Laddning

Försov mig lite i morse, men jag hann till kemin i tid. Vi gjorde tre olika röror som vi blandade ihop så att den växlade färg. Var väl lite roligt, men inte så speciellt. Vi ville ju göra godis! Pelle sa att vi får göra det nästa gång eftersom vi inte kommer att ses på evigheter "Det är ju ngt religiöst på fredag." "Ja, ledigt" svarade Svahn. Det var så klockrent!

Sen hade ju Bashar en lite rolig konversation med Pelle om donken. Han berättade att han tydligen har ngn hög status på McDonalds i Moraberg.
Pelle (lite sarkastiskt): Vad är McDonalds?
Bashar: En mataffär!

Hahahahaha. Det är ju bra att jag roas på ngt sätt iaf!

Pelle: En mataffär?!?!
Bashar: En restaurang!

Jag hade sån stor lust att säga "Det är ett multinationellt snabbmatsföretag som säljer äckligt fett!"
Jag lät bli.

Under Fysiken laddade Bashar sin telefon i klassrummet. Vi tyckte att det såg jättedumt ut. Är det ngn mer som tycker det? Det ser ju nästan ut som att han inte har råd med el hemma...
Emma berättade att en gång när hon suttit där nere (i skolan) var det en tjej som satte sin mobil på laddning vid henne och sen gått där ifrån. Jaha? Så nu har vi börjat lite på varandra? Seriöst, så kan man väl inte göra? Om jag var Emma hade jag lämnat in den på expiditionen. Fatta vad elakt! Det är så jag! =)

En vanlig torsdag

Vet egentligen inte vad jag ska skriva för ngt. Men jag känner ändå att jag måste. Imorgon blir det väl UG och sen åker vi till Göteborg tidigt på lördag. Kommer hem sent på söndag, troligtvis. Det är min syster där nere som vi ska hälsa på, jag och mina föräldrar. Ann-Sofie och hennes pojkvän har just flyttat (typ över gatan bara), så det ska bli extra spännande att se den nya lägenheten och hur de har möblerat och så. Så troligtvis kommer jag inte skriva så mkt under helgen. Typ inget alls. Så Roddan, jag hoppas att du har annat för dig! Tycker ändå att jag har varit rätt så flitig hitills, sen jag startade bloggen.

Torsdag idag, dvs lektion med Knut på morgonen 8:20. Och ändå försov jag mig bara en halvtimme. Riktigt duktigt där tycker jag! Maria redovisade om JO och efteråt pratade Knut lite om det och frågade om det inte var ngn som hade om JK.
Maria: Johanna hade det. Vi skulle egentligen redovisat tillsammans.
Knut: Ja, då kanske vi inte för höra om det.
Han lät verkligen jättebesviken, och han hade lika gärna kunnat ha sagt "Ja, då lär vi ju inte få höra om det." Eftersom det är Johanna liksom. Hon har varit på två lektioner under den här kursen. Som jag vet iaf, och SÅ många ggr har jag ju inte försovit mig att det gör ngn större skillnad. Egentligen borde jag väl inte bry mig. Det är ju hennes ensak om hon går på lektionerna eller inte, men ändå är det klart att man bryr sig. Eller är det bara jag som är dum?

Saknade Sofie på KU, men jag förstår om hon måste spela lite tennis också. Vi andra hade ju roligt iaf. Johnny och jag lekte tävling om vem som åt mest rostat bröd. Typ. Kul var det iaf. =)

Mormor

Mormor var här och fikade idag. Vi pratade lite om dit hon och Henry ska flytta och att hon hade ringt folk från "stadsnätet". Och väldigt många pratade skånska.

Mormor: Vad mkt skåningar det bor i Strängnäs.
Pappa: Men det är väl inte säkert att kontoret är i Strängnäs?
Mormor: Jamen det var ju stadsnätet.
Pappa: Jaha... Men det kan ju bo skåningar i Strängnäs också.
Mormor: Ja, invandrare!

Haha, det var bara så klockrent. Inte själva kommentaren i sig, utan min mormor! Hon är ju för härlig!

Annars finns det inte så mkt att säga om idag. Övningskörde med pappa på morgonen (ca kl 13...) då vi övade på att parkera på Ica Maxi, och så hade jag en lektion i skolan (körkortsteori). Har rensat på mailen också.^^

Joel på hockey

Vi tog ju bara två poäng mot Malmö igår, men det var ju iaf bättre än en poäng. =)
Jag satt och tittade på matchen på TV, för den visades nämligen på TV4+.

Mamma går förbi när jag sitter och tittar
Mamma: Är Joel på matchen?
Jag: Aaaaa
Mamma: Hör du honom?!

Haha, det var ju bara så klockrent. Tydligen har väl hon också märkt hur hes han är när han varit på match. Min mamma är ju så söt!

Förlåten eller inte?

När man sagt förlåt till en person och personen svarat "ja", ska man inte tolka det som att man är förlåten då? Varför fortsätter hon då att vara sur på mig? Sånt fattar jag faktiskt inte. Men jag tycker ju inte att jag gjort ngt fel. Vad ska jag göra då, gå ner på mina bara knän gång på gång för samma sak? Borde det inte vara förlåtet vid det här laget?

När jag fick reda på att personen tagit det fel, gjort en höna av en kyckling eller vad det heter, och jag säger "Oj, jag visste inte att du skulle ta det så. Det var verkligen inte meningen! Förlåt?!" Personen svarar "Ja, men du måste säga till honom att det inte var så jag menade!" "Okej", svarar jag. "Jag ska göra det". Men ändå pratar hon inte med mig och gick iväg från mig... Och när jag pratat med honom visade det sig att han inte alls tagit illa upp.

Det är för jobbigt att förklara, men hur ska jag göra? Det känns varken som att jag har gjort ngt fel eller att hon har rätt att vara sur på mig, eller "jävligt förbannad på dig" som hon uttryckte det.


Romme

Fredag:

Johan hämtade upp mig ungefär halv fem i fredags. Vi låg efter i planeringen redan då. Åkte hem till Jonna, efter att vi plockat upp alla, och packade om. Jag, Sofie och Rickard åkte med Jonna och Maria och Johanna åkte med Johan. Vi kom så långt som till Nykvarn innan Johan kom på att han inte hade köpt ngn alkohol. In på systemet där och fixa. Vi låg en timme efter i planeringen. Kom iaf iväg och åkte till Sibylla i Enköping. Gubben i kassan var lite läskig, men alla överlevde.


Efter en lång bilfärd började vi närma oss Naglarby, där vi skulle svänga av och jag fick läsa karta. "Efter ca 3 km kommer en skylt in på en grusväg till vänster mot Knutshyttan. Ta första vägen till vänster efter bron och det första huset på vänster sida är ert." Vi gjorde som det stod, och där stod ett ruckel!!! Det fanns inte ens några fönster. Vi förstod rätt snart att vi åkt fel. Sedan såg vi att det fanns en väg till vänster efter bron och inte bara ner till de husen. Men det var så kul!


    
Här är "huset" vi först trodde att vi skulle bo i.
 

Efter att vi hittat Knutshyttan (stugan vi skulle bo i) och packat upp började vi snoka runt. Det stod på Internet att det var renoverat på 70-talet och det såg verkligen ut som tagen från That 70's show. Fast med möbler från 1800-talet. Hittade en julgran och en flagga som vi började leka med. Blev ju riktigt hemtrevligt iaf. Började dela ut sängarna, bädda och fixa lite. Jag och Sofie fick 140-sängen, Maria och Johanna dubbelsänge och Rickard, Johan och Jonna tog bäddsofforna.


Rickard är iaf lite klockren ibland.
Rickard (till Johan): Är din necessär den blommiga eller den andra?


Jag hade tidigare på dagen fått utslag på halsen som jag inte hade ngn aning om vad det var för ngt. Blev lite orolig, men det kliade inte iaf.

Jag: Kolla mina utslag på halsen?

Rille: Så där brukar jag få när jag har rakat mig.

Tack, Rickard, tack! Vad är det du antyder egentligen?


