Ngt att deppa över

Förmodligen kommer denna helg var min ensamaste och tråkigste på mycket mycket länge. Sofie och Daniel ska till Åkerö med EFS-folk. Joel och Sara ska nånstans och leka femkamp med massa scouter. Och jag blir lämnad kvar. Vad ska jag göra? Känner mig helt lost. Brukar ju alltid vara med ngn av dessa människor!
Hoppas att jag har fel. Jag skulle ju kunna ringa någon annan. en det känns lite halvtoligt. Känns då som en sorts bekräftelse på att jag tar dem i andrahand när jag inte kan vara med dessa vänner. Är det så? Jag har aldrig riktigt tänkt på det förrän nu.

Massa måsten

Nu när jag har jobbat har jag nästan inte haft tid att göra andra saker som måste göras.

T.ex. måste jag klippa håret. Det ser verkligen förskräckligt ut! Just nu har det vuxit ut rätt fult och det ser ut som att det var minst två år sedan jag klippte mig sist. Kanske färga det nu till hösten? Börjar bli mer och mer sugen på det. Sist jag gjorde ngt i färgväg med mitt hår var i femman när min syster fixade röda slingor på oss hemma i badrummet. Badrummet fick faktiskt ochså en liten omfärgnng den dagen. Mamma blev nte så glad. Jag kommer ihåg att det var i femman just för att min dåvarande lärare Tanja sa att det var skithäftigt. Hon sa att det såg ut som att jag ahde ungefär fyra olika färger i håret och att det såg fräscht och naturligt ut. Me like that kind of compliments.

Dessutom måste jag börja på en körskola, boka teoriprov, halkbana, uppkörning och allt sånt. Verkligen ta mig tid att fixa körkort! Men först måste jag välja vilken körskola jag ska köra på. Och det är lättare att utesluta körskolorna än att välja ut någon att köra på. Ingen i Södertälje verkar ju sådär jättebra. Iofs har jag hört att de är jättebra på Södertälje körskola men den är ju också dyrare än alla andra. Och jag vill ju helst köra i Södertälje.

Jag måste skriva en superduperbra CV så att inget företag kan tacka nej till mina tjänster. Jag lär ju inte lyckas men jag måste iaf skriva en CV som funkar.

Jag måste söka jobb. Typ överallt. Jag måste ju ha ett jobb. Annars kommer jag få big time abstinensbesvär i höst, fattigdomen kommer att råda över mitt liv och jag kommer, kanske sakta, men helt säkert att bli galen...

Jag måste sluta avfärda mina vänner. Just nu känner jag mig alltid trött och seg och släpper inte någon inpå livet. Mina närmsta vänner har kommit någon meter till längre bort från mig och det känns som att vi inte alls har samma nära vänskap som för några veckor/månader sedan. Förmodligen är det fler faktorer än mitt beteende som spelar in men jag måste ju börja hos mig själv.

Jag måste komma på vad jag vill i mitt liv. Inte en detaljerad plan att följa men jag vill veta vad jag ska satsa på, rikta in mig mot och vad jag vill syssla med. Att ta dagen som den kommer kanske inte fungerar helt och hållet. Jag vill ha ett mål att försöka nå. Jag vill veta vad jag vill.

Massa måsten är det och jag hatar måsten. Men som sagt. Det är måsten och de måste göras.^^

OMG It's so true...

"Man kan faktiskt se det som en form av barnmisshandel"
Öxnehaga centrum, Jönköping


En mamma går med sin lilla vilt skrikande dotter, bägga iklädda färgglada foppatofflor. Ett par steg efter går två gothare ~18.

Gothtjejen: Mm, här skriker man..
Gothkillen: Jag skulle också skrika ifall jag var tvungen att ha på mig sådana skor!

image464

(Ja,
http://www.tjuvlyssnat.se/ är en av mina bästa kompisar på jobbet!)
(Ja, jag snodde bilden från Rosannas blogg.)


OMG...Han ringer mig OCKSÅ!!!

"Ja, det är faktiskt många som irriterar sig på honom på morgonen?"
Mobilbutik, Kungsgatan, Stockholm


En man ~50, med utländskt påbrå, kommer in och går raskt fram till första bästa lediga säljare.

Mannen (rappt): Jag ha ett problem!
Säljaren: Ja, okej.. Vad har du för problem?
Mannen (viftandes med sin telefon): Alltså.. Varje morgon, klockan åtta någon ringa mig. Jag svara. Men ingen svara. Det är någon som heter SNUSSER!!
Säljaren (förvånat och osäkert): Jag tror att det är ditt alarm som ringer?
Mannen (aningen röd i ansiktet): Okej.. (han går raskt ut ur affären.)

http://www.tjuvlyssnat.se/


Dagens ljusglimt

Denna dag på jobbet har varit helt okej och precis som igår roade jag mig med att flirta med Daniel på MSN. Han var ju ganska gullig tillbaka kan man ju säga. Fast han borde sluta upp med lögnerna även om det är smickrande. Fast det är ju bra att han är duktig på nånting.

Daniel. Slut på sommaren... says:

den totala ensamhet som jag känner när jag inte har dig vid min sida är lika skrämmande och tung som den värsta mardrömmen. Jag kan inte tänka på något annat än när vi ska ses nästa gång. Det är min enda drivkraft för att fortsätta


FY!

Ja, så trodde Siv att det stod i ett mail hon fått innan mamma förklarade att det stod FYI (for your information). Det var lätt dagens roligaste händelse på jobbet. Sen började tanterna klaga över att det var på engelska. Det går ju t.o.m. snabbare att skriva på svenska, f.k. (för kännedom). Telia är ju fortfarande svenskt, varför ska det då stå på engelska?!

Okej, hjälp mig?!

Om det är ngn därute som lyckats skaffa sig ett jobb kan ni väl, snälla, berätta för mig hur jag ska bära mig åt. Eller iaf vad jag ska skriva i mitt CV?!

Snart tar det här jobbet slut. Eller ja, egentligen behöver de typ fem fast anställda till för allt detta jobb men det fattar inte de som har det ansvaret vilket suger! Folk här är ju överbelastade med saker som ska göras och många jobbar över (och en t.o.m. på sin semester) för att de inte hunnit klart. Katastrof!

Som sommarvikarie får man egentligen inte jobba här längre än till sista augusti, men jag lyckades få jobba till den 14 september. Varför kan jag inte bara få jobba längre eftersom att jag behövs?! Hur som haver är jag arbetslös från och med vecka 38 = måste skaffa ett jobb.

Ngt tips? Både på arbetsplaster och att skriva min CV. Eller bara tips i allmänhet som t.ex... eh.. att inte prata med främlingar... =/

Talk to me. Tell me what to do!

Puppies for sale

Jag var bara tvungen att lägga upp den här fina historen. Hittade den i ett word-document när jag rensade gamla saker på datorn.


A store owner was tacking a sign above his door that read "Puppies for Sale". Signs have a way of attracting children, and soon a little boy appeared at the store and asked, "How much are you gonna sell those puppies for?" The store owner replied, "Anywhere from $30 to $50." The little boy reached into his pocket and pulled out some change. "I have $2.37, can I look at them?" The store owner smiled and whistled. Out of the back of the store came his dog running down the aisle followed by five little puppies. One puppy was lagging considerably behind. Immediately the little boy singled out the lagging, limping puppy.
"What's wrong with that little dog?" he asked. The man explained that when the puppy was born the vet said it had a bad hip socket and would limp for the rest of its life. The little boy got really excited and said "That's the puppy I want to buy!" The man replied "No, you don't want to buy that little dog. If you really want him, I'll give him to you." The little boy got upset. He looked straight into the man's eyes and said, "I don't want you to give him to me. He is worth every bit as much as the other dogs and I'll pay the full price. In fact, I will give you $2.37 now and 50 cents every month until I have him paid for."
The man countered, "You really don't want to buy this puppy, son. He's never going to be able to run, jump and play like other puppies." The little boy reached down and rolled up his pant leg to reveal a badly twisted, crippled left leg supported by a big metal brace. He looked up at the man and said, "Well, I don't run so well myself and the little puppy will need someone who understands." The man was now biting his bottom lip. Tears welled up in his eyes... He smiled and said, "Son, I hope and pray that each and every one of these puppies will have an owner such as you."

In Life It Doesn't Matter Who You Are, But Whether Someone Appreciates You For What You Are, And Accepts You And Loves You Unconditionally. A Real Friend Is One Who Walks In When The Rest Of The World Walks Away.

