som läser det här. Själv kunde jag inte låta bli att le när jag hörde det. Det är exakt samma sak som står i Bibeln på flera olika ställen. Just den liknelsen var lite häftig.
Den tredje saken jag täbnkte på som hon sa var det som står i Första Samuelsboken kapitel tre, vers sju: "Samuel kände ännu inte Härren, och Herrens ord hade ännu inte blivit uppenbarat för honom." Just det här med ännu - klart att vi inte hör Guds röst om vi inte vet hur det låter, och det vet vi ju inte innan vi känner Gud.

Efter mötet i kyrkan bestämde vi UG:are oss för att traska till Lindängen. Jag gick det och innanför grindarna. Tittade lite på sjärnorna och pratade lite när jag plötsligt kände mig väldigt oönskad just där. Det kändes inte riktigt som att ngn ville ha mig där så jag gick till centralen för att ta bussen hem. Daniel och Sofie envisades med att följa med. Varför måste de alltid hålla på?

På lördagseftermiddagen åkte jag och mamma iväg för att köpa födelsedagspresent till Malte, som fyller ett år nästa fredag, men först hamnade vi på Jober max där jag hittade en jättefin top som jag köpte. Har velat ha en sån jättelänge och den känns verkligen "jag" även fast jag inte har ngt liknande tidigare. Det tyckte mamma också. Men mamma har ju ännu större tur när hon handlar. Hon hittade ett par läderstövlar (sköna och med lagom klack) för bara 400 kr!!! Dessutom hittade hon en jättemysig och snygg tröja som hon köpte.

Traskade sedan upp till leksakerna där jag hittade lite frukt och bestick till Malte (ja, han önskar sig faktiskt det). Funderade på att köpa en jättesöt flodhäst på nyckelring till min väska, men jag gjorde inte det. Ångrar mig lite nu. Den var ju jättegullig, lagom stor (typ jätteliten), ljusblå och billig!!! Blä på mig!

Sen åkte vi till Kappahl där jag egentligen skulle köpa jeans men jag hittade inga snygga. De har ju haft förut som sitter jättebra på mig men nu hade de bara fula b-jeans, och det tänker jag ju inte ha! Köpte iaf en jätteskön BH som jag fick 25% rea på. Men jag måste ju köpa jeans!

Hann hem en snabbis innan jag taskade till baptistkyrkan för att även denna kväll lyssna på Berit Simonsson. Sen gick jag och Sofie till den kinesiska restaurangen Full House, men på vägen träffade vi Ida och Roddan som skulle på bio med Tim. Just det var lite roligt för när vi går där ringer Sofies mobil och två sekunder senare ringde min. Det var Ida och Roddan som två sekunder senare sprang på oss. =)

Sofie och jag beställde trerättermenyn B som bestod av först jätteräkor med vitlök, sen fyra små rätter och sen en desert. Den klassiska friterad banan med glass. Vi hade ganska mysigt och pratade lite om pershagentyper. Hon sa en sak som lät väldigt rolig: "Hon är allid i tidningen och honom träffar man alltid när man går ut!" Vill inte nämna namnen så jag säger baar han och hon. Det lät så rolgit just då. Vi pratade nämligen om en reunion och att det skulle vara kul att se vad alla gör och hur de har förändrats. Och när hon sa det lät det precis som att "Hon är värsta kändisen och han kommer bli alkis".

En sak som jag störde mig på under kvällen var den tråkiga och "opersonliga" döda personalen. Sådant förstör väldigt mycket när man går ut och äter tycker jag. Det blir inte alls lika roligt då. Så det var en liten miss. Jobbar man på en restaurang, eller man människor överhuvudtaget, ska man vara trevlig och öppen! Tänk på att det är din gäst och den kanske inte kommer tillbaka om den inte känner sig välkommen! Men det är ju upp till er. Det finns fler restauranger att gå till om ni inte vill visa att ni uppskattar deras besök hos er.

Sen traskade de två små flickorna hem till moi och satt vid datorn innan de ganska snart gick hamnade i sängen...

Morgonen därpå, alltså idag, åkte vi till Hovsjö kyrka för att medverka på gudstjänsten. Det var trevligt, men tyvärr var vi inte så många från i torsdags som sjöng gospel. En sorglig sak jag fick reda på idag var att en väna pappa fick hjärnblödning igår. Hoppas det blir bra igen!

Nu sitter jag ensam hemma och gör inte ett skit. =(

Ingen bra fredag.

Struntad i eller bortglömd?!
Jag vet inte vilket som är värst - men that's me. Antingen skitad på eller glömd.
Vänner?