Sen sa Johan också ngt dumt. Han skulle säga "slå huvet på spiken" men kom inte på hur det var, så han sa "Spika huvet på näsan". Jag tror att man måste ha varit med för att förstå. Han konstaerade även att bögar är bög-snygga. Tittade på  Legally Blonde och drack lite alkohol innan vi gick och la oss.
 

Lördag:

På morgonen var det jag och Sofie som var först upp, så vi fick göra i ordning frukost, med hjälp av Johan som gjorde gröt.


Frukost
Johan, Jonna, Rickard, Johanna, Maria och Sofie vid matbordet.

Hittade mha karta till Romme alpin och så började fixandet av hyrning och skaffa liftkort. Jonna var ju så klockren. Hon frågade efter en pistkarta "för det är ju så många", lite sarkastiskt. Killen bara "mmm". Han tyckte nog också att det var lite kul.

Tog liften upp och åkte massa ggr i olika backar. En gång när Rickard ramlade/satte sig ner skulle Johan kaxa sig lite: "Rickard, har du ramlat?!" Och vips, så fick skidan liv och han själv låg på backen även fast han stod still. Det var så roligt. Vi skrattade jättemkt.
Rickard: Johan, har du ramlat?!

         
Jag och Sofie.                Sofie                             Sofie, Johan, Jonna och Rickard.

På eftermiddagen åkte vi till värdshuset på toppen och satte oss ute i solen. Helt underbart var det. Var så otroligt sugen på en öl (och jag som inte ens tycker om öl, vanligtvis) så Johanna gick och köpte en åt mig. Och det var den godaste öl jag någonsin druckit!

    
På värdshuset med jättefin utsikt, mysiga vänner och underbar sol.
 

I slutet av åkandet den dagen skadade sig Jonna. Hon skulle hoppa i hoppen och så fick hon benet under sig så det blev helt svullet. Armen gjorde också ont. Fast det var ju tur att det inte var värre.


När vi hade åkt tillbaka till Knutshyttan vilade vi lite och hade trevligt.

Mys i soffan

Johanna, Rickard och Johan myser i soffan. Observera flaggan och den fina julgranen.

Sen turades vi om att duscha och när jag var klar (jag var först) började jag med middagen: Spagetti och köttfärssås. Det funkar alltid. Fast det var ju inte så lätt med tanke på att den största kastrullen var rätt liten och stekpannan var mini. Så ska amn laga mat åt sju pers. Fick göra köttfärsen i två omgångar och koka pastan i tre omgångar. Men det funkade. Sofie och Maria hjälpte ju också till.

 

Sen åt vi och Johanna gjorde drinkar åt mig, Sofie och Maria. Det sades ngn dumt om Jonas också. Kommer inte ihåg exakt vad det var, men det var ngt om att han är snäll och att alla mammor tycker om honom. "Ja, han är en sån där motherfucker" Haha. Skitkul! Det var Johanna som satte igång drickandet, men så slocknade hon 19:30 också. Haha.

Sen fick jag, Maria och Sofie diska. Eller ja, det var Sofie som gjorde det. Men vi höll henne sällskap. Buggade och snackade en massa. Sofie diskade Dolmioburkarna åt mig och Maria eftersom att Maria tyckte att glasen var för små att blanda drinkar i. Jag hällde upp mina smirnoff & co i den så slapp jag halsa.

jag + dolmio
Se vilken fin dolmioburk vid mina fötter.

Tyckte det var lite taskigt att låta oss diska när det var vi som hade lagat maten i en och en halv timme, men aja. Sen gjorde Maria kaffe åt oss: en Maria special. Den bestod av Kaffepulver, cappucinopulver, o?boypulver och lite socker. Den var skitgod! Sen var vi kvar där och snackade och drack ur burkarna. Maria sprang runt med min kamera och fotade.

         
Maria                                Köket                             Våra påsar från systemet.

Både Rickard och Johan kom in och tyckte att vi skulle komma ut till dem. Johan blev påtvingad en Maria special när han kom in i köket.

Maria special


Satt vid TVn ett tag och sen gick vi in i köket och spelade spel. Först Med andra ord och sen Bohnanza. Trevligt var det, men jag märkte att jag lät skitsur på slutet.

Golvet
Mitt i spelandet kom pojkarna och Maria på att golvet var ett roligt ställe att leka på.

 
Söndag:

Jonna kunde inte åka på söndagen pga sin skada, men hon fick pengarna tillbaka för den dagen både för skidorna och liftkortet. Sen satt hon i solen på värdshuset och myste. Vi andra åkte däremot ganska mkt.

Sen sa vi hejdå till backarna och skulle bege oss hemåt. Pojkarna, Maria och Johanna hade åkt en timme tidigare eftersom pojkarna skulle spela match på kvällen. De hade råkat ta mina skor som låg i påsen så jag fick gå in på Donken i Enköping med bara strumporna. Det var lite pinsamt faktiskt. Dessutom är asfalten kall.

Backarna
Hejdå backarna!


Rådjur i skogen

Ja, nu har jag packat fördigt allting som ska med till Romme imorgon! Härligt ska det bli. Fast jag är seg och trött och stressad. Men Jonna är nog ännu mer stressad. Hoppas hon kan ta det lite lugnt iaf!

Idag var andra torsdagen i rad som jag försov mig. Jag tror seriöst att det är för att det är Knuts lektion och min hjärna ställer in sig på att den inte vill vakna till den. Och så när jag går där genom skogen... Vad tror ni att jag får syn på om inte ett rådjur?! Den var kanske bara 7 meter ifrån mig. Och när den fick syn på mig sprang den ner bakom kullen. Jag stod kvar och efter bara några sekunder tittade den upp på mig. Det är det jag har fångat på bilden. Om man tittar noga i mitten ser man att det är ett huvud som sticker upp. Jag tog ju kortet med mobilen så det blev ju inte så jättebra.

R?djur tittar upp

Och sen skuttar han upp på kullen igen.

R?djur p? kulle

Ja, det var riktigt trevligt. Och trots allt detta hann jag ändå till Emmas redovisning. Jag var ju bara 20 min sen den här gången.

Sen vet jag inte om det har hänt så mkt mer kul. Har mest stressat och tänkte på resan imorgon. Och hur många smirnoff Rickard skulle fixa. Det blir nog kul det här.

Fiskarvreten

Roddan är dum, han tvingar mig att skriva blogg.

Igårkväll somnade jag i soffan hemma hos Elovsson. Vaknade när alla skulle gå och lägga sig. Bestämde mig för att sova kvar hos dem. Orka cykla hem liksom. Vaknade kl halv sju i Joels säng av att han låg och pratade med mig. Han är varm att sova brevid, men måste han va så morgonpigg?
Aja, gick upp kl sju och åt frukost med resten av familjen. Sen gick jag och la mig i Saras säng och myste med henne. Måste ha somnat, för jag vaknade strax innan nio av att Johanna kom in med telefonen. Mamma var i telefone. Hon undrade var jag var. Sen såg jag att jag hade fyra missade samtal på min mobil. Ojdå. Sara och Joel hade redan stuckit till skolan. Jag cyklade hem.

Åkte ut och övningskörde med pappa innan skolan. Eller så var det väl han som övningskörde med mig. Åkte till sommarstugen. Märkte att jag blir fartblind väldigt snabbt. Det märks när jag kör av motorvägen. När det är 50 håller jag på att dö av tristess. Det känns ju som att bilen knappt orkar nånting.

Stugan såg ut som den brukade. Förutom att det inte var så väldans massa sommargrönska runt omkring. Inne i huset luktade det "sommarstuga". Det är rätt märkligt hur en lukt att betyda så mkt för en. Hoppas vi aldrig aldrig kommer att sälja det där stället. Jag vill verkligen ha en sommarstuga. Har aldrig riktigt uppskattat den förut. På somrarna när alla kompisar var i stan, var hemma, på badstranden. Då var jag därute med mina föräldrar. Tråkigt. Ingen TV (okej, SVT1, SVT2 och TV4, men det var ju ingen som man kunde titta på för att det brusade så mkt), inga kompisar, inget att göra. För mig som gillar att ha mkt på g, fullspäckat schema och vänner runt omkring mig var detta till slut inget alternativ. Jag valde att vara hemma när föräldrarna var därute. Mkt skönare så. De hade inget att säga till om. Men jag gillar fortfarande att vara därute. Men nu åker jag nästan bara ut med kompisar. Har ju redan cyklat dit tre ggr. Det är ganska duktigt måste jag säga, eftersom det är sju mil dit ut. 6,5 om man åker bil.
Sommarstugan är liksom en del av mig, och kanske en ännu större del av min barndom. Alla smultronställen, svampställen, den nästan förfallna bryggan, båten, stenarna vi alltid klättrade upp på, alla promenade till Kungsberg... Allting. det betyder så mkt! Fiskarvreten 6 <3!