Den stackars mannen

Igår slutade jag två timmar och en kvart tidigare än jag skulle ha gjort (Se, jag är ingen work-o-holic!). Jag hade näligen lyckats få en tid hos min läkare kl 16:00 för mina jobbiga eksem. Samma dag som jag ringde. WOW! Åkte då med samma tåg som mamma och fick därför skjuts till Luna vårdcentral. (Annars hade jag varit tvungen att gå en halvtimme till tidigare. Fick sitta och vänta lite innan jag fick komma in. Sen började vi prata om Stieg Larssons böcker innan vi började diskutera mina eksem och hon tog en titt. Hon ställde lite frågor och sen sa hon att hon trodde att det var ngn svampinfektion. Skumt. det kan man väl inte ha över hela kroppen? Jag ska iaf få hämta ut en salva som jag ska smörja in mig med morgon och kväll i ca 10 veckor (shiet, det lär bli dyrt) och hon skrev även ut lite Symbicort åt mig eftersom att min astma har blivit värre. Nu har jag ju snyltat på pappas Symbicort.

På vägen hem lyssnade jag på musik i poddisen när jag på Fredsgatan såg att det var en äldre kvinna som vinkade till mig. Jag tog luren ur örat och frågade vad hon ville. "Kan du hjälpa mig?! Han har ramlat!" ropade hon uppgivet. Jag småsprang över gatan för att på andra sidan om den parkerade bilen se en äldre man ligga mellan trottoaren och bilen. Jag hjälpte honom att sätta sig upp på trottoarkanten och sen ropade jag efter en man som gick förbi. Han sår stor och stark ut. Han hjälpte mannen att resa sig upp. Eller rättare sagt: Han lyfte mannen så att han stod på benen igen och kvinnan rullade fram hans rullator till honom. Han hade brutit ena tumnageln och blödde ganska mycket. Sedan hjälpte vi mannen in i huset. jag höll upp dörren, kvinnan höll i rullatorn och den stadiga mannen hjälpte den äldre mannen. I huset fanns ingen hiss och det äldre paret skulle upp tre trappor. Som tur var verkade mannen klara det galant bara han fick hålla sig i trappräckena med båda händerna. Stackars mannen. Måste vara jobbigt att leva sådär. Att vara så beroende av andras hjälp för sådanna saker som egentligen ska vara självklara.

Sen gick jag hem och städade. Bl.a. badrummet fick sig en omgång. Sen satt vi tillsammans, jag, mamma och pappa och tittade på CSI. Vi tog av Willow kragen (vi är för tillfälligt kattvakt när Ann-Sofie och Peter är i Grekland och Willow har sår på magen som han inte får slicka på) och myste med honom. Han blev så glad.

Och idag fyller min mamma år. Grattis mamma!

Cykeltur till Libanon

Slutade tidigare i fredags (yes, jag kanske inte är ngn work-o-holic) för att jag, Joel och Sofie skulle kunna starta vår resa lite tidigare. Vi (jag) hade nämligen bestämt att vi skulle cykla ut till min sommarstuga denna helg. Eftersom att stugan (Fiskarvreten 6) ligger borta vid Libanon så beräknade jag cykeltiden till mellan 3,5 och 4 h. Tyvärr kom vi inte iväg i tid. Först skulle vi packa om cyklarna (jag hade ju massa onödiga saker med mig som t.ex. min bok, en festis och såklart min handväska) och sen gick Joels cykel sönder. Vi hann till Max innan den rostade sönder. Den bakre stänkskämen hade låtsnat från sitt fäste och hängde ner så att den låg och bromsade. Joel fixade det tillfälligt med sitt ena skosnöre. Vi kom iväg från Gamla Strängnäsvägen ca kvart i sex. Sen var det bara att cykla. Det gick väldigt bra tycker jag. Varmt var det också.
Vi kom fram efter ungefär 3 timmar och 40 min. Tydligen var det tidigare än de flesta hade räknat med att vi skulle komma efter att ha cyklat de sju milen. Vi skrämde nästan ihjäl min pappa när vi kom inklampandes. Sen satte vi oss med honom ute på altanen och drack te och snackade. Det jobbiga med att ha pappa och Joel i samma rum är att de alltid på ngt sätt börjar prata om el. Och denna kväll upptäckte vi även att min pappa kände Joels farfar. Jag tyckte att det kändes ännu tråkigare att han dött när jag fick veta det. Annars kanske det hade blivit ngn reunion. Lyssnade lite på musik och tittade lite på stjärnorna och vi såg en satellit innan vi bestämde oss för att det var dags att sova.

På lördagen gick vi upp och åt frukost och sen bestämde vi oss för att ta båten till Gubben även denna helg. När vi kommit ut några meter märkte vi att det blåste rätt mkt. Joel fick kämpa som en gris för att komma över.


När vi iaf kommit över fick vi det lilla problemet på halsen (varför säger man så?) att det inte gick att ankra. Båten blåste nästan bort och vi fick ro ut och försöka på nytt. Denna gång gick det aningen bättre. La oss i solen och försökte bli vama, men solen gick i moln. Frös lite, men Sofie och Joel hoppade glada (?) i vattnet.



Sen åt vi vår medhavda korv med bröd och drack lättdryck ur flaska. Sen åkte vi tillbaka. Då var det ännu svårare att ro. Stod still ett tag, men Joel lekte som sagt gris. Sen hade han lite blåsor.

Vi satt och spelade kort ett tag innan mamma hade maten färdig åt oss. Hon hade gjort squaschgratäng. Vi drack vin och åt ost och pratade massa strunt. Gick in och spelade lite kort sen innan vi gick och la oss.

Jag coh Joel var tvugna att svara på sms innan vi gick och la oss. =P

Sofie och jag gick upp kl halv 10 för att vi skulle springa. Sprang bara i fem minuter. Sen gick vi i ca 40. Det var jättehärligt väder för att gå promenad. Soligt men inte alltför varmt. Dessutom honn vi prata en hel det. Det var nice. Sen duschade vi och åt frukost med Joel.


Sen fixade Joel sin cykel (opererade bort stänkskärmen) och vi tog en promenad över åkern till Kungsberg. Badade lite och låg och snackade i solen. Lite hockeysnack blev det. Joel tror att han såg ngn hockeyspelare från landslaget där.

Sen gick vi tillbaka och åt tortellini och pesto och sen var det dags att packa för hemfärden. Vi gjorde mackor som färdkost.


Hemfärden tog lite längre tid, ca 3 h och 50 min. Ändå ganska bra tycker jag. Sen var det dags att duscha och fixa hemma.

Och min poddis är trasig. Det går att lyssna på den, men displayen är typ grå utan text. Vad är det för fel? Dumma poddis som går och blir sjuk. Är det gratis att lämna in den på operation?

Det vänder sig i magen på mig

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/terrieriksson/article621816.ab

Vad ska man säga? Är det det här dagens barn leker med? Hur kommer världen att se ut om ett decennium?

"Dockorna är barnkulturens absoluta bottennapp. Med dem på marknaden hamnar plötsligt Barbie i samma politiskt korrekta grupp som pedagogiska träleksaker."

Finns det ngt mer att säga?

Lillördag och lillsöndag

I onsdags jobbade jag över en timme och sen åkte jag hem till Sofie. Kom dit kl 19 och hon, jag och Sara stack ut i kusens backe och sprang. Sen gick vi tillbaka till Sofie och duschade och åt. Till middagen kom även Daniel. Sofie hade fixat ris, grönsaker och kycklingfillé i ugn med massa jox på. Men tyvärr var den inte färdig när vi skulle börja äta så vi fick vänta lite medan den stod inne i ugnen ett tag till. Under den tiden gjorde mina föräldrar ett snabbesök för att lämna min cykel och lite saker så att jag kunde sova över där.
När maten var klar åt vi och lyssnade på mig som babblade på värre än vanligt (förlåt). Alla åt upp utom Daniel som ville behålla sin vackra figur *host host*. Sen gick vi upp till Sofies rum och tittade på
Edward Scissorhands, en väldigt bra och ganska kul film. Daniels favoritkaraktär var ju helt klart äckeltanten med de mysiga naglarna.
Sen satt Sara och tittade i skolkatalogen och Sofie och daniel myste med varandra. Jag kände mig lite överflödig i sammanhanget. Gick och la mig iaf. Var inte så glad då.

Vaknade 0730 på min lediga dag för att ringa läkaren, men hon svarade inte. Bajs också. Jag som var ledig. Sen gick vi upp och åt frukost och jag cyklade till optikern kl 0930. Fick typ en specialsynundersökning som var ganska rolig. Fick traska runt där utan linser och så förväntade hon sig att jag inte skulle gå in i ngn och så fick jag lite färg i ögonen. Och lyckligtvis ett par nya sexpack. fast jag ahde ju inga pengar så det fick jag gå hem och sätta in på kortet för att sedan komma tillbaka senare på dagen. Det var aningen pinsamt.

