Vi fyra och vitt vin

Igår hade Fredrik inflyttningsfest. Eller ja, nästan. Jag hade bjudit in mig, Sofie och Daniel på en sådan i Ronna, dit Fredrik flyttat. Ronna light skulle man t.o.m. kunna säga. Inte så många ligister alltså.

Efter att ha kikat runt i den mysiga och varma lägenheten tog vi en promenad för att handla sprite och godis. Fick även en guidad tur i Ronna. Inte en enda svensk såg vi men desto fler paraboler. Känns nästan som att komma till ett annat land. Sen mötte vi en gubbe som tänkte bussa hunden på oss om vi inte bjöd på godis. Vi bjöd på godis.

Åt kebabspett, potatiskroketter och bearnaisesås, drack vitt vin och avslutade med efterrätt: glaas, grädde och jordgubbar och ett smultronvin som var lite sött, men en väldigt läcker färg på.

Drinkar och lite kik på underkläder avslutade kvällen innan vi fick springa till bussen.

Skönaste citatet från kvällen:
"Jag kommer aldrig att glömma den rumpan. En enda skinka, som är still fast benen rör på sig."
Fredrik

No more cykel.

När jag kom hem från cykelhajken till Sörkan utanför Nykvarn sprang jag upp, duschade, bytte om och gick ut igen för att cykla till Linnea som fyllde år (egentligen på måndag). När jag kom ut var cykeln bort. Någon har stulit min cykel. Fick typ panik. Ringde mamma "hur kunde du vara så dum att du inte låste den?". Ringde pappa "hur kunde du vara så dum?". Ja, jag är fullt medveten om vilken idiot jag var. Man låser alltid cykeln. Vi bor ju faktiskt i Södertälje.
Jag började gråta. Det hjälper inte att höra att man är dum. Jag vill hellre ha en lösning. Ringde Roddan och sa att de inte skulle vänta på min vid busshållsplatsen p.g.a. detta. Kändes väldigt dumt att gråta i telefon när jag pratade med honom. Jag vet att det är en cykel. Men tänk om det hade varit din iPhone! Han skrattade. Han förstod. Han har också känslor när det kommer till vissa saker.
Ringde polisen och gjorde en anmälan. Vet dock inte hur det kommer att gå med det. Jag hade ju inte ens låst den. Lär inte få ut ngt på försäkringen. Dessutom kommer jag vara handikappad i sommar. Cykeln är liksom min kompis. Som tar mig överallt (på ett icke perverst sätt!!!).

På väg hem från Linnea såg vi en lapp på en lyktstolpe "har någon sett min katt?" och efter att jag hoppade av bussen för att ta en promenad hem kom jag att tänka på den. Att tappa bort en cykel. Och att tappa bort en katt. Är ändå ganska glad att det var cykeln jag blev av med. Hur mycker jag än älskar den, hur bra den än var, hur mkt den än var gjort för mig - så är den alltid ersättbar. Det är inte en katt.

Men såklart är jag ju ändå ledsen fortfarande. Men det hade varit värre om det varit min katt!

R.I.P.


Mycket på gång nu

Ja, nu var det ju ett tag sedan jag bloggade. Det beror till stor del på att det, som vanligt den här tiden på året, händer så otroligt mycket samtidigt.

Kan åtminståne berätta lite kort om det jag uppskattat mest under den senaste veckan, nämligen studenten.
I torsdags tog bl.a. Sofie studenten och jag hade bjudit in mig själv på champagnefrukost på morgonen hemma hos henne. Våfflor bjöds det också på. Sen bar det av till frisören och där ringde Roddan mig, så det var bara att gå ut och luncha sen. Han hade hår på hela tröjan. Sen köpte vi studentpresenter.

Upp till torekällberget med Rebecca och Roddan och dela studenternas glädje när de efter tre (för vissa ännu fler) långa år på gymnasiet äntligen fick springa ut. Många foton och kramar till alla som ville ha. Sedan traska ner och titta på flaken. Och äggkastningen. Faktiskt väldigt tråkigt att det är så många som ägnar sig åt att förstöra för andra. Att se hur de anstränger sig för att ta bort någon lycka och ersätta med iritation och ilska. Sorgligt.

Men det var ändå en lycklig dag för många. Lite kändes det som att återuppleva sin egen student för ett år sen och vi kände hur vi ville vara med om denna dag igen.

Hem till folk och fira och sen utgång på Torekällberget på kvällen. Alla skulle dit. Alla var där. Alla är ganska många och det blev trångt, varmt och aningen drygt. Men det var en bra kväll där man träffade och fick se många gamla välkända ansikten.

På fredagen firade vi från UG Basil på Lindängen. Supergod mat made by mina araber, vin, presentöppning, umgänge och en och annan Xider på kvällen.

Lördag hemgrupp och sommarfest som jag Rebecca och Jonna avslutade med Tina i hennes lägenhet. Vi sing-starade oss trötta.