Sen åkte vi hem. Slängde i mig tre mackor innan jag skulle till skolan. Hade bestämt att jag skulle träffa en lärare kl 13:30, så är han inte där när jag kommer. Väntar i 20 min, sen orkade jag inte längre. Känns ju fånigt. Han skulle ju hjälpa mig med kemin. Nu vet jag inte hur det kommer gå. Tycker att det är taskigt att bestämma tid och sen inte dyka upp. Speciellt av en lärare. I sin yrkesroll liksom. Tänk om alla politiker skulle hålla på sådär. Eller vem som helst. Hur kom jag att tänka på politiker? Måste varit Roddans fel på ngt sätt. Satt och försökte plugga själv istället, men kemi är inte så lätt för mig. =(

Sen efter körkortsteorin gick jag ner på stan för att träffa Jonna. Vi hade bestämt att vi skulle äta. Träffade Sofie och Magie lite innan. Stod och pratade med dem i väntan på Jonna. det var trevligt. Sen när Jonna kom gick vi till Nancys. Jag tog en Tacotallrik och hon tog potatisgratäng och kycklingspätt. Potatisgratängen var verkligen jättegod (smakade av henne. Jag blandade inte med tacon)!

Pratade om Rommeresan och lite annat. Det kommer verkligen bli skitkul!

Väl hemma vet jag inte vad jag gjorde. Plockade fram lite skidgrejer. Det kändes bra! Känns så skidigt!

Orkar inte skriva mer nu, Roddan. Ska trycka på Spara & publicera. För jag ska titta på top model! xD

Fil och flingor! <3

Jannes lektioner är helt värdelösa. Idag satt vi på biologi breddningskursen och gjorde nästan ingenting i 2½ timme. Satt bara och tittade på när den stinkade smörjan rann ner i colonnen. Kuuuul!^^ Fast Johan hjälpte mig att plugga också. Söt pojke det där!

Efter mina tre år på gymnasiet kommer jag iaf ha lärt mig en sak. Det är att uppskatta fil och flingor! Idag var det nämligen "biffstroganoff" som stod på matlistan. Det var nästan som kallops. Och skolans kallops är inte god. Köttbitarna har alltid kvallitén av överkokta... köttklumpar. Med massa fettbitar på. Och såsen är alltid grynig. Idag var såsen väldigt slemig. Det kändes nästan som gelatin. Eller så var det ngn som hade snorat ner den. Det är då man uppskattar fil och flingor. Med massa socker! Mums!

Fick våra biljetter till studentskivan. Woho! Det var lite roligt när Sandra ropade ut det. "... och om det är nån som inte lyckas sälja sex går det att byta!" Alla i hela rummet asgarvade. "Ska vi sälja sex?" Det var nog dagens höjdpunkt. Haft en ganska tråkig dag alltså.
Så om det är ngn som vill gå på studentskivan den 22 april är det bara att anmäla intresse till mig. Först till kavrn... får stå längst i kö!^^


Bäst idag

Bäst idag: http://rodan.blogg.se/1174327817_sl_thelanders.html

Jag fick -72 poäng andra gången jag körde! Johan har en tendens att hoppa upp lite ivägen ibland! =(

Jobbig måndag

Började veckan kl 13:50. Ganska lagom måste jag säga. Hinner man ju vila ut efter helgen!

När jag gick genom entren till skolan stod några ickesvanskar där. De hade den där speciella brytningen iaf. Hör att en kille säger "Det här Sverige! Förut haglade det, nyss regnade det, och nu börjar solen skina!" Jag håller med faktiskt. Det är typiskt aprilväder om inte annat. Men än är det inte april.

Provet vi hade på idrotten var väldigt dåligt tycker jag. Bara åtta frågor, ingenting om erector spinae (den djupa ryggmuskeln) och inte någonting alls om massagegrepp. Det var lite komiskt, för det var massage vi skulle ha prov på från början.... Dessutom hade hon stavat fel på det latinska namnet på vadmuskeln (Triceps surae). Hon hade skrivit Triceps sure.^^ Dessutom var det ingenting om vad de olika muskerna på Hamstringsmuskeln heter. Hoppas verkligen att det gick bra det där. Fast jag tycker att det var ett uselt prov. Värre än Knuts t.o.m...

Sen satt vi och spelade kort i väntan på den värdelösa rättskunskapen. Trodde ju att det skulle bli en intressant kurs, men Knut gör allt så tråkigt. Nora och Ahbab spelade pingis i väntan på samma lektion. Jag påpekade att Nora såg smal ut i klänningen som hon hade på sig. Jennifer tyckte att hon hade för stor rumpa. Speciellt om man jämförde med midjan. Jag påpekade att jag på ett ungeför har dubbelt så stor rumpa, fast iofs har jag ju mer än dubbelt så stor midja också. =(


Jennifer: Vet ni, syrianerna har fått ett nytt land?!

Jag: Ja, de har tagit över Sverige.


Jag tyckte att jag var lite fyndig där. Rebecka garvade iaf. =P

Och när jag till sist kom hem efter den tuffa skoldagen fick jag en fotfil och en bukett tulpaner av mamma för att jag har namnsdag. Naaaaw, vad söt hon är ibland! =)

Och en fördel med det här skitvädret (snö, slask och kallt) är ju att jag ska till Romme på fredag!


Lökar

I fredags natt när jag kom hem märkte jag att pappa hade fått en ny idé. Kan hade fått för sig att visa sin estetiska sida (visste inte ens att han hade en sådan) så han hade tagit en glasskål vi har och ställt den på köksbordet och lagt lökar i. Ja, lökar! Rödlök, Gullök, Charlottenlök och vitlök. Det såg faktiskt rätt coolt ut! Det tyckte tom Joel, och han är 0 % estetisk.

Idag när Sofie och jag satt och åt vår Quinoa grävde mamma runt i kylskåpet och muttrade. Sen frågade hon om jag hade möblerat om. "Ehm.. nä!"
Mamma: Men var är vitlöken då?
Sofie: Eh... Det ligger en här på bordet! (Syftar på den i skålen.)

Man skulle varit där. Det var så klockrent. Både mamma och pappa såg rätt så trumpna och dumma ut. Typ: "Ja, just ja, det var ju där vi la den!" Haha. Ibland tror man nästan att det finns bevis för att jag är släkt med dem!

Sofie och RS

Sofie var hemma hos mig idag. Egentligen för att vi skulle baka (till RS), men det gjorde vi inte så mkt. När vi kommit hem gick vi upp och satte oss i soffan och hade mysstämning. Sen kom vi på att vi var hungriga. Så vi gjorde konstig mat. Quinoa med salladsblandning (typ) bestående av ruccola, plocksallat, persilja, gurka, paprika, tomat, rödlök och en vinegrett som mamma gjorde till oss. Det var faktiskt väldigt gott.

Quinoa

Sen satt vi vid datorn och fjantade innan vi till sist skulle baka. Blev en sockerkaka och sen snodde vi med oss en kaka som mamma gjort. Tog en promanad också innan vi stack iväg. Och så lite mat såklart! Pratade lite om UG och RS. Tror att Sofie är rätt glad att jag släpat med henne dit. Hon antydde det iaf. "Alla är så härliga och verkligen bjuder på sig själva. Och Johanna... Fast henne är det mest andra som bjuder på..." Haha, så klockrent! Johanna däremot tyckte inte att det var lika kul.