Klockan kvart i elva (ngt senare) träffade jag Daniel på stan och vi gick tillsammans till arbetsförmedlingen för en gruppinformation. Den var på ungefär 45 min som det stod på lappen vi fått. Fick lite halvviktig info om hur man skriver en jobbansökan och lite hur arbetsgivaren resonerer. Lite givande var det, men jag vet inte om det var värt att vara ledig en hel dag för detta. Visserligen skulle jag till optikern också, men jag hade kunnat vara på jobbet 10:30. Jag hade ju kunnat be Daniel anteckna och ta med saker åt mig... Men nu blev det såhär. Ngn gång måste man väl vara ledig också.

På gruppmötet var det en tjej som hade sin dotter på ca 4 år (?) med sig. Jag tycker att det är helt okej. Det är också okej om barn när de är små låter lite och springer runt. Men när de är totalt ouppfostrade tycker inte jag att det är okej längre. Mamman till denna ugne ignorerade typ helt att hennes unge slängde saker omkring sig och faktiskt störde. Hon som höll i föredraget, Ann, plockade upp sakerna en gång. Efter ngn halvtimme började ungen bli rastlös, vilket man kan förstå och ville självklart gå därifrån. Det ville faktiskt jag också. Ungen tog några av mammans saker och kastade över hela golvet. Mamman sa såklart till och tog det ungen hade i handen ifrån ungen varpå ungen började skrika och mamman gav tillbaka det till ungen för att hon skulle bli tyst. Jag anser att hon gjorde fel. Man måste vara konsekvent och lära barnet vid tidig ålder att det är mamma (och pappa om det finns en sådan med i bilden) att det är hon som bestämmer annars kommer det bli problem senare. Det har man ju sett på nanny-programmet på TV. :P Och när ungen började skrika tar hon med sig ungen ut och lugnar ner ungen i lugn och ro.

Sen ville de att vi skulle komma på ett "handledarsamtal" på tisdag och ha CV och betyg med oss. Jag sa att jag jobbade och hon sa att jag fick komma på öppet hus på måndagen efter. Great. Kanske kan sno några tips från Daniel när han har varit där.

När vi hade kommit ut därifrån gick vi först till optikerna och hämtade mina linser och sen lämnade in min cykel igen eftersom att den inte blev bra sist. Sen gick vi (jag med skavsår coh blåsor) till Cederträdet och åt. Vi satt ute i solen och smaskade i oss kebab och pizza i värmen. Sen gick vi hem till mig. Var ju tvungen att ta hand om min mobil som hade dött tidigare samma dag. Sen låg vi i min säng och pratade, jag duschade och sen gick vi mot stationen för att jag skulle möta Joel. Daniel gick hem medan Joel och Jag tog tåget till Sthlm och tunnelbana till Universitetet. Vi skulle till Cosmonova. Joel hade aldrig varit där tidigare så jag tvingade med honom. Vi kom dit lite tidigare än väntat för att vi var så snabba att vi hann ta en tunnelbana tidigare än sl.se hade sagt. Vi köpte en godisrem och gick runt lite och tittade på en utställning om hjärnan. Är det inte ganska konstigt att vi kan tänka? Vi består vetenskapligt sätt fysiskt bara av molekyler. Små små protoner, elektroner och neutroner som hoppar omkring. Är de inte ganska fascinerande att vi kan tänka då? fast man ska inte tänka för mkt på sånt här. Då blir man nog galen.

Först såg vi filmen Den röda planeten där man skulle få följa robotarna Spirit och Oppertunity på Mars med som mest handlade om hur de byggde robotarna. Så det var lite av en besvikelse. Den andra filmen vi såg var Deep sea. Den var över förväntan. Man fick se jättehäftiga varelser som bodde vid korallreven och man fick se djur som var fiender ibland men som ibland också levde i symbios. Bl.a. på "rengöringsstationerna". Och de små fiskarna som såg ut att pussa på sköldpaddan när den åt plankton från den. Jättegulligt. Vi fick också se hur lätt ett korallrev dör. Vi fiskar för mkt haj, och utan hajarna vid reven kommer massa djur dit som äter koraller. Så egentligen är det ju vårt fel att reven dör.

Sen åkte vi till centralen och åt sen middag på Burger King. Pratade en massa på tåget, vilket kändes bra, och sen följde Joel mig hem eftersom att min buss inte gick.

Det var en ganska lyckad dag, men det är synd på pengarna jag kunde ha tjänat. Jag är ingen pengatok, men eftersom att jag inte vet vad som händer efter vecka 37.... Ja...

På jobbet

Klockan är 1900 och jag är kvar på jobbet. Is that bad?
Madde skickade mail förut och frågade om några ov oss sommarvikarier (tre st kvar nu och de andra två (Maria och Martin) slutar på fredag) ville jobba ngt extra denna vecka eftersom det finns väldigt mkt ärenden kvar i facken. Eftersom att jag ska vara ledig på torsdag (har ju tid hos optikern och dejt med Daniel (vi ska gå till arbetsförmedlingen)) och gå en timme och en kvart tidigare på fredag var ju detta great. Bestämde mig därför att strunta i hemgruppen idag och istället sitta kvar med Maria och jobba. Men nu ska jag hem tänkte jag.

Btw, det är lite roligt att gå förbi faxen. Där ligger en skål med gummisnoddar. varje gång jag ser dem tror jag vid första ögonkastet att det är gammal fullkornspasta som ngn lagt där. SNUSK!

Segt

Såhär på morgonen är man ju inte så pigg. 
    
Vaknade med ett ryck 0615, gick upp, 45 min senare är man redo att åka. Kör till Östertälje station, hittar bilen vi stod parkerade bredvid igår. Den står lika illa parkerad idag. Inte innan för sin ruta, inte ens på sträcket utan i två rutor står han. Vad är det för idiot?! 
    
Igår parkerade jag i min ruta, helt korrekt, på ett sätt som gjorde att föraren i den felparkerade bilen aldrig skulle lyckas ta sig in på förarplatsen. Tyvärr slutar ju min mamma tidigt och åkte iväg innan ägaren till den felparkerade bilen skulle iväg. Man tycker ju att han borde få lära sig en läxa, eller åtminståne lära sig att parkera.
    
Satte mig på det gamla tåget tillsammans med mamma, tog upp min bok och började läsa. I Rönninge kliver det på en man som sätter sig bredvid mig. Han är rökare. Och han har just rök. Jag känner hur lungorna börjar krympa i bröstet på mig och strupen snörs samman. What to do? Jag kan ju inte gärna källa ut honom för att han röker (eller jo, det skulle jag kunna ha gjort) och jag kan ju inte gärna rura upp och ställa mig i mittgången (skulle ju kunna gå). Men vad är meninge att man ska göra? Betala massa pengar för att kunna ta min astmamedicin Symbicort varje gång jag träffar ngn som röker?! Det blir ganska mkt pengar i längden för ngt som inte jag själv orsakat men som jag blir tvungen att lida av men det ser ju inte ut som att jag har något val. Kan det inte bara bli rökförbud på allmän plats nu?! Östersunds kommun funderar ju på det och jag hoppas att resten av landets kommuner också tar en funderare när det gäller det.
    
Kommer till jobbet och ska starta datorn. Den vägrar logga in mig. Måste starta om skiten. Det tar alltså extra lång tid innan jag kan sätta mig ner och i lugn och ro äta min frukost och logga in i alla program. 
    
Var ju då, på tal om frukost, tvungen att lägga in två frukostbilder från den gågna helgen.

    
Den första föreställer Daniels yoghurttallrik (med kexchoklad och chips) och den andra bilden föreställer Daniels macka med baconost och chips.

Fiskarvreten

I lördags morse kom Sara, Joel, Sofie och Daniel hem till mig. Vi kidnappade mammas bil och åkte till Coop och Maxi. Sedan fortsätte färden (efter att vi hämtat spelet Tabu hemma hos mig) mot Strängnäs med jättebra musik i bilen.^^ Stannade till Vid det välbekanta huset mellan Libanon och Lissabon och bestämde oss för att spendera helgen där.

Visade runt lite och sen satte vi oss på altanen och spelade Tabu.
         
Jag, Joel och Daniel var i samma lag och spelade mot Sara och Sofie. Mitt lag vann, men så var vi ju en mer också.


Sen vill Joel ta kort på sig själv. Lägger upp denna bild bara för att visa vilken urusel fotograf han är.


Lite djur hittade vi också. En död fisk vid stranden och en enorm skalbagge på tomten.
    

Sen tyckte vi att det var dags att laga mat. Och dricka vin.
    
Grilla och dricka vin = mys. (Lägg märke till vilken fin stug-tröja jag har på mig).