I söndags efter att jag varit på Gudstjänst i Hovsjö var vi ett gäng UGare som åkte till Malmsjön och badade. Faktiskt riktigt varmt i vattnet och årets första dopp för mig. Mysigt värre hela dagen.

I måndags hade vi i klassen en klassåterträff. Dock ganska misslyckad med tanke på antalet personer som var där. Av 20 st var vi 5... Fast frida var tvungen att gå ganska tidigt så då var vi fyra elever. Rim och Helena hade tenta, Emma jobbade och till och med Johan, som anordnat det hela, hade varit tvungen att jobba på kvällen. Men Bengt-Eric, min handledare under alla tre år, var i alla fall där och vi som var där hade trevligt. Efter ett tag i Badparken där vi träffades gick vi och åt på Cederträdet. Svahn, jag, Nora, Ahbab och Bengt.

Igår möte på ABF då jag var väldigt kreativ och alla andra chattade med ester. Fick även se kort på Anneli som punkare.

Idag möte med salts styrelse. Hoppas jag. Dålig info om det.

Imorgon tar Martin studenten och jag tänkte hoppa förbi och gratulera på kvällen.

Fredag cykelhajk till Sörkan med UG. Hoppas det blir ngt riktigt så att det inte blir halvdant som allt annat känns att bli.

Som ni hör: mycker att göra varje dag. Dessutom ska man åka varmt tåg. Mja, man slipper ju frysa... Tar man med sig en liter vatten slipper man förmodligen att svinna också.

Foton en annan gång.

Stockholm

Sen min syster Ann-Sofie flyttade till Göteborg (egentligen Mölndal men skriver jag det är det ingen som fattar) har vi gjort mycker mer saker när hon kommit och hälsat på. Jag menar att om man bor i Stockholm går man inte promenader för att se alla kända coh mindre kända sevärdigheter.

I lördags var hon och Peter och hälsade på innan de skulle vidare till Tallinn följt av roadtrip genom europa i tre veckor. Då gick vi en sån här promenad. Parkerade bilarna vid Högalidskyrkan tidigt på morgonen (runt 10 hehe) och gick till Skinnarviksberget, precis bakom Münchenbryggeriet. Och vilken utsikt det är! Vilken vacker huvudstad vi har.

Utsikt över Riddarholmen med Münchenbryggeriet i förgrunden.


Dock var det lite sräpigt på berget. Glas som glänste över hela berget och mamma stod med öppen mun och stirrade och utstötte ett "Det var det värsta jag sett". En man som gick förbi suckade och sa "Det finns värre ställen". Svårt att tro faktiskt. Omkullvälta soptunnor, skräp över hela berget och glassplitter överallt.


Sen gick vi till Monteliusvägen och fotade massor massor. Det är så otroligt vackert.

Riddarholmen igen. Tjusigt.


Efter en kebab med bröd vid slussen, ett toalettbesök på NK och inköp av mer vatten vandrade vi till Stadshuset. Jag, A-S och Peter betalade tjugo kronor var för att ta hiss halvvägs upp och gå resten av vägen. Fett värt! Vi såg även alla klumpar av galningarna som sprang Stockholm Marathon. Som sagt - galningar!

Utsikt över Riddarholmen, regeringshuset och tågspåren från toppen på Stadshuset. Viking Line och Kaknästornet syns också i bakgrunden.


Münchenbryggeriet.


Riddarholmen, tågspår samt globen långt, långt borta.


Haha, ingen bild på Stadshuset fick komma med på bloggen idag. xD

Åland 2008

Det är inte ofta man hör någon över 40 använda orkdet stek, men även det tycks förekomma...


Hehe. Känner att jag inte hinner blogga så mycket längre. Ska försöka skärpa mig. Men man kommer ju hem sent från jobbet och umgås gärna då med någon kompis eller så. 

Förra  helgen (tors-sön) var det ju iaf det årliga cykelhajken med KU och konfirmanderna för tjugoandra året i rad (sjätte för mig). Trots dåliga vibbar innan och att jag inte ens ville åka iväg på morgonen blev det den bästa Ålandscyklingen någonsin för min del tror jag. Allt klaffade, vädret, deltagarna (vi var 35 st), allt. Några cyklar som gick sönder hit och dit bara. Detaljer...

Solning vid Solklinten (fam Bengtssons sommarstuga) hann vi med också och det är verkligen ett ställe jag tycker om. Basta hann vi göra i Degerby några stycken men dock inget rekord i fiskpinneätning för Stellan. 23 detta år och 30 förra året. Under samma måltid alltså. Ibland tar det aldrig stopp.

Okej, lite bilder.

Kvällsfika på allas sovsäckar. Väldigt stökigt i Sunds församlingshem.


vilopaus vid Bomarsund


Åka färja är alltid kul, och så kan man passa på att posa lite.


Lunch vid sommarstugan.


Gruppbild utanför Solklinten.
   

Fårrumpor. Tyckte att de var så charmiga när alla vände rumpan till samtidigt...