RS. Planerade basaren (som jag inte ska på). Men jag var lätt bäst på att komma på frågor till tipspromenaden för småbarnen. Och Joel drog några dåliga kattskämt, bl.a. "Katt åt arsenik, blev gift" Så otroligt värdelöst! Hade trevligt iaf. Satt kvar två timmar extra, dvs dubbla tiden. xD Har man trevligt med araber så har man! Och som Sofie säger: Alla är ju så otroligt härliga. Joel och Daniel försökte spela gitarr samtidigt. Gick faktiskt bra till en början. Sen blev det kanske lite mer som väntat. =P

Gitarr 

Hockey

I går kom Sara hem till mig kl 11 för att hjälpa mig att plugga muskler till provet som jag har i morgon. Det gick rätt bra. En fördel är ju att hon pluggar till Arbetsterapeut och redan kan det här som jag har prov på. Dessutom är hon rätt så pedagogisk. När vi kände att jag kunde hyfsat bra tittade vi på Svärdet i stenen.

Kl halv fem kom Joel och han och jag stack iväg på hockeyn (SSK - Skellefteå AIK). Fullt med folk var det. Trångt och mysigt i klacken!^^  Matchen var faktiskt spännande hela tiden. Vi ledde med 3 - 1 ett tag, men i början av tredje perioden fick de in en puck i mål... Spännande spännande. Joel skrek som en galning som vanligt. Vi var lite arga på de näst intill värdelösa domarna, och på Skellefteåspelarna som hakades hela tiden. Men vi vann. Tjoho! Det behövde vi. Härlig stämning var det också. Hela hallen var ju med kändes det som.

Sen gick vi hem. Det märks att folk blir mer sociala och pratglada om man har matchtröja på sig. Alla man möter frågar om matchen och så. Men det känns härligt. Passiva supportrar, men ändå supportrar. =)

Sen som Joel hos mig som vanligt efter matcherna. Lyckades vakna ganska pigg i morse också. För ovanlighetens skull alltså.

Singstar på UG

Fullt upp hela helgen. I fredags efter att jag hade varit duktig och lämnat blod bar det av till UG. Träffade de vanliga miffona där, dessutom var Rebecka och Julia där. Det var tydligen spelkväll så när jag och Sofie kommit dit satte Daniel och Fredrik sig och spelade guitar hero. Daniels kommentar när han fick vara den stora gubben: "Jag är biff!" Så klockrent. HAN liksom! =P

Tanja fick organisera allt och det blev andakt innan fikat. Sjöng ganska mkt i kanon, hur bra nu det gick går ju att diskutera... Efteråt satt jag, Sofie, Daniel och Basse kvar och snackade och tramsade innan Sara ner och sa att det var fika, så vi gick upp och fikade. Anna pratade om ngnting och sa att det var idiotsäker. Daniel såg lite skeptisk ut och sa tvärsäkert (det lät som att han syftade på sig själv): "Inget är idiotsäkert!" Nice...

Några spelade guitar hero medan jag, Sofie, Anna, Basse, Frans, Julia och Rebecka spelade Pictionary. Sofie fattade inte när jag ritade "myror i byxorna". Hur man nu inte kunde förstå den... Jag är ju suverän på att rita myror!

När de andra gick över till Singstar (på filmduk och RIKTIGA högtalare) övergav vi vårt spel för att skratta ut dem som sjöng! Vissa är ju bättre än andra, kan man ju säga!
Joel (till Basse): Sänk en oktav!
Basse (lite konfunderad): Vad är det?
Klockrent svar på tal?!

När Max skulle gå och tog sitt Singstar med sig satte sig några och spelade Risk, men jag, Sofie och Julia satt och diskuterade Daniels framtid som idol 2007 och hans framtida karriär i Top Model... Efter ett tag gick vi till de andra och socialiserade oss. Daniel planerade Sofies framtid (dvs skrev ner vad hon skulle göra i hennes kalender). Fyllefester, trekanter, hångel med Daniel, giftermål, skilsmässa och planerande av mord på söta lilla Haitham. Sen lekte han med våra mobiler och spelade in lite kul "Danielgrejer".

Jag fick en tröja av Haitham. Sa att jag också ville ha en sån tröja som han hade, just för att det står "H Razai" på den. Så jag fick den. Han är ju lite rolig. Undrar när jag ska använda den....

De flesta stack efter Risk, dvs runt kl halv ett, men jag, Sofie. Daniel och Elovsson var kvar och snackade. Kommer inte riktigt ihåg om vad, men det var nog en del eftersom jag kom hem ungefär tre.

               

Bild nummer...:
1: Alla (Daniel, Tanja, Johanna och Fredrik) tittar på när några spelar Guitar hero.
2: Julia, Rebecka och Frans spelar Pictionary
3: Sara och Johanna tittar på hur det går för de som sjunger.
4: Sofie och jag sitter och myser.


Blodgivare

Fick en kallelse från blodcentralen igår att jag var välkommen att lämna blod igen. Så idag efter skolan idag gick jag ner för att möta mamma (hon var ledig idag) utanför Kringeltappen kl 12. När vi kommer in säger hon i receptionen att jag egentligen inte är riktigt mogen än, men att det går bra ändå. Hm... varför skickar de då hem en kallelse om jag inte är riktigt mogen? =/

Fyllde i hälsoblanketten och la mig längst in. Var inte så jättenervös faktiskt. Bara på lektionen i morse! =P Och så ligger jag där och pratar med mamma. Hon var ju med som moraliskt stöd. Är ju faktiskt lite överkänslig, och jag vill inte svimma igen, som jag gjorde första gången. Blev så otroligt besviken på mig själv då. Och arg.

Men det gick bra nu. Mitt i allt var det liksom klart. Då började jag bli nervös, för det är alltid efter att hon tagit ut nålen som jag börjar känna mig yr, men det kändes ingenting. Kanske börjar jag bli lite van. =)
Tog lite kaffe och en macka och sen valde jag present.
Känner mig faktiskt riktigt glad över att det gick så bra.

Sen kom Joel och vi gick och köpte hockeybiljetter på Träffpungt Tälje och sen gick vi in på Ljuspunkten och tittade på armaturer. Köpte en till min bokhylla. Jag har velat haft en där länge, men inte hittat ngn bra förrän nu. Så då blev jag ännu gladare! =)

Fast plåstret på armen gör ont! Jätteont! Den sitter liksom som... Jag vet inte, klister? =/

Min mamma alltså

Det var lite roligt när mamma kom hem igår faktiskt. Hon kom upp efter ett tag, kom in i datorrummet som jag satt i och tittade sig förvånat omkring.
Mamma Är du själv?
Jag: Ehm... ja...?
Mamma: Men vems var cykeln utanför då?
Jag: Min...
Mamma: Nej! Sån cykel har väl inte du?! Med sån där grej över? Det är väl Joels cyklel?(här försöker hon beskriva med händerna)
Jag: Med ram, jo! Jo, det har jag!
(pappa kommer in)
Pappa: Jag sa ju det!
Mamma: Nejmen det har du väl inte? (efter ett tag) Ja, jag tyckte att det saknades en jacka i hallen!

Haha. det är min mamma. Så om ngn undrar är det väl henne jag fått gener ifrån!

Snart slut!

Fick våra studentmössor idag! Fy vad skönt det känns! Känner inte alls för att plugga. Det känns ju helt fel när det känns som att hela skuten typ är över NU! Och ändå är det massa dagar kvar. Flera månader. Men det kommer gå fort!
Och på lördag blir det hockey med Joel! =)

Brandalsund

Nu är våren officiellt kommen till Södertälje för åt 2007. Jag har nämligen gjort mig årliga vårtur på cykel till Brandalsund.
Tyvärr var ju vi den enda skolan som hade studiedag idag, så jag gav mig av kl 13:10 helt på egen hand. Bara kameran och poddisen hade jag med mig som troget sällskap.
Men det var verkligen jättehärligt. Tog ju lite längre tid än när jag bodde i p-hagen, men det var bara härligt att cykla i det här underbara vädret. Tog väl ungefär en halvtimme? Väl framme så gick jag runt lite och fotade. Sen hittade jag en underbar stubbe i sanden där jag la mig och lyssnade på musik! <3 Låg där i solen och njöt av allting. Bra musik, vår, härligt väder, känslan av att vara vid havet... Ja allt! Det är verkligen speciellt att vara där på våren och försommaren då det inte är några eller så många där. Jag älskar det!
Ville egentligen inte gå därifrån, men jag fick ge med mig efter ett tag och cykla hemåt. Kom hem ca 16:45

Sen dess har jag väl inte gjort så mkt. Hjälpt Sofie med hennes blogg!
http://snobb.blogg.se/

Sen har jag mest snackat skit med folk på MSN! =)

 Hela gräsmatten är full av vatten?! Jag lovar, det brukar vara gräs där!