    
Sen var det ju såklart dags att äta maten också. Det var jättegott. Fläskkarré, klyftpotatis, färsk sallad från landet, tomat, gurka och tzatziki. Till det lite Chill out-vin.

Sen satt vi kvar och åt chips, drack vin och pratade. Mamma satte på gasolvärmgrejen och sen blev det varmt och skönt. Till slut gick vi iaf ner till Friggan och Sara läste ur Bibeln för oss.

    
Jag lovar, det är inte mina ben på bilden!

    
När vi vaknade igen la vi oss alla i samma säng utom Sara som låg ovanför och tog kort på oss. Älska Joels min på den andra bilden...

Sen bestämde vi oss för att äta lite frukost. Eftersom att vi hade glömt att köpa flingor bestämde vi oss för att smula kexchoklad i yoghurten istället. Och vissa ville även testa att ha chips i... Kanske lite vin till frukosten?
Frukost

Sen gav jag coh Sofie oss ut på en liten springtur kl 12:40. det var varmt, solen gassade och vi hade just ätit. Vi vände efter ca 2 km och sprang tillbaka igen.

Sen åkte vi ut med båten till Gubben och badade. Tanken var att vi skulle använda motorn, men den typ läckte så vi tvingade Joel att ro.
Vi väntar på att båten ska fixas. Vi frös. "Nu ska vi bada". Galningar?!

    
Vi sitter i båten och Daniel hade kul med Lotto-badringen.


När vi hade kommit till Gubben badade vi och Joel hoppade och dök från klipporna. Eller nja, det var väl tanken, men Daniel slängde i honom.
         

    
Sen var det dags att gå upp, tyckte att utom Daniel som skulle i vattnet först nu. Men han gjorde inte som oss andra - han tog hjälp av Lotto-badringen. Det gick inte så bra, men han kom i vattnet iaf.
         

Här är våra högar med kläder.


Sen satt Daniel där på klippona och chillade innan vi begav oss tillbaka mot Lissabon.


Sen var det dags att grilla korv.


En liten bildserie på Daniel:
       
Daniel är skadad.    Daniel är ledsen. Mer skadad.   Daniel fick svälta, verkligen svälta.

(Är det bara jag eller påminner han inte lite om ET på de sista bilderna?)

    
Sara och Sofie var söta och Joel nöp mig i rumpan med en tång.


Sen åt vi vår korv innan vi tog bilen och åkte hem.

Kom på i slutet av helgen att det råkade bli mina fyra bästa vänner som följde med. Det är inte så dåligt.
Kom även på att om ngn sagt till mig för fem år sedan att Sofie Ulfhielm skulle följa med till min sommarstuga, åka till Romme tillsammans och bli min bästa vän skulle jag aldrig trott på det. Shit vad konstigt det kändes när jag kom att tänka på det.

Hoppas iaf att alla ahde kul. Det hade jag.

Inflyttningsfest hos Jonna

Hann vara hemma i tjugo minuter för att byta om och äta innan jag skulle cykla iväg för att möta Sofie och Daniel innan vi skulle till Jonna på inflyttningsfest.

Började med att alla som kom lade in sin dricka i Jonnas kylskåp, som blev fullt så snabbt att vi nästan på en gång var tvungna att börja dricka...



Efter ett tag hade lite fler folk kommit och vi samlades i vardagsrummet.
Vardagsrummet

Efter ett tag fick några av oss för oss att vi skulle ut i köket eftersom att det blev så fullt inne i rummet. Robin, Tina, Tobbe, Frida (Jonnas jobbarkompis) och jag var de som satte oss där först. Efter ett tag började vi spela pyramiden. Sen kom det lite fler folk in till oss. Jag fick åka så mkt buss att jag säkert slog rekord!
         

Sen shottade vi. Jag och Frida tog bara ett halvt glas andra gången vi shottade...


Sen gick det bara utför för folket.

Tina såg galen ut.


Jag var också charmig under kvällen. Och sen såg det ut som att jag slickade Robin i örat.
    

Sen fick jag torka upp när några spilde på bordet. Jag var duktig.


En bild på mig och inflyttningsbarnet...


Sen var toaletten upptagen. Det gjorde inget för alla traskade upp till våning fem och våldgästade familjen Nilssons toa.

Vill inte berätta allt som hände, men jag hade iaf kul hela kvällen fram tills vi kommit utanför dörren. Då var jag inte så glad längre.

Avskedsfesten 2005

För några dagar sen fick jag ett par bilder av Sofie som hade tagits på hennes avskedsfest sommaren 2005 innan hon for till landet långt, långt borta: Australien.

Tänkte självklart dela med mig av bilderna så att resten av världen också får se men först vill jag varna känsliga tittare för att jag såg för taskig ut på den tiden. Lite kul är det ju att se...

Jag och Sofie
         

Rebecca och Sofie     Jag och Rebecca
    

Robin och jag                Robin och Sofie
    

Kolla in den här hemska bilden! Såg jag ut så?!?!


Hoppas ni överlevde detta och inte dog av en skrattattack eller ngt liknande...

Hoppas även att ni la märke till att både jag och Sofie är aningen brunare än syskonen Nilsson.

Trappan

Som svar på Roddans kommentar till mitt föregående inlägg lägger jag upp fyra (ja, jag vet, de är ganska dåliga) bilder på en jättecool trappa. Trappan låg vid vattnet och överallt var stora fluffiga kuddar och små bord. På kvällstid satt fullt med folk där och levande ljus var tända på borden. Jättemysigt var det. Där kunde man ta en drink och sitta och prata med folk.

(Lägg märke till mina föräldrar i höger hörn...)

Man ser inte så mycket på de mörka kvällsbilderna, men man kan väl åtminståne ana de levande ljusen och allt folk. Och det var ju aningen mysigare IRL. Men det är svårt att fota det när mörkret lagt sig.
         

Självklart fanns det andra nattställen också. En av våra reseledare berättade att Skiathos har ett mkt stort utbud och många olika slags ställen att gå till nattetid. Det fanns ett skandinaviskt, mexikanskt (har jag för mig) och många andra. Fast vi var ofta så trötta och proppmätta efter maten att vi gick till hotellet och sov.


Mysigt var det.

I wanna go back!!
Wanna join?

Skiathos

Lägger väl upp tre bilder från Skiathos stad nu när Daniel vill att jag ska blogga. Tyvärr orkar jag väl inte skriva så mkt.  Ngn som har lust att åka till gnt liknande medelhavsställe nästa sommar?

image397

image396

image398


I love medelhavsöar! Är det inte bara underbart?!

Tingsek i Kungsträdgården

Efter jobbet igåt tog jag tunnelbanan till t-centralen och träffade Sofie. Efter ngn kvart kom även Magie.

    
I väntan på Magie tog jag några väldigt fina bilder med min medtagna kamera. Självklart en bild på mig och Sofie me även en på en aningen annorlunda trettioskylt.

När Magie väl kommit gick vi till Kungshallen för att få lite mat i magen. Självklart valde vi den libanesiska maten eftersom att Magie är expert på det området. Magie valde några konstiga korvar med god smak och läskig konsistens. Jag och Sofie tog nötförsjärpar. Mums.


Var självklart tvungen att fota de två flickorna när de åt.


På väg ut fotade jag Shrek som idag hade tagit plats på Sergelbiografen denna dag. Det är inte varje dag man får se ett sådant monster fast jag har flertalet speglar hemma. (ha ha ha).


Sen gick vi på toa på donken och självklart valde vi toaletten som var avsedd föe barnfamiljer. Varför stå i kö när den var ledig?!

Sen gick vi till Wedins för att jag skulle prova skor. Dessvärre hade jag ju skoskav, vilket gjorde att skorna inte var så sköna. Det blev inget skoköp. Men jag gillade skorna så vi får se om det blir ngt veckorna framöver. Fast sånt brukar ju inte bli av för min del.
Sen blev vi inlåsta där men som tur var kom Sofie och räddade oss (hon hittade låsgrejen där man öppnade).

Vi traskade vidare mot ventralstationen eftersom att Roddan snart skulle anlända till huvudstaden i sällskap av en trevlig yngre kille vid namn Tim som han lärt känna via Teknikgymnasiets elevråd.


När vi än en gång besökt donkens toalett och smaskat i oss lite olika saker från donkens utbut traskade vi mot Kungsträdgården när jag kom på att jag frös och lånade Sofies jacka (som är väldigt väldigt snygg. Funderar på att beslagta den för gott!). Självklart skulle min vistelse i jackan dokumenteras med min kamera och jag ser ut som ett mongo på Stockholms gator.