Once again I'm proved wrong...

Okej, jobba en vecka till då. Minst. Inte mig emot men man önskar ju att de kunde ha lika bra framförhållning som jag.

Vet inte om det var Madde eller Sven-Gunnar som sa att de får ha kvar mig för HR (personalavdelningen) så länge jag behövs. Men Sven-Gunnar sa att han inte kunde överblicka längre en en vecka framåt nu. Men det är ju bättre än ingenting.

På flickorna i receptionen (Anneli, Gunilla och Birgitta) lät det som att de ville ha kvar mig i all evighet. Men S-G är lite svårare att tyda. Han sa att just nu kunde han bara se behovet av mig en vecka framåt men samtidigt sa han att jag fick stanna om jag ville och trvides med dem. Hm... Sen sa han att bara HR kunde säga ngt annat och då blev det så. Hoppas HR håller käften!

Och när jag pratade med Madde innan sa hon att vi skulle ta det i tvåveckorsperioder så att jag kunde planera lite, men det gick ju inte igenom nu iaf. Fast jag tror att hon vill ha kvar mig och det brukar bli som hon vill. Man får ju hoppas det iaf.

Men man ska inte ropa hej...

Counting down

Nu är det bara två dagar kvar tills jag blir arbetslöööös. Utan arbete. Usch. Gå hemma på dagarna, bli äckelslö och inte ha ngt att göra. Det västa är nog ändå att man måste ta tag i sitt liv. Åtminståne känner jag att jag måste ta tag i mitt liv snart. Skaffa både jobb och körkort. Mamma och jag konstaterade idag att mitt övningskörningstillstånd nog går ut i sommar. Ajdå. Då blev det bråttom.

Alla på jobbet säger att jag är duktig. Birgitta sa idag att jga var snabb och jätteduktig efter att jga köpt thé och citroner. Både Gunilla och Kalevi har sagt till mamma att jag är duktig när de stött på varandra. Madde tycker att jga är ambitiös, det vet jag - annat kan hon inte tycka! Dessutom är jag både trevlig och social till skillnad från många andra.

Vill inte bli arbetslös!


Atcho!

Åt jättegod middag med mina föräldrar idag:
Potatis i ugn med rödlök, vitlök, oliver, paprila och honung.
Helstekt fläskfillét.
Skekt sparris.
Rött vin

VI pratade lite om en människa vi inte tycker om som håller på att infektera en anhörigs liv (eller hur man nu ska säga).
Mamma: Jag håller nästan på att bli allergisk mot honom.
Jag: Du får säga det till henne... (den anhöriga)
Mamma (avbryter): Atcho!
Alla började garva. Hm, det var ju inte så jag menade. Det var väldigt roligt. Min mamma som vanligt.

En underbar lördag

Mötte Sofie vid det försenade tåget till Stockholm. Målet för denna trip var Judiska teatern där vi skulle se Hundarna i Prag och vara provublik. Det började med att tåget var sent och vi fick lite problem att hitta. Det var ju inte så svårt egentligen. Bara det att vi hoppade av fel. Och då blev det helgalet. Men vi hittade och kom i jättebra tid.

Hundarna i Prag var svår att hänga med i, men det var en del av charmen tyckte jag. De var grymt duktiga och det var jättekul att åka upp och ner. Kände att min mage var tom och jag blev riktigt orolig att min mage skulle knorra högre än någonsin, men det lät den bli som tur var!

Efteråt tod vi varsinn macka och kaffe och satte oss i varsinn fåtölj och började diskutera kvällens fest. Blev bestämt att vi skulle hålla till hemma hos Sofie. Hann säga hej till Rosanna också. Hon är så söt. Sen komjag och Sofie på att måste åka hem. På tåget raggade folk till festen (via sms alltså. Ingen på tåget...) men det var många som inte kunde. Det är ju det jag säger - framförhållning is the shit. Nea var sjuk, Magie på kryssning, Emma skulle till Sthlm, osv. osv.

Hemma hos mig visades
Tysklandsfilmen och jag berättade lite andra detaljer från Tysklandsresan (sorry men jag rokar inte skriva själv, tror jag) som inte hade fastnat på film. Sen gjorde vi mat som vi smaskade i oss med varsitt glas vin. Mysigt var det men lite sressingt. Traskade hem till Sofie och började fixa. Fick några fördrinkar innan folket började komma. Fast först var det bara Renée och Joel som kom. De andra skulle till stationen och hämta två tjejer från Sthlm. Sen kom även ett gäng på tre personer direkt från huvudstaden:

Folk vid datorn
Ida hade inte sett Tysklandsfilmen så hon, Tim, Roddan och jag gick till Sofies rum och tog oss en titt på den.