 Här är en till gräsmatta med vatten!

 Lite is var det kvar också.

 Det ser ju ut som i Bullerbyn? Där de leker bakom skomakarens hus!

 Och ser ni, ser ni, ser ni? Solen sken!

 Här cyklade jag hem igen! Men lite fint är det ju ute på landet!

Övertalning

Lyckades övertala Sofie att skaffa en blogg. Och då kommer ju problemet upp att man ska hitta på ett namn... Vi funderade på stalker.blogg.se men det var upptaget och Sofie ville av ngn anledning (som jag aldrig riktigt förstod) ha Johansstalker.blogg.se. Sen föreslog jag massa roliga saker... Men de dög tydligen inte. Men nu är det klart iaf. Men hon har inte fixat till den riktigt, så jag länkar till henne först när hon har fixat det. Jag är så snäll!

Sen har jag tydligen blivit övertalad att gå på massa studentskivor. Ajdå, hur ska jag nu ha råd? Får väl se till att jobba i sommar då. =/ Då får man ju lite arbetslivserfarenhet. Det ska vara rätt bra har jag hört.^^

Roddan är en pluggis!
Fattar inte var Roddan får sin energi ifrån. Vadå "bara" att kämpa? Jag orkar inte. Jag får väl sträva efter att gå på så många studentskivor som möjligt, så att jag får ytterligare en anledning att jobba bort hela sommaren.
Usch vad jag kommer slösa pengar!

Skönt och roligt^^

Skönast i natt: Sabine för tre år sen^^
Fick höra att Sabine inte berättade för Emma att hon skulle flytta till Härnösand förrän en vecka innan hon skulle dra. Och Erika fick höra det efter att hon hade flyttat. Hon hade ringt Sabine och frågat om de skulle ses ngn dag "Nej, jag har flyttat." Hahaha. "men... men.. men..." lmao

Roligast idag: SMS:en från Sofie
Fick det första messet i matsalen: "Gissa vad? Johan kom precis fram till mig (sitter i matsalen) o fråga om din blogg. Shit va ja blev röd i ansiktet! Tänkte bara att du ville veta de! Lol" Emma och Jennifer undrade varför jag satt och skrattade. Jag tyckte bara att det var så klockrent! Sen fick jag ett till: "Haha, han typ fråga om det va sant o ja sa bara ja! Lol, o nu sitter Ida brevid och säger att de båda läst inlägget tillsammans! Haha, känner mig bara lite generad! Men båda e så förstående så! Kram" Haha, vad har jag ställt till med egentligen? Allt är Roddans fel! Svarade att det var bårde klockrent och askul, då skrev hon: "Haha ja du tycker de va? ;P när de e ja som tar all skit. närå visst e de kul! Bara lite skämmit! Har du sagt nå t Roddan än då? Om hans hjärta o våra barn? ;P" Ehm... Nä, det har jag inte sagt ngt om. Och det tänker jag nog låta bli!

Droger, idrott, vårväder

Dagen började med ett infomöte om droger. En fd missbrukare av amfetamin var och berättade. Det var faktiskt både roligare och intressantantare än väntat. Han berättade både om sitt eget liv, om droger i allmänhet och saker man aldrig hade hört förut..  

  1. 1-5 koppar kaffe per dag: Man blir stimulerad.
  2. 5-20 koppar: Långsam, seg, slö
  3. 20-150: Medvetslös, död

Coolt.^^ Min pappa är död... Eller ja, ganska seg iaf. Han dricker väl uppemot femton koppar per dag. Shit. Det är ju illa det här.
Visste ni att det var Hitlers soldater som tog fram dolfinet? "Jo, men sätt ett a framför så fattar ni varför det heter som det gör."

Hade idrott fast det inte stod det på planeringen. Var bara jag och Emma som hade fattat det, för resten hade idrott. Jag förstår verkligen inte varför hon ska skriva ut en planering som hon inte följer. Det här kursen har verkligen varit ostrukturerad. Man har nästan aldrig haft ngn koll på vad man ska göra. Och sen säger hon att det är vissa som inte har lämnat in arbetat av avslappning som vi skulle lämna in innan novemberlovet, ungefär. Och så sa hon att man måste lämna in det för att få MVG. Jag tycker att det är helt fel att de får lämna in nu, det var ju ett helt halvår sen. Hur många chanser och hur mkt tid ska idioterna få egentligen? Tur att det var sista lektionen med henne. Nu är det bara provet kvar.

Hade iaf rätt kul när jag tittade på då de andra spelade volleyboll. Det gick väl ganska vilt till. Bollen hamnade emellanåt överallt utom där den skulle hamna: på människor, nät, tak och väggar.
Linda (efter att ha fått en hård boll på sig): "Det är inte bra att vara vit, man blir bara röd.
George (lite senare): Varför är ni så arga på taket?

Efter rättskunskapsredovisningen gick jag en promenad. Kom halvvägs hem på att det var underbart väder, så jag gick mot solen. Kom till rondellen på Holmfastvägen innan jag gick in på en mindre gångväg, där satte jag mig i slänten, lät solen skina på mig och alla som gick förbi titta på mig. Njöt av solen och det underbara vårvädret samtidigt som jag passade på att plugga. Läste igenom tre papper som jag hade skrivit ut om kokain. Sen traskade jag hemåt. Var ute och gick i drygt en timme. Mkt härligt. VIll ha mer vår!

Pappa, mamma och jag har suttit och tittat på resor på internet sen kl 19:30. Tog sin tid, men nu är det bokat och klart!
Vi ska till Skiathos (ö i Grekland) den 11-18 juni. Tjoho!
Fast jag är borta på betygytlämningsdagen. Vad händer dp? =/


Spännande kväll hos Sofie

Är hemma hos Sofie nu. Träffade Emma på vägen hit. Hon var ute och rännde som vanligt. Trevligt, trevligt. Cyklade hit ngn gång i mitten av melodifestivalen. Möttes av att Susanna just kom ut från toa. Hon skulle just sticka. Sofie och jag satt ett tag och diskuterade datum. Bl.a. vilka veckor jag kan jobba i sommar. Hon frågade när skolorna började. Jag hade ju ingen aning. Sen kom jag på att jag inte kunde jobba längre än tills skolorna började igen ju. Plötsligt slog det mig att det inte rör mig alls, för jag börjar ingen ny termin i höst. Shit vilken konstig känsla det var.

Gick sedan ner en våning för att basta. Det var så otroligt skönt. Satt där och funderade på med vilka vi ska ha bastukväll under våren. Ngra förslag?

Sen satte vi på oss mjukisbyxor, satte oss vid TV:n, såg på slutet av Monster In Law som gick på TV och drack sprit. Zappade lite innan vi kl halv två bestämde oss för att gå på promenad. Fortsatte under promenaden att prata om datum: roliga saker som kommer inträffa under våren och under sommaren, jobbiga prov och massa läger. Kom på att jag har hundra saker inbokade helgen då Roddan fyller år. Men jag tycker att vi kan fira hans födelsedag med ostkväll hemma hos Sofie. Tänkte att vi kunde köra ut hennes föräldrar och sitta i bastun också. Fast det var ju efter det där med spritdrickandet. som jag kom på det. =P

Sen kom vi lyckligtvis tillbaka från en promenad genom stan och över massa (två) broar. Fy vad många vingliga typer det är ute och ränner på stan en lördagnatt. Kan knappt stå ens ju.