När vi kom till Kungsträdgården var där fullt av små fjortisar antingen i små små hot pants eller endast tunikor som slutade ungefär vid rumpan. Många hade blonderat sönder håret och var så översminkade att man såg sminklinjen vid hakan. Många såg slampiga ut. Det är sorgligt att många ser ut så och går kladda så tycker jag. Speciellt vid så ung ålder. Tänk om mina ungar kommer se ut så om jag får några. Jag vill verkligen inte att mina barn ska se slampiga ut när de inte ens fyllt femton år. Hoppas att jag kan banka in lite andra värderingar i deras huvuden.


Vi gick ganska snart fram mot scen. Efter ett tag kom Tingsek fram och soundcheckade. Det var lite kul.


Sen tog det ett tag innan själva grejen, ung08-festivalen, drog igång (det var tydligen den vi var på, fick jag reda sedan när vi åkte hem. Jag kom ju bara för att se Tingsek). Jag passade på att fota oss när vi stod där och väntade i trängseln bland alla ungar. Först var det ett gäng som kallade sig Crome. De sög!

Texten gick på ett ungefär:

If I say sikk kid
You say Crome
sikk kid
Crome
Sikk kid
Crome

If I say let's
You say go
Let's
Go
Let's
Go

OMG, vilken djup text.^^
Som sagt, det sög!

Sen tröttnade vi på alla bråkiga ghettokids som var där och gick och satte oss en bit bort eftersom att Magies ben inte pallade att stå. Där var ett gäng poliser som skällde ut en kille för att han slängt en mugg på marken. Sen antecknade han även det i ngn bokgrej. Haha. Rätt åt killen. Hoppas han lär sig!


Spanade in de snyggt klädda ordningsvakterna som stod vid scenen.

Sen spelade iaf både Danny och hon den där tjejen från Lambretta var där och sen började Tingseks killar vara på scenen, så vi gick dit. Och upp på scenen kommer Magnus Tingsek och vi blir helt till oss. Dessvärre var det inte så många fler än just vi som verkade njuta. Publiken sög och skulle, precis som en viss Andreas, behöva en lektion i uppförande, vett och etikett. Först ville de ha vatten. Tingsek slängde två, tre vattenflaskor till dem innan han hade börjat spela. Efter första låten klagade han över publikens attityd. Det var tydligen några av de som stod mitt framför scenen som hade pekat finger största delen av hans spelning. Usch vilken dålig stil. Han är ju bra och förtjänar bättre. Trots denna lilla miss i stämningen var Tingsek lika bra som valigt på scen, alltså helt underbar.
Tingsek på scen

Några av the ghettokidsen som stod placeradeframför oss började bråka med ett gäng tjejer. De puttade bort tjejerna från skyddsstängslet längst fram och trängde sig och puttades och var allmännt störiga. Jag, precis som Roddan, skämdes just då över att vara "stockholmare". Det var inte kul att se hur ungarna betedde sig. Jag började dessutom bli arg. Hade de gjort ngt mot mig just då kan jag lova att de inte skulle kunna få många biologiska barn när det blir äldre. Skitungar!

    
Vi var iaf väldigt nöjda med Tingsek, trots att övrigt inte var ngn höjdare. Vi lämnade Kungsan typ samtidigt som Tingsek lämnade scenen. På vägen till stationen mötte vi Hannes, som just missat det hela. Stackarn. Man såg besvikensen speglas i hans ögon och hans ansikte tappa all glädje och livslust. Nja, riktigt så var det väl inte, men nästan.

Vi tog tåget hem och dagen var över.


Kul namn


ANKA & VANILJSÅS, AB

lol!

Snusk!!!

Tänkte bara visa två bilder på världens snuskigaste pojke Daniel!

Dessa bilder föreställer huden på Daniels rygg/axel. Usch!

Snusk 2

Snusk

Helgen

Fredag

Klockan halv åtta i fredags ringde det på dörren. Det var de glada tjejerna Emma och Jennifer som kom med alla tacogrejer. Satt och snackade ngn timme innan Becka kom direkt från jobbet. Lagade mat, åt och hade trevligt. Sen satte vi oss i köket och åt tigerkaka som Jennifer hade gjort, glass och drack kaffe. Sen plockade jag fram spelet Tabu och vi satt och spelade fram tills Jennifer skulle hem vid elva. Vi hade ganska roligt när vi pratade om Båstad, klassen, Jennifers fästman, studentskivan och massa annat.

Lördag

Var duktig och klev upp klockan 10 och spenderade förmiddagen i solen på balkongen med Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden". När solen nästan hade försvunnit från pltsen jag låg på cyklade jag till Sofie. Vi stack ut i skogen och sprang. Tyvärr blev det inte så mkt springa eftersom att jag fick håll ganska snabbt. Så vi sprang/gick två varv istället. Sen cyklade vi till Lindboms och köpte en grappo och sen blev det duscha och fixa. Mitt i allt fick vi för oss att äta jordgubbstårta.


Sofie mumsar tårta i träningskläder.

    
Ibland kan man ju ha kul. Orsaken till min fina frisyr är att jag ville få lite lockigt hår, tyvärr fungerade inte det. Men jag hade kul iaf.


Sen var jag duktig och dukade åt oss nio som skulle vara med på middagen.


Sen kom Daniel och jag gjorde en jättefin tönt-frisyr på honom som han sorgligt nog inte hade kvar hela kvällen. Han skulle haft det om jag fortsatt att ha håret uppsatt i den fina frisyren, men jag tyckte inte att det var värt det.

Vi gick till slut ner och började fixa med middagen. Det skulle bjudas på Strimlad fläskfillé, tagliatelle och ostsås (gorgonzola och mögel) tillsammans med lite sallad och vin eller cider till det. Sofie hade bjudit sina åtta närmsta vänner och de började trilla in runt 18:15-18:45 med Roddan i spetsen. Sen kom Ida, Johan, Magie och Johanna. Lite senare kom Emma och vi var fulltaliga. Alla hälsade på alla och på altanen fick vi en välkomstdrink.

Ungefär samtidigt som klockan blev kvart över sju kilade vi upp en trappa och satte oss till bords. Johan drog sina dåliga skämt och alla (tror jag) hade väldigt trevligt. Helt plötsligt sänger dörren pling och in kommer Andreas. Det la sig en pinsam obekväm tystnad över bordet. Inte många som sa ngt förutom Andreas själv som satt och skröt över sitt jobb där han "går på gatan och säljer sin tjänster" (han är ngn slags eventsäljare för ngt telefonbolag). Vi andra klagade över att vi rent ut sagt hatar sånna typer som försöker sälja saker till en på gatorna. Andreas berättade om hur kul det var att irritera folk. Han kunde ibland gå brevid dem femtio meter och syka dem. WTF?!?! Idiot!

Gästerna
Fr. v: Födelsedagsbarnet Sofie, Johan, Ida, Emma, den oinbjudna Andreas, Magie, Johanna, Roddan och Daniel.

Sen hjälpte jag Sofie att bära ner disken, plocka ur diskmaskinen och ställa in allt vi använt i diskmaskinen. Sen åt vi sobet innan jag tvingade ner alla för att dricka och vara sociala. Jag drack lite mkt och var väldigt dryg mot Andreas men det verkade inte som att han tänkte på det. Jag var lite sur över att han var där. Stackars Sofie. Om det hade varit mitt födelsedagsfirande hade jag slängt ut honom. Eller inte ens släppt in honom. Man kommer inte objuden på en middagsbjudning!!!!


Vissa tog plats i soffan innan vi gick ut. En tjej vid namn Sofia kom också innan vi skulle ut. Hon hade bil med sig så jag fick skjuts ner till stan eftersom vi skulle hämta ut pengar några av oss.

Sen gick vi in gratis på TK eftersom det var så tidigt. Och så var det happy hour-pris på vin och cider. Köpte, men jag drack inte eftersom att jag redan hade så mkt alkohol i mig... Tydligen drack Sofie och Daniel upp det.

Jag fick lust att gå till Donken och äta cheesburgare och tvingade med mig Sofie och Daniel. Sofie fick beställa eftersom jag var så full. Men jag begärde kvitto iaf eftersom jag skulle köpa åt Andreas också.

Pershagen
På vägen tillbaka till TK träffade vi några fulla killar från Pershagen. det var kul. Erik Eriksson, ngn annan och Viktor Hultman fastnade på bild. Johan Nyström hade redan sprungit iväg. Det var lite kul. Erik berömde oss för att vi stod upp för det vi trodde på men att han själv inte trodde på det. Det var lite gulligt.

När vi kom till TK satte vi oss ner och jag vilade ögonen. Sen blev vi utslängda. Jag fattade inte varför. Men aja, det är ju lönlöst att käfta emot. Sofie och Daniel följde mig hem fast jag tyckte det var onödigt. Är nog ganska tacksam för det nu i efterhand. Speciellt med tanke på att jag deckade på gräsmattan utanför mitt hus. Låg där ett tag. Jag hade ringt Joel och varit elak på hans telefonsvar och sen ringde jag Frans. Det sista jag kommer ihåg är att Daniel pratar i telefon med Frans och Sofie ligger på mig och gråter medan jag säger dumma saker...