Gick sen ner och var sociala - med oss själv i köket. Tommy tyckte att vi skulle dansa. Stockholmstjejerna också. Sen påstod de att det var värsta alkishaket och nickade mot folket som satt i soffan. Daniel, Sofie, Roddan, Ida och Tim. saken är den att ingen av dem drack då... Hm.. Sen stack tjejerna. Inte mig emot...

   

Vi blev lite fulla och folk dansade hitlerdansen. Vill inte berätta så mkt detaljer om kvällen. Inte för att jag inte kommer ihåg utan just för att jag kommer ihåg. Haha. Det var skitkul. Tommy babblade på om alla tjejer och sa att det som händer nu stannar här osv. Sofies granne kom på besök. Hon var jättefull och väntade på sin man. Det var lite kul.

    

Sen åkte hölöborna hem och sen även Joel och Kim, men då hade jag somnat. Vaknade kl 0900 i soffan och var jättepigg och glad. Skrattade lite åt kvällen, Sunqan och sen gick jag på toa innan jag gick och väckte sömntutorna där uppe.

Började plocka ordning i köket och torka bordet och fota mig själv lite.


Sen åt vi frukost och gick till Hagaberg kapell som idag var överfull av folk. Sen gick vi till Lingängen och kyrkkaffade med Robin och Julia. Det var nice. Sen gick jag till Sofie och hämtade mina saker innan jag kilade hem. Jag och Sofie skiljdes åt med en kram och vetskapen om att att båda skulle göra en Johan.

Idag gick jag och smågarvade för mig själv hela vägen hem. Galen kväll.

Tack Sofie, för att jag fick äran att spendera hela helgen med underbara du!

Det här var, helt ärligt, den bästa helgen sen förra helgen!

Bäst idag: Jag fick en leveransrapport från Sara. xD


Ensammast i hela världen

Ingen hör, ingen ser. Finns jag ens?

Blev riktigt ledsen idag på UG. Berättade för Joel att hur jag kände angående vår vänskap. Om vi nu har ngn kvar. Berättade även att han är den som sårat mig mest - någonsin - och att jag inte skulle orka kämpa om det skulle fortsätta vara såhär. Jag klarar inte av att bli sårad så mkt igen! All respons jag fick från honom var ett "jahapp" och så ryckte han på axlarna.

Gick först in till Frans som var i köket men jag var så nära gråten att jag gick ner till kryptan. Satte mig i mörkret på en madrass och då bara kom gråten. Jag har förlorat min bästa vän. Sånt känns, kan jag berätta. Och det är inte alls som när man var tio år och gav tillbaka kompishjärtat man delade med sin bästa vän. Nu är det ens riktiga hjärta som är halvt. Som aldrig kommer att bli riktigt helt igen. Så många tårar som jag grät denna kväll visste jag inte ens att jag hade. Jag satt där och grät tills tårarna tog slut.

Efter ett tag kom Daniel ner och satte sig brevid mig och efter bara ngn minut kom även Sofie. Märkte det inte först, men sen hörde jag hur ngn pratade med mig. Jag kände mig helt förlamad. Satt där rätt länge tror jag och stirrade mest bara rakt fram och svarade inte på tilltal. Jag klarade inte av det. Min hjärna registrerade nog inte ens hälften av vad de sa.

Jag fortsatte gråta.

Joel kom ner för att hämta sin gitarr. han gick in och sa "halloj" och sen vände han och gick upp. Nej nej, här bryr man sig inte...

Efter ett tag kom han ner igen och vi pratade ganska mkt. Kom på nu att Sofie och Daniel var där under hela samtalet. Hoppas jag inte sa något för privat eller så. Tror mest att jag beskyllde honom för att skita helt i mig och säga elaka saker till honom. Sanningen om vad jag kände, iofs, men elakt lär det ha varit. Som sagt, jag är väldigt bra på att göra människor i min omgivning ledsen när jag lägger den sidan till.

Satt kvar till fyra då jag cyklade hem ensam i kylan. Och nu ska jag gå upp om tre timmar.



Insidan

Saker och ting
är inte vad de ser ut att vara.
Ett skratt behöver inte betyda
att man är glad.
Dolda känslor som ingen ser,
tårar och förtvivlade skrik,
på insidan.