Sen dess har vi suttit på Sofies säng (alltså ca två timmar) och pratat killar. Väldigt intressant. Ida skulle döda oss! LOL (fråga inte!) "Jag vill hellre ha Johan i sängen än brevid..." Jag garvade rätt länge åt Sofie när hon sa det. Visserligen var det lite av ett missförstånd, men kul var det iaf. Speciellt eftersom vi pratade om nakna killar på silverfat med bullar...

Gymnasieevent 2007

Skulle egentligen ha gått på gymnasieeventet med nissarna i klassen, men både Rebecka och Jennifer var magsjuka och Emma hade ingen lust. Jag försökte då få tag på Sofie, som ju redan var där nere och hjälpte till, men jag fick inte tag på henne. Ringde Roddan och frågade om hon var i närheten, vilken hon naturligtvis inte var. Så han fick i uppgift att leta reda på henne och säga åt henne att ringa mig. Han lyckades utmärkt med den uppgiften. Hur jag vet det? Hon ringde.^^ När jag till sluta hade pratat med henne bestämde vi att jag snart skulle komma ner, och sen bestämde jag att Rebecca också skulle komma.

Precis när jag skulle kila ner till stan kom Marie och Malte, så det blev en liten promenad innan. Men när jag ringde Sofie igen sa hon att sumobrottingen (det var sumobrottning mellan rektorer och Thomas Johansson) precis skulle börja, så jag gick dit. Träffade Sofie och tittade på när rektorerna såg dumma ut i sina sumobrottsdräkter. Det var faktiskt roligt. Fast bäst var ju ändå Johan.

Rebecca kom runt kvart i ett och då gick vi till Tratten och åt. Sofie och jag var ju hungriga. Åt lite, sen tog jag kaffe utan att betala, men jag tycker att det ingår. Det gör det ju på MAX. Satt där i en dryg timme innan vi återvände till partytälten.

Sofie brottades lite i ringen och såg ovanligt dum ut. Snackade lite med folk och sen fick Sofie 100 kr av Johan. Alla undrade varför.
Johan: "Det är för ikväll...."
Roddan: "WTF, jag säger till Ida!"

Vi fick faktiskt ett väldigt hett tips från Ida: "Om man häller öl på bastuagrigatet luktar det nybakat!" Haha, det måste man ju bara testa!

Sen började sakerna plockas ihop och tälten vikas. Det blev ett snöre (rep) över. Så vi hoppade hopprep där, mitt på politikertorget. Riktigt längesen man gjorde det känns det som. Linnea, Johan och jag hoppade nog mest, förutom tjejerna i klackskor som kom och hoppade. Affe gjorde också ngt tappert försök. En tant stod och såg imponerad ut. Det var rätt kul faktiskt. Pratade med Maria två ggr, som gick förbi. Andra gången hade vi förökat oss. Då hade nämligen Susanna kommit också. Det som kändes dummast var att helt främmande människor kom och ville vara med och hoppa. Vi kanske skulle ha haft det med i själva eventet. Typ "såhär dumma är gymnasieelever."

Sen gick jag hem. Marie och Malte kom just hem hit efter att ha besökt en kompis till Marie. Pappa spelar julmusik. *hata* Snart ska vi äta och sen ska jag förmodligen till Sofie för att basta.


         


 


UG

Cyklade iväg till UG, som Nicklas hade fått mig att inse att jag skulle göra. När jag klagade på att det känns som att det har blivit vissa gruppindelningar på KU, och lite annat jag inte gillade sa han att jag skulle söka mig dit jag trivdes (för att sammanfatta). Så då blev det UG ikväll, och det ångrar jag ju inte! Vi hade skitkul.

Det började med att Karin Andersson pratade lite, om fasta och fest och livets kontraster. Bättre än väntat måste jag medge, även fast jag inte alls förstår vad vissa saker hade med det hela att göra. Lite diskusion hade vi ju också.
Karin: "Vilken färg tänker ni på när ni hör ordet fasta?"
Basse: "Slajmgrön, lite så där klibbigt, som när man sitter fast..."
Klockrent. Basse kommer alltid med så härliga kommentarer. Det är nog bara för att han är Daniels arab!

Efter det var det andakt. Daniel var på topp som alltid och få sjöng med. Karin klagade över att hon börjar bli gammal. När alla gått förutom Daniel, Sara, jag, Johanna, Sofie, Haitham och Basse gjorde vi lite som vi ville där nere. Jag försökte få Haithams telefon att skicka en bild till mig, och de andra försökta sjunga högt. Sen kom Fredrik med Daniels gitarr, med trasigt band.
Fredrik: "Ditt band är... överanvänt!"
Daniel: "Det är bara du som är i puberteten."
Var får han allt ifrån?

Sen satt vi och fikade och snackade lagom mkt skit. Om inte mer. Mobbade Johanna som vanligt.
Frans: "Alla som mobbar Johanna är en Elovsson."
Johanna (med förundran i rösten): "Vilken stor familj vi har!"

Sen spelade vi pictunary (stavning?). Joel var askass på att rita verkligen. Men jag gissade rätt bra på de andras iaf. Fast vissa saker var ju lite svåra att se vad det var.
Basse: "Är det ett arsle?
Daniel: "Nej, det är början på en gitarr."
Men så är han ju blind också. Det är inte alla som har en blind arab!

Vid 0145 stack de flesta, förutom Fredrik med småbarnen (femtonåringar) som stack väldigt tidigt. Jag, Sofie, Joel och Daniel satt kvar i nån timme till och snackade. Var rätt mysigt de sista timmarna tycker jag. Då det var nedsläckt och stämningsfullt. Araberna + Daniel spelade musik. Myyyyys.

Funderade på att sticka hem till Sofie och basta men hon ska ju upp till gymnasietramset på stan (som bl.a. Roddan fixat). Så det blev inte så. Dessutom var inte Daniel så på. Både han och Joel skulle tydligen upp imorgon. Så det får la bli en annan gång. Sen stack vi typ hem (dvs efter att vi hittade våra skor som Basse gömt i köket).


Tråkigt

Så här tråkigt har jag:
http://www.nudisttrampolining.com/

Varför kan inte klockan bli sju snart?

Min personliga favorit

http://www.youtube.com/watch?v=xvtphDaMtsY

Va vad dåligt hon låter! xD
Jag kan garva i timmar åt detta!

Moster Japanen

Malte palte pö. Känns verkligen lite halvvuxet (dvs alltför vuxet) att vara moster. Jag kommer ihåg att man när man var lite yngre tyckte att det lät hur gammalt som helst. Men nu är jag där iaf. Det känns verkligen annorlunda på ngt sätt. Mysigt annorlunda. Man har en liten krabat inte alls långt borta. Han kommer titt som tätt och hälsar på med sin mamma och pappa. Jag är ju då inte så bra med barn kanske, men Malte är inte som alla andra skitungar!  Han är Malte.
Man blir glad av att ha Malte i närheten. Det blir liksom alldeles varmt inombords. Han är så speciell. Ser så finurlig ut. Ser ut som att han kan bli en riktig liten busunge om några år. Så söt och snäll ändå. Visserligen finns det väl inga elaka barn, men iaf. Mysunge!
Även om man inte brukar tycka att allt för små barn är söta, så bara måste man ju medge att Malte är väldigt söt!

Sorry

Förlåt för att jag inte skrev ngt igår, Roddan. Direkt efter skolan stack jag till Sydpoolen med Sara, och sen direkt till KU. Kom väl hem kvart över nio kanske.

Var på Sydpoolen eftersom det var gratis för alla kvinnor (det var ju nån såndär kvinnodag(?)). Det var rätt trevligt. Simmade drygt en km. Finns egentligen inte så mkt att berätta.

Snart bär det iaf av till Romme. Åh, vad jag längtar! Blev verkligen glad över att det blir av (som det ser ut iaf), annars brukar det ju bli så att sånt aldrig blir av.

Nu har jag varken ngt att göra eller ngt att berätta. Jobbigt läge...

Enlektionsdag

Jag kan berätta att på onsdagar har  jag bara en enda lektion, och den ligger mellan 14:30 fram till 16:30. Jag tycker det är en dum tid att ha letion på. Men jag får ju iaf sovmorgon.