Har ett svagt minne av att jag hade svårt att låsa upp dörren. Det är allt jag minns.

Söndag

Vaknade runt kl 8. Vände mig om och får se Daniel ligga bredvid mig och utbrister "Vad gör du här?" Han påstod att det var första gången han hörde det när han vaknade upp i någon annans sänga. Ska man tro på det? Somnade om några ggr och gick upp typ vid två och åt en pizza som jag hittade i frysen. Sen kom Joel, varpå Daniel stack hem.

Sen ringde Daniel några timmar senare och frågade om jag skulle med och bada. Självklart sa jag och började packa ihop och tvingade Joel att skjutsa mig till Sofie (där min cykel var sedan dagen innan) på sin cykel som saknar bromsar, vilket innebar att vi fick gå när det var nedförsbacke.

Araberna Haitham och Basil stod och väntade på mig utanför Sofie tillsammans med Daniel. Hämtade mina saker lite snabbt och sen cyklade vi till gamla malmsjöbadet. Sista backen tog död på oss. Sen badade vi och hade trevligt. Vissa tyckte att det var kallt i vattnet men det var det faktiskt inte!

Sofie ringde och sa att hon också skulle komma. I väntan på det låg vi och åt godis och fotade.

    
Haithams mage och Jag och Daniel på Daniels handduk fastnade iaf på bild.

    
Daniel kände sig lite femenin...


Haitham fotade stranden.

Sen kom Sofie tillsammans med sin mamma. Hon ville bada. Jag frös så det var Basil som fick äran att bada med henne. Jag började frysa så jag kröp lite närmre daniel.


Åh vad söta och frusna vi var.


Till slut kom Sofie och Basil upp ur vattnet så att vi kunde äta tigerkaka och åka hem.

KU

Var en snabbis på KU igår. Det var terminens första och alla små konfirmander var där. En sak som jag tyckte var sorglig var att de flesta tjejer såg i stort sätt likadana ut. Samma slags kläder, samma slags hår, samma slags sockersöta små ansikten, samma slags kroppar, samma slags allting. Inget ont om att följa modet eller att se "inne" ut men de såg inte ut att ha någonting personligt över sig. Det går inte riktigt att förklara, men jag gillade det inte. De verkade trevliga och så men måste man dölja sin egen personlighet och försöka vara som alla andra?

Vi lekte charader iaf. Eller ja, vi skulle dela upp oss i fyra olika grupper och spela upp en scen utan ljud. Vi fick Hans och Greta. Det känns som att man har gjort det här ett tag nu. Jag börjar nog bli för gammal för sånt här (typ KU). Vi var iaf ute i korridoren och förberedde oss. Vi bestämde att Några skulle vara brödsmulor och Tina fick vara fågeln. Resten var typ huvudrollerna. Cillas kommentar var ju så klockren "Men är man mamma och pappa måste man vara en smula också!" Hon är så söt! Till sist blev det iaf så att smulorna var smulor och ugn. Jag och Jonna var mamma, pappa och hus. Kändes lite tragiskt att vi lekte "mamma, pappa, hus". Jomen det är ute att leka "mamma, pappa, barn" säger vi...

Sen drog alla konfirmander igång Maffia. Då stack jag hem. Var lite orolig för Joel. Han var inte där fast han hade lovat att han skulle komma. Trodde att det hade hänt ngt men det visade sig att han bara sket i mig som vanligt. Hatar när han gör så! Alla andra går ju bra, varför inte jag?

Fick just ett kul mail

Hej!

Mattorna i era korridorer lever sitt eget liv.

Mattleverantören har lovat att åtgärda detta nästa vecka,

dvs att sätta filt under mattorna så att de hålls på plats.

Mvh
xxxxxx

Haha. Klockrent. Men det är faktiskt sant. Det blir liksom små veck på dem med luft under. Siv höll på att ramla omkull när hon snubblade på dem i morse. Och alla hatar mattorna här, trots att de är fina.


Misslyckad lunch

Idag bevisade jag verkligen för mig själv att jag är en idiot. Inte bara blond som igår - en idiot.

Det fanns ingen matlåda i frysen så jag bestämde mig för att antingen gå ut och äta med ngn eller köpa mat och äta i matsalen. Eeva frågade om jag ville med henne och Siv ut  och äta men jag tackade nej eftersom att det känns lite som att jag tränger mig på. Vill inte att det ska kännas som att de måste dalta med mig bara för att jag inte har ngn annan.

Jag har värdensdåligaste lokalsinns. Jag skulle köpa mat i en sån där disk där de har lite olika pastasallader och lite annat. Det började med att jag irrade omkring i fel affär och undrade om de hade gjort om. Sen kom jag på att det var i en annan affär den där disken fanns. Då kände jag mig dum.

Gick till den andra affären och köpte kycklingpasta med curry (jag gillar egentligen inte curry men min mor hade sagt att den var jättegod). Den kostade hela åttio (80) kr!! It's madness! Sen gick jag tydligen åt fel håll i butiken för jag hittade inte ut. Det var pinsamt. Sökte mig längs med väggarna. Jag kände mig så fånig.

Och när jag kom ut därifrån höll jag på att inte komma ut från ringen... Usch.

Och maten var inte ens god. 80 kr. ='(

Kissekattar

    
Måste ju säga att det gillar den första bilden bättre än den andra...

    
Hellre en full katt än en ful katt!
Man blir ju nästan rädd. Tänk att ha en sån där i sängen om natten. Då vill jag hellre ha den där första fluffbullen och gosa med.


What to say? LOL

Fast sötast är de ju ändå när de sover!

    

Dagens dummaste blondin?

Åh, vad jag gjorde bort mig i hissen.

Mina skor är som sagt dyngsura så jag tog mammas extraskor som hon har på jobbet. De har jättehög (iaf för hög) klack, är för små, obekväma och går inte att gå i. Jag skulle alltså ta hissen upp två vångingar till matsalen istället för att gå.

Det kliver in en man i hissen samtidigt som jag. "Hej." Jag glömde bort att man måste visa maskinen kortet för att komma till 11:an och ser nog lagom dum ut när det inte händer ngt. Han mumlar ngt om att man måste visa kort vilket resulterar i att jag visar mitt kort och glömmer att det är maskinen som sitter på andra sidan som vill se kortet. Han mumlar ngt om att det är på andra sidan som man ska visa kortet. Jag försöker visa kortet, men min nektarin ligger ivägen i väskan för att den ska känna av kortet. Det slutade med att han visade sitt kort och tryckte på 11:an åt mig. Hissen började då åka men åt fel håll. Han skulle nämligen ner till botten (4:an) och tryckte före mig. Jag försöker få fram en förklaring att jag inte brukar åka hiss upp utan gå de två våningarna men att mina skor var blöta och att jag fick ta de här extra som jag inte kan gå i och därför åkte jag hiss. Han log mot mig. Jag påstod att det var trevligt att åka mkt hiss eftersom att det var disco och sneglade upp mot lysröret i taket som blinkade. "Mmm". Han log lite mer innan han gick ur hissen.. Jag kände mig bortgjort. Fast jag hade nog roligare åt det än vad han hade.

Grattis Sofie!

Idag fyller den underbara flickan Sofie 19 år, en högst onödig ålder, ett mellansteg mellan krogen och systemet.

Tänkte, dagen till ära, lägga upp lite smått underbara (och inte fullt så underbara) bilder på mig tillsammans med det lilla födelsedagsbarnet!

Först ut kommer en bild på mig och Sofie som är tagen på bussen morgonen den dagen då vi åkte till Frankrike. Målet var Taizé, men vi mellanlandade en dag i Paris och gick omkring och tittade på Paris-saker (Eiffeltornet och triumfbågen osv). Maj 2004


Jag och Sofie på bussen


         

Första bilden är tagen i Hovsjö kyrka i november 2004.
Den andra bilden föreställer mig och Sofie hemma hos Affe på valborg 2007.
Den tredje bilden är när jag och Sofie passar på att sola lite på Bengtssons sommarställe på Åland, maj 2007.

Avslutar med en ganska kul bild.
Jag och Sofie spexar på Åland
Ny duschade och fräscha på Åland 2007.


G R A T T I S    P Å    F Ö D E L S E D A G E N ,    Ä L S K L I N G !

Gick igenom lite bilder...

... och hittade denna.
Kommentar överflödig. Bara njut av bilden, den säger mer än hundra ord.