Glädje och sorg

************************
*************************************************************
Var är min tillflyktsplats nu?
Var har jag att gå?
Vem kan jag anförtro allt och vem litar jag på?
*************************************************************
*************************

Sitter och lyssnar på lite musik som vi lyssnade på on da road trip. Bara att komma på att göra en sån grej är ju helt underbart. Flertalet av mina vänner har sagt att "Åh, vilken rolig grej. så skulle jag också vilja göra. Bara komma på att man ska nånstans och sen åka dit." Måste erkänna att jag saknar alltihop mer än jag trodde att jga skulle göra. Och allihop tillsammans. I Tyskland ffs! Roddan, Johan, Ida, Harald, GPS-tanten, Statoil-bilen... Allihopa! Och tanten i Danmark med rumpan. Reinfeld-skylten, de fula vägskyltarna i Tyskland, Roddan coh Johans Hitlerdans... Allt saknar jag!

Ja, för er som är lite efter... Vi hyrde en bil och åkte ner till Tyskland mitt i natten.
galen idé - javisst! Galna människor - självklart! Bets time ever - absolut!

Toaletterna i Danmark suger (bajs upp till kanten och det ska man dessutom betala för...), att åka bil är mysigt, tyskar är speciella, i Danmark är det dyrt, Johan har olika stora "näsburrar", Roddan skrattar jättegulligt ibland, Facebook är populärt, tyskarna har en egen Knut-kanal med världens sötaste isbjörn Knut, rastplatser är läskiga nattetid... Detta och mycket mer lär man sig under en road trip.

Kan inte samanfatta det hela med ord - det går bara inte. Vänner - jag älskar er. Löööv ya!

Jag älskar filmen som Roddan spelade in samt klippte ihop. Även min mor älskar den. Hon satt mest och garvade åt Johan och undrade vem som körde bilen. Men ändå är den ingenting jämfört med alla underbara minnen.

För övrigt är jag en ganska upptagen kvinna. Jag jobbar denna vecka och nästa (som troligtvis blir min sista) och har massa annat inbokat på helgerna.

Imorgon är det UG och Knut (nej, inte isbjörnen Knut) ska komma och prata. Joel säger att han ska komma men det vet man ju inte om man vågar lite på. Han är en banga-i-siste-minuten-kille nuförtiden vars hobby tydligen är att svika dem han kallar vänner. Vågar jag satsa på att det finns någon vänskap kvar att rädda? Vill ju inte förlora den underbara vänskap vi haft i över ett års tid nu men jag klarara (läskigt seriöst alltså) inte av att bli sviken mer av honom, ngn som kallar sig min vän men som inte förstår ett skit. Finns det ett bäst-före-datum på vänskap?

På lördag ska jag till Judiska teatern (inbjuden av Rosanna) med Sofie och vara provpublik till Hundarna i Prag. Det blir spännande. På kvällen ska jag tydligen på en fest i Hölö. Tror jag. vet faktiskt inte än. På söndag ska jag på gudstjänst i Hagaberg. Tror jag. Om jag kommer hem från Hölö och det kan ju blir ett riktigt stort problem.

Nästa helg är det ekumenisk höstkonferens i baptistkyrkan, Södertälje, där bland annat Berit Simonsson, skitcool kvinna och åttabarnsmor, ska medverka.

Helgen efter det ska Sara prata på UG, Hannu kommer från Västerås och gör ett besök på UG (kommer bli skitkul) och sen åker jag med Hannu till Västerås där jag ska vådta en viss Johan Marklund. På lördag kväll är det hem till Jonna som gäller. Det bestämdes idag tydligen. På söndagen ska jag och Sara hitta på ngt. Vi han ju inte hunnit umgås sen nån gång på försommaren! Det är riiiktigt länge sen.

Nästa helg börjar med att Malte fyller ett år och det ska självklart firas. På lördagen kommer Gerd coh Lasse från Libanon (ni som varit i sommarstugan fattar) hit på middag.

Helgen därpå ser det enligt almanackan ut att vara hajk med Västerås. Hannu och co igen alltså. Haggan? =O Uscha!

Helgen därpå har jag (ännu) ingen inplanerat. Ngn som känner att de vill hitta på ngt med mig 10 eller 11 november? xD

Framförhållning is the shit!

Riktigt naaajs

För mindre än ett dygn sen satt jag på en bensinstation i Danmark och åt yoghurt och mådde toppen av att vara på road trip med tre underbara människor. Vill bara säga tack för allt. Ni är ju helt underbara, and so was this trip.

Vi har varit i Tyskland. Med världens snyggaste bil - jag lovar! Det känns så overkligt.

Och imorgon tillbaka till jobbet. Skitsemester nästa? ;-)