Stod och läste på monitorn i morse då två killar gå förbi:
"Jag ska knulla din... tå!"
"Åh... Tungt!"
Om ngn hade sagt till mig att han skulle knulla min tå hade jag blivit fett sur! Tur för honom att han inte sa det till mig. Tur för honom att han hade en så förstående kompis.

En sak som jag inte förstår är varför man bara får göra en pärm per lektion på körkortsteorin. Vi tänkte ju att vi skulle göra två, eftersom att det fanns tid över på lektionen. Läraren sa att det var för att vi inte skulle kasta sig på en ny innan man kunde den första man gjorde ordentligt. Visst, idén var väl god, men jag känner ändå att jag skulle vilja ha gjort två. Jag hade ju ändå inte så många fel på första som jag skulle plugga in.

Olyckligt kär

Jag har inte kommit övet min andra hälfts före detta på g än. Jag är fortfarande kär. Men han är inte kär i henne. Jag börjar snart gråta. Klarar inte detta längre...
Fattar han inte att hon har blivit den här tidens Jeriko?! Hon tror att murarna ska hålla. Och vad händer? Han behöver inte ens gå sju varv för att de ska rasa. Sen är det som om de aldrig någonsin har funnits.
Jag är så kär!^^

Hm, nån gång tänkte jag och Sara fara högt uppåt fanders. Umeå för att voffa på på g:t. Alltså skälla på honom. Skulle nog känna mig hyffsat utanför, men jag får väl roa mig själv i värsta fall. xD Annars tvingar vi honom att komma ner. Nackdelen är att jag fortfarande skulle känna mig utanför. Fördelen är väl att jag lätt kan springa en trappa upp till Joel för att inte känna mig så utanför.
Eller om jag känner att jag är för mkt kär för mitt eget bästa. Eller ngt sånt.^^

High tech matsal

Vi har fått nya "mjölkmaskiner" i matsaken. De är jättefina. Saken är den att Rebecka inte fattade att man skulle trycka och hålla in en knapp. Hon ställde dit glaset och såg dum ut som vanligt "Hur gööör man?" Varpå jag ställde dit mitt glas och höll in knappen. Då sken hon upp... Bra där att jag kom och räddade henne. xD


Måndag efter lovet

Inledda dagen med att ringa Rebecka så fort jag hade vaknat. Hon var redan i skolan. Haha, hur dum får man va? "Nämen jag hann med en tidigare buss! "

När jag hade gått runt lite märkte jag att det fortfarande gjorde ont i knät. Så jag fick åka med pappa som precis skulle iväg. Det bådar illa, mitt onda knä. Precis som när jag gick sörmlandsleden med Sofie, Gustaf, Gustav och Maria och mitt knä låste sig. Hoppas det inte är ngt riktigt fel med det. Troligtvis beror det väl på att man belastar knät fel eller vridet det konstigt när man går?!

Första lektionen var drogkemi. Bashar var lika dum son vanligt. Förut har läraren frågar om det är ngn som dricker kaffe, varav vissa räckte upp handen. Bashar var ju bara tvungen att utbrista: "Kaffe latte!" Och när hon frågade om det var några som drack var det ingen som räckte upp handen utom just han. Man räcker inte upp handen på en sån fråga. Visst, vi gjorde det när hon frågade igen... Men inte som Bashar! Och idag när hon frågade om det var ngn i klassen som röker var det inte heller någon som sa att de gjorde det - utom Bashar (såklart). "Feströker!" utbrister han som om han vore speciell på ngt sätt. Visst - det är han ju. Men det är ju inte på ngt bra sätt.

Sen berättade Rebecka att hennes pappa trodde att en kille som Rebecka känner är knarkare. Ni kanske undrar varför? Jomen så här är det. Han har nämligen två hundar. En schäfer och typ en bulldog?(?). Ni kanske fortfarande undrar varför? "Jaman har du nån gång sätt en knarkare med en pudel?" Haha, Rebeckas pappa är ju för rolig! xD

Lena (läraren alltså) började i slutet av lektionen prata om att det förut har varit några på skolan och erbjudit eleverna marijuana. Hon frågade killarna om de visste om det. Rebecka och jag började skratta för att det lät så absurt. Då vände hon sig mot oss: "Har inte ni blivit erbjudna marijuana?" frågade hon och lät jätteförvånad. Dumt! "Ehm... Näää!"

Sen gick vi till nya matsalen. Och det första jag fick se var Roddan. Han såg riktigt glad ut faktiskt. Förutom honom var matsalen faktiskt riktigt fin. Fast jag vet inte hur man hittar riktigt än. Vet t.ex. inte var man hittar vatten. xD

Efter att jag skrivit prov i rättskunskap (tror det gick hyffsat) spelade jag, Rebecka och Yasmin pingis. Det gick bra till en början, men sen komm massa folk och då blev vi lite flamsiga. Rebecka råkade tom skjuta bollen i huvet på en som gick där. Det var jätteroligt. Och sen när hon sköt bort den sa han (han var i närheten av där bollen hade hamnat) "Inte igen!" Haha. det var roligt! Alla thailändare lekte bollkalle också. =)

På idrotten skulle vi till curlinghallen och testa på curling. Det var höga förväntningar från min sida. Trodde att det skulle bli riktigt kul. Hon hade sagt att vi inte skulle komma sent, ändå var det vissa (mer än halva gruppen som ändå kom dit) var över en kvart sena. Det var lite dåligt tycker jag. Fixar man en sån grej tycker jag att man iaf kan anstränga sig lite. Han som visade fick ju börja med oss som kom först och så fick han ju ta de andra sen. Man kan ju inte vänta hur länga som helst. Tråkigt för honom speciellt tycker jag.  "Att vänta för länge på en senkommen gäst röjer föga hänsyn till alla dem som redan infunnit sig." Sådetså!
Men det var inte sådär jättespeciellt. Det var lite kul att glida runt med en sån där glidfot. Men det är säkert roligare om man är lite duktigare.

Jag och Rebecka gick lite tidigare för att hon skulle till tåget och jag skulle visa henne vägen. Och vet ni vad som hände när jag gick på toa? Jag blev inlåst! Skitläskigt ju. Rebecka skulle precis säga till honom när jag lyckades ta mig ut. Oh, vilken tur. Det hade ju varit skitpinsamt! Första gången för mig. Nu kommer jag aldrig mer våga låsa på toa. Fast förmodligen kommer jag att göra det ändå.

Det blev ett långt inlägg det där. Nästan så att man kan säga att det är ett 5-i-1-ilägg! =D

Pris

Jag går in på Romme Alpins hemsida för att leta boende under en helg. Hittar en bild på en stuga där det står 235:-. Klickar på länken och då står det att det kostar 2350 kr per natt. What the? Alltså räknar de att det är 235 kr per person om stugan är full. Ofta man sätter ut priset så?

Vill åka skidor. Nu nu nu. Det skulle vara så kul. Med Jonna, Linnea & co, vilka det nu blir.

Långpromenad = ont

Efter gudstjänsten var ju jag och Sofie bara tvugna att gå till Lindängen för kyrkkaffe. Anita var ju så söt:
"Det finns ..... och leverpastej. Och gurka!" Haha. Så alla förstår väl hur vi kände oss?!^^
Sen fick vi för oss att ta en promenad. Det blev en tretimmarsprommenad till pershagen och tillbaka. Nu har jag ont i högra knät och ljumsken. Dessutom fick jag en blåsa på en tå. Och skorna blev genomblöta. Men vi hade jättekul. Snackade om ungefär allt det går att prata om, pratade om lumpen och överklass och pengar och lyssnade på musik och minnen och allt möjligt dumt.
Gick sen hem till henne och drack te och låg på mattan och snackade innan maten var klar. Det låter ju dumt, kan tyckas. Men jag hade så otroligt ont i både fötter och ben. Och mattan såg på ngt sätt väldigt inbjudande ut.