Rod på toa

Blöt morgon

Idag cyklade jag som vanligt hemifrån ca 0720. Det började spöregna. Efter bara ngn halvminut vräkte det ner. Självklart hade jag min "vattenavvisande" jacka och självklart hade jag dragit luvan över huvudet innan jag bagav mig ut. Det regnade in. Jeansen blev dyngsura.

Det regnade så kraftigt och hårt (eller vad man nu ska avnända för uttryck) att jag började assosiera till Day After Tomorrow. Det gjorde så ont att få vatten-"dropparna" på mig att det (jag lovar) nästan var som i den scenen där den börjar hagla isklumpar som är lika stora som människohuvuden. Det forsade vatten på gatorna nästan lika häftigt som när vågen sköljde in över New York och forslade bort allt i sin väg.

Jag klev på tåget. Jag var blöt rakt igenom. Hängde upp jackan på ett handtag i hopp om att den iaf skulle torka lite. Det gjorde den inte. De blöta jeansen klibbade fast över hela benen. De var blöta från ljumskarna och nedåt. Både bak och fram. Min fina t-shirt, svart - dagen till ära, var blöt på rygg, axlar och ärmar. Det sipprade ut vatten från mina sandaler när jag gick och de gnällde av vattnet. Jag var helt enkelt väldigt blöt.

Nu, två timmar senare, är jag precis lika blöt. Och om jag inte missminner mig tar det ett tag för jeans att torka. Det kommer väl att sluta med att jag får både urinvägsinfektion och en elak förkylning lagom till helgen.

Regn


Sommarcafé på Lindängen

Och igår efter jobbet åkte jag direkt till Lindängen för att vara på sommarcaféet med de andra. Kom lite sent för att tåget inte var i tid och det tar 15 min att gå från tåget. Joel, som hade lovat att komma dit, var självklart inte där. Jag har börjat tröttna på hur han beter sig. Vill han skita i mig hela tiden behöver vi inte vara vänner alls om han inte vill.

Satte oss iaf ute i trädgården och fikade (jag åt min pirog som blev över från lunchen).

    
Vet inte säkert vad jag och Robin hade för oss.

    
Haitham, Sofie och Emma var också några av dem som var där.

Mörk flagga
I mörkret blev jag och Robin ombedda att hjälpa till att ta ner flaggan och vika ihop den.

Annars satt vi mest och snackade när vi inte lyssnade på all musik som Robin hade på sin mobil...
Sen följde Robin mig hem på kvällen.

Dilemma

Ibland står man inför vissa svåra val. Som nu.

Detta är situationen:

Jag är kissnödig och måste gå på toa. Men om jag gör det så kallnar mitt kaffe.
Hur ska jag lösa detta på bästa sätt? Jag vill ju varken vara kissnödig eller dricka kallt kaffe.

Regn

Hallå?!
Jag hade ju beställt sol tills idag. Nu ser jag knappt huset på andra sidan Götgatan(?) för att det vräker ner så mkt vatten från det där luddiga där uppe. Och så har det åskat och blixtrat jättemkt. Jag hör ju knappt vad kunderna säger... =P

Lyx mitt i veckan

På tåget hem från jobbet igår träffade jag Sofie. Vi gjorde sällskap hem till henne. Från Östertälje station fick vi även sällskap av Joel som hade varit och hämtat min cykel på Cykelcenter. Så nu är jag (mamma/pappa) skyldig honom 210 kr för de var tvugna att byta vajern och skit. Men det är det nog värt. INte just för att mamma/pappa betalar utan för att den känns som ny. Och jag kan växla!

Stod och pratade med Joel ngn kvart innan jag och Sofie gick hem till henne. Nästan på en gång gav vi oss ut och sprang. Det var ganska skönt. Fortsatte en bit till efter första varvet men jag vågade inte springa ett helt varv till eftersom att jag är så ruskigt rädd om mina knän. Jag stannade innan uppförstbacken och sprang tillbaka dit vi började.

När vi hade orientering i början av tvåan på gymnasiet pajade mina knän. Vi sprang på Torekällberget och jag sprang i full fart nedför den brantaste av backarna. Sen kunde jag knappt gå på en vecka. Att ta mig upp för trapporna när vi varit nere i matsalen och skulle upp till tredje våningen var en plåga den vecka. Om man tycker att det brukar vara jobbigt var det ingenting jämfört med den veckan. Så sedan dess har jag varit jätterädd för att förstöra mina knän igen.

Sen gick vi hem till henne igen och duschade och klädde på oss innan vi fick jättegod grillad mat. Carita och hennes väninna Ingalill hade rillat riktigt nice! Lamfärsburgare med bröd, grillad squash och abourgine och massa annat mums. Samtidigt som vi åt den himelskt goda maten tittade vi på allsång på Skansen. Riktigt roligt var det. Robert Gustafsson och sen på Peps Persson och Elias. "Ett hölass rullades plötsligt in och en mini-Peps Persson i form av Elias Andersson skuttade ur tätt följ av en stor Peps" som det stod på svt.se. Det var så så klockrent och man fattade inte hälften av det där konstiga språket skånska. De borde faktiskt texta! Och sällskapet kan man ju inte klaga på heller. Riktigt roande var det. =) Sen fick vi efterrätt bestående av melon, hallon, icke-svenska blåbär (tror vi) och delikatess-yoghurt. Mums.


Sen var det dax för mig att sticka hem kl 22. Jag skulle ju faktiskt upp 0615 som vanligt idag.


 


Sluta!

Varför ska alla skicka sms och tala om hur underbart de har på stranden? Tror ni att jag vill sitta inne på jobbet en dag som denna medan ni har roligt tillsammans ute i den underbara solen och värmen?! Jag mår ju bara sämre då ffs! Är det så kul att håna mig? Kul att se mig må sämre kanske?

OMG

Folk är läskiga! Och inte kan jag skylla på att det var LInneas idé, för det var ju jag som gjorde det. Men shit, vad läskigt. Inte hade jag räknat med en sån här reaktion iaf. Okej att han skulle bli lite sur... Men ja, inte såhär.

Kul för Fluffy: "Du är död när jag får tag på dig... Bara så du vet. Jag har tröttnat på ditt jävla sätt." Han tyckte att det var lite lustigt, jag vet inte om jag håller med.

Okej... What to do? Det var ju bara ett dåligt skämt. Jag fattar fortfarande inte vad det var som var så hemskt med det. Bara att han måste känt sig dum när det inte var mitt nummer...

Jag skulle ju bara se om han hörde av sig överhuvudtaget. Hur desperat han var efter typ fyra månader... Tydligen alltför desperat.

"tror du man kan göra hur som helst mot människor? och dessutom mot mig! tror du att du vet nånting om mig överhuvettaget? tror du att du vet vem jag är? det tor inte jag, för då skulle du inte ha gjort som du gjorde!"

FÖRLÅT SA JAG!
Det var ett dåligt skämt, men varför ska du ta så seriöst på allting?!

Presenten

No words can discribe it. Here's a picture.

Present

Daniel frågade innan han hade sett den vad det var jag fick.  Jag försökt förklara genom att säga att det är ngt jag vill ha. Men det är jobbigt. Ni förstår vad jag menar va? Måste få tag i en bågfil snart!

Måste erkänna att den var ganska klockren!
Tack Affe och Nea!

Arcade Fire

Då är man bokad den 5 november då.

Roddan frågade om jag skulle med och se Arcade Fire på Annexet. Jag hade inte hört en enda låt de hade gjort.
Roddan skickade över lite musik. Jag hann lyssna på en halv låt innan jag bestämt mig för att följa med.
Svårövertalad? Nejdå, inte jag inte.

Har fortfarande inte lyssnat på så många låtar, men det är jättebra hittills. =P

Hoppas att jag får ngt jobb tills dess så att jag slipper köa hela dagen. Varför ska alla bra band spela i november? Det är ju svinkallt!!!

Helgen

I fredags direkt efter jobbet gick jag hem till Sofie. Det skulle bli filmkväll hos henne eftersom det knappt var några som kunde följa med och grilla hos Ida. Magie var redan där när jag kom, och sen kom Joel, Roddan, Ida och sist araberna Haitham, och Basil. Började med att titta lite på Jason Mraz live från nånstans (i väntan på araberna som var över en timme sena). Sen tittade vi på Apocalypso som var en oerhört skum film. Sen Ida och Joel stack hem och vi andra började titta på Day after tomorrow. Var bara Sofie som inte hade sett den. Sen skulle Fluffy hem. Araberna stack samtidigt och sen var det bara jag, Sofie och Magie som såg slutet.
Sen stack jag hem på min cykel. Diskade och plockade undan i köket mitt i natten. Ja, ibland får man sina infall...

I lördags cyklade jag hem till Joel Folket kom och vi åkte ut och badade i Viksberg.

Punchviken
Stället kallades tydligen Punchviken.

Attackerande ankorna
Det kom några ankor och attackerade oss. Isak försökte jaga iväg dem men misslyckades.


Lite nice utsikt. Joel gillade bilden men jag tyckte inte att den var så speciell.

         
Sen kunde man roa sig med lite olika saker.
T.ex slänga runt med Sofie, som Joel och Haitham ägnade sig åt.
Eller göra armhävningar. Och då fanns det ju två alternativ: antingen ha Isak på ryggen, som Sunqan hade eller att göra armhävningarna över Frans som Joel gjorde.

Minigroda
Jag träffade en minigrodkompis. Den var söt. Fast den försökte hoppa in i Frans mun när han skulle pussa den.

 Sen grillade vi hamburgare på berget.

 Joel var grillmästare nr 1.


         
Sen åt folk. Sunqan satt och lutade sig mot mig för att han satt så snett. Frans balanserade hamburgare på armen och Basil, Nicklas, Junior och Haitham satt på en klippa och åt.


Sen ville araberna grilla korv.

Tog ett bad också och hade mysigt med araberna innan det var dags att åka hem.

Affe ringde och undrade när jag ville ha min födelsedagspresent.
Så Affe, Nea, araberna, Elovsson, Kim och Sofie kom hem till mig kl 19:30. Åt lite glass, bullar och hade kul åt min present. (Bild på presenten kommer senare glömde att ta kort på den och nu sitter jag på jobbet...)

När Affe och Nea åkt tittade vi på film. Jag hann se ca 5 min innan jag somnade i knät på Frans. Tydligen var det inte så mkt jag ahde missat.

I söndags kom araberna och Sofie och hämtade mig kl 11. Vi åkt till nykvarn och badade och solade. Köpte glass och roade mig med att kittla Frans när jag inte låg och läste.
Bada i Nykvarn

Sen skulle Sofie hem och vi andra åkte till Gamla Malmsjön. Efter ett tag kom klanen Elovsson.

Isak och Joel fick för sig att slänga runt med Frans.
Malmsjön

Sen stack Joel och Haitham iväg och grillade korv åt oss, så vi fick ngt i magen även denna dag. Det var väldigt mkt trevligare att bara här än i mälaren. Visserligen är vattnet så gult (och jag är inte säker på att jag vill veta varför) men det var så pass varmt att även Frans badade, fast han var lite mesig. Han kom i till låren, sen började han klaga. "Den har krymt, jag känner den inte längre..." osv. Vilken kyckling. Och jag som hela tiden var sugen på lite kycklingbröst! ;-)

Fotade ett spindelnät på vägen till bilarna. Tyvärr försvann solen just då så att bilden inte blev så bra. =(
Spindelnät

Joel följde med hem till mig. Jag somnade på honom och fick ont i både ben och nacke. Sen gick vi och la oss på riktigt. Fick skjuts till tåget på min cykel (som han ska lämna in idag) så nu har jag ont i rumpan också...

Hata flåsade gubbar!

Massa dåliga saker har hänt denna morgon.

1. Jag var tvungen att gå upp.

2. Jag fick åka gamalt tåg. WTF, det ska ju gå nya tåg 07:33 på mornarna. Fatta det, SL!

3. I Stuvsta klev det på en man,~40, som nödvendigtvis skulle sätta sig brevid mig fast det fanna massa andra lediga säten. Och han hade förmodligen sprungit till tåget, för han satt och flåsade. Och när han vände sig mot mig fick jag allt äckelflås på mig. Tänke säga till "Kan du sluta flåsa på mig?!" Men jag lät bli. Pendeltåg är farliga, man kan ju bli nedslagen.


Hihi

Siv frågade mig om hjälp. Fy vad duktig jag måste vara.^^ Jomen tänk - det var ngt jag kunde som inte Siv kunde och hon är endå en av de duktigaste här. Iaf gällande vissa saker. Tua är kanske lite duktigare på just Lokus som även detta handlade om men att jag fick äran att bli frågad om hjälp måste ju ändå betyda att de tror på mig, att jag kan ngt! De har iaf lite förtroende för mig även fast jag är slarver som råkade försova mig.

Dagen blir helt förstörd när man sover så länge. Man vaknar liksom aldrig. Snart slutar jag liksom. Känns mer som att jag borde gå på förmiddagsrast istället. =/

Och så har jag bokat biljetter till Cosmonova åt mig och Joel den 23:e. Vi har ju snackat i nästan ett år om att gå dit, så nu tog jag tag i saken och beställde biljett till två föreställningar. Så brukade alltid pappa och jag göra när vi var där när jag var yngre. En film är ju ca 50 min så då kan man ta två när man ändå är där. Det blir ju inte så ofta att man åker dit så då kan man ju passa på. Ser fram emot det. =)

Snart ska jag svara i telefon. Hoppas snälla personer ringer!

Försov mig

Vaknade i morse av att det ringde.
Skit!
TIttar på klockan - 0943.
Skit skit skit!!
Springer upp efter telefonen. Det var Madde som ringde och undrade var jag hade tagit vägen.
"Förlåt förlåt förlåt. Jag vaknade av att du ringde. Jag kommer på en gång."
"Ta det lugnt. Sånt här händer. Vi blev bara så oroliga. Det här är ju inte likt dig."

Fick åka gammalt tåg. Fanns ingen buss till jobbet så jag fick gå. Att komma in var också ganska pinsamt. 11:30... Tre timmar sen till jobbet.

Bara jobb?

Åh vad jag inte tycker om sommarbarnen som sitter på inkasso. De är så gay! Ofta är det kul. Nu bara irriterande. Iaf en kille. Usch. Och den där otroligt jobbiga tjejen med jobbig röst. De verkligen tror att de är bäst och kan allt när de jobbat några veckor. Man hör ju i matsalen när de sitter och snackar.

Är det inte ganska sorgligt att de inte har ngt annat att prata om än jobbet och kunder som de haft? Vi sitter ju iaf och snackar om klimakteriet.^^ Okej jag erkänner, jag är inte alltid bättre. Men det är klart att jag pratar om jobbet om ngn frågar vad jag gjort idag. Men med mina arbetskollegor pratar jag ju aldrig om dumma kunder som ringer. Enda jobb vi pratar om är vad jag vill göra i framtiden och att de aldrig skulle kunna skriva sin CV och min hemska vistelse på arbetsförmedlingen.

Deras problem som inte har ngt roligare i sina liv. Synd bara för mig som tvingas lyssna på det.

Ooops

Jag påstod nyss att jag är mer manlig än Haitham. Han begärde en förklaring. Kan ni hjälpa mig?

Åh nej!

Jättejobbig kund som ville att jag skulle dra massa kreditar. Hatar sånt. Jag undvek en sån nyss genom att när hon frågade om det gick sa att det inte gick eftersom hon inte var kund hos oss just nu. Och så sitter Siv och sjunger på "Jag ljuger så bra!" Jag skrattade lite åt henne och då sa hon att "Ja, men det brukar vi säga när vi lagt på luren och ljugit lite för kunden och påstått att vi inte kan göra det de ber oss om, och så kopplar vi dem vidare. Visst är det så?" Jag älskar Siv! Äntligen har jag hittat ngn som är sötare än jag när den nyser. "Ah-ah-ah-tjo-ho-ho-ho" Ungefär så låter det. <3

Men iaf. Nu ringde Nicklas. Han visste vad han pratade om. "Kolla debetfaktura x, en del av den är dragen mot en kredit. Det är  1xxx kr var. Men jag har tre kreditar till att dra. Så då ska vi räkna lite matte du och jag. Hehe." Åh, jag kommer väl inte ihåg hur man gör?! Kan jag ens det här? Tveksamt. Jag tar alla uppgifter iaf. "Kan jag ta ditt nummer ifall jag skulle behöva återkomma?" "Ja, hinner du på en halvtimme för sen går jag på semester?" "Ja, det vet jag ju inte nu." "Annars kan du ringa min kollega Lennart om inte han också har smitit iväg såhär i semestertid."

Gaaah! Dumma!

Ojdå...

Jag råkade göra fel. Och så tog jag inte hennes nummer. Vad ska jag göra? Bara gå vidare eller berätta för ngn?
Iosf var det inget enormt fel, men jag kan inte faxa kopian till henne. Ska jag bara skita i det eller berätta för Siv och Eeva? Annars ringer hon väl tillbaka imorgon eller så... Men tänk om hon säger att hon pratade med mig. Hoppas jag inte får skit för det.

Iosf gör jag massa fel hela tiden i rambo, men det är ju resk-OKL:er, de kommer jag ju inte ihåg eller har fått utbildning om. Men det här är det ju meningen att jag ska kunna. Och så när jag haft kunden i telefon...

Inte kul inte kul!