Kl 18 stack vi iväg till Lindängen och töntarna som satt och väntade på oss där. Stackars Sara. Hon som vill ha det hyffsat seriöst. Men det är ju bara ett enda stort skämt. "Vad gör man om man har en ful kompis... Daniel?", "Varför dricker man vin.. Josefine?"  Allt var bara så dumt. Lika dumt som vanligt. Synd att jag inte kan förklara! Bara därför kommer jag inte ihåg det roliga jag skulle skriva.^^ Men Frans har tydligen fått för sig att han ska skaffa arton barn med mig. "Hoppa bock till nästa prick." Haha, vad dumt vi hade det.

Alvedon

På förpackningen till Alvedon forte:
"Förvaras utom syn- och räckhåll för barn och ungdommar."
Haha, jag tyckte det var jättekomiskt. Eller tragiskt kanske. =/

Inte trött

Jag vill inte gå och lägga mig! Är inte tillräckligt trött. Drack ju en dubbel espresso och en kaffe. Och jag vet hur det blir då. Jag ligger bara och vrider mig i sängen. Skitlänge!
Men jag är uttråkad. Finns inte så mkt mer att göra nu. Och inte kommer jag på ngt roligt att skriva om heller. Sitter bara och försöker lära mig jiingisången. xD

Oh shit, nu började Johan snacka med mig! =)
Nja, han var mest tyst med mig... =(

Nu kan jag "refrängen" på jiingisången så jag får väl gå och lägga mig ändå.

Typiskt mig

Jag har faktiskt riktigt dålig balans, om det nu är det man kallar det. Om jag t.ex. ska gå in i ett rum så händer det mkt ofta att jag "svänger för tidigt" så att jag råkar gå in i dörrhandtaget eller dörrposten.
Jag vet att det låter rätt så jättedumt, men det är så typiskt mig. Och så får jag alltid massa blåmärken och skit efteråt. Hm... Som sagt: typiskt mig att göra massa dumma saker.

Nu ska jag ta en till engramsalvedon tror jag, sen ska jag försöka sova bort det onda i munnen. Annars kanske hela den svullnar upp! Oh no, nu har jag skrämt upp mig själv så att jag säkert kommer att drömma massa mardrömmar om gigantiska munnar! LOL

Med förtröstan på alvedonen

Ni vet i underdelen av käken (alltså underkäken^^), innanför tänderna på varja sidan, finns det typ lite extra tandkött (som påminner om att det ska växa upp en visdomstand). Det har svullnat upp på vänster sida på mig, så det ser nästan ut som en mega-bauta-gigastor blåsa. Iaf - DET GÖR SVINONT! Kan typ inte bita igen, och det gör jätteont när jag sväljer.
Har ätit en stor engramsalvedon nu. Får hoppas att den vill hjälpa mig. Det är verkligen hemskt!

Kebab och kaffe

Var på Kebab House och Tratten med Sofie (Brånedal) idag. Det var riktigt riktigt trevligt. Trodde inte att vi skulle ha så mycket att snacka om som vi faktiskt hade. Det kändes som att vi hade glidit ifrån varandra ganska ordentligt. Men tydligen inte eftersom det gick så snabbt att "bli close" igen. Visst, vi är inte lika lika som Sara och jag är, men vi har ändå rätt mkt gemensamt och mkt lika åsikter gällande mkt.
Det var rätt "ledsamt" i början (vill inte berätta varför) men sen blev det bättre. Vi satt och lyssnade på tre killar som satt vid bordet brevid:
Kille 1: Asså, Uppsala måste typ vara den bästa studentstaden. Jag var där en gång, på ett ställe med bästa utbudet på öl. De hade öl med chokladsmak och så nån sur öl.
Kille 2: Men var det gott då?
Kille 1: Nja, asså den med chokladsmak var ju god, men den sura smakade typ... surt. Men så hade de med massa olika smaker (här rabblar han upp massa olika smaker) ... och skinksmak. Den var lätt godast! ...den var asgod! ...den smakade rökt skinka!

Jag tyckte att det var jättekul att lyssna på. Sofie och jag bara tittade på varandra och fick svårt att hålla oss för skratt. Det lät så otroligt dumt!

Sen skulle vi gå hem till mig, men när vi gick förbi Tratten kom vi på att vi skulle fika. Hon hade varit sugen på prinsesstårta hela dagen och jag var sugen på en espresso. Så vi gick spontant in och satt där tills de stängde. Sen gick vi in i kyrkan och satt och snackade. De hade haft konsert, så den var öppen ett litet tag. Sen blev vi "utkastade" därifrån också. Så vi tog en promenad runt stan och snackade tills Andreas ringde och hon skulle gå.
Men det känns bra att vi kommit varandra närmre igen.

Och så när jag kom hem och loggat in på MSN så började Jonna prata med mig. Känns som vi kommit lite närmre varandra nu också. Känns superduper! Två "upprättade" relationer på samma dag. Woho!

Underbart minne

Det finns stunder som man aldrig glömmer. Stunder man alltid vill tillbaka till. Som i somras. Egentligen var det inget speciellt då, men det blev speciellt efteråt.
Sara och jag satt på berget i kvällssolen och tittade mot centrum, mot skogen och på alla båtar som gick i kanalen. Vi anförtrodde varandra saker som låg oss närmast om hjärtat, både jobbiga och underbara saker. Ytterligare ett steg framåt i vänskapen, om man nu kan uttrycka det så.
Men solen gick ner, och stunden försvann. Nu finns bara det kvar that will last forever *försöker låta poetisk*. Alltså minnena och en underbar vänskap. Och en bild tagen med min telefon.

Sommar i city

Biokväll och negermammor

Var ju hemma hos Sara igår. Vi hade rätt mysigt med "biokväll". Isak var ju med, men jag gillar honom. Det var verkligen länge sedan jag träffade honom. För er som inte vet det så är Isak den yngste Elovsson, alltså Saras, Joels och Johannas lillasyster... ehm, bror. Vi myste framför TVn med glass och fruktsallad. Oturligt för Isak så är ju han diabetiker och fick inte lika mycket som alla oss andra, men jag har för mig att han överlevde det hela. Min astma var skitskum. Sara höll på att slå ihjäl mig för att jag lät som jag gjorde. Det var lite halvt roligt ibland. Älskar att reta henne! Egentligen borde jag gå till ngn läkare och kolla upp det. Såhär har det inte varit på flera år. Men vad kan de göra? Jag tar ju pappas medicin.

Sen stack vi till KU. Det är +grader nu när det börjar bli vår. Härligt värre - förutom när man cyklar!
Det var inte så många på KU, säker hade det med programpunkten att göra, och att det är lov. Det var bara tjugo personer. Men det var trevligt iaf. Andreas var ju rätt rolig att snacka med:Sara: Tåflörtar du med mig?Andreas: Nej, din sko är ivägen!Sen satt jag och Rebecca och snackade om att hon och Johan (i hennes klass (som jag vet så mkt om)) skulle plugga i veckan och att hans mamma är en neger. Jag vet inte varför, men Rebecca skrattade åt det i säkert fem minuter. Det var rätt roligt faktiskt. Fast det var roligare där. Sen slängde Stellan ut oss och vi fick bege oss hemåt. Sara och jag stod och snackade rätt länge som vanligt innan vi sa hejdå, men jag frös bara lite ju!Btw, hon är ingen neger på riktigt!^^

Bilden visar när jag och Rebecca ligger och pratar om negermammor och annat trevligt.

Negermamma

Vår

Roddan har ju tjatat väldigt mkt om sin födelsedag nu tycker jag. Suckade och tänkte att det nästan är ett halvår kvar. Sen, sent i natt, slog det mig. Det är mars! Shit. Vilken "överraskning".
Det betyder att det bara är några veckor till studentskivorna och själva studenten som är så efterlängtad. Sen sommar!  Nu blev jag glad.
Tack, Roddan!

KGJ

KGJ

För er som inte har hört historien om hur jag och min galna "hemgruppskollega" Emma blev KGJ (kristna galna japaner) kan jag ju berätta att det hela började när Sofia frågade vad jag skulle bli när jag blev stor. Jag tyckte att det skulle vara coolt att bli japan, och det tyckte Emma också. Så vi diskuterade lite kända japaner och kom på att vi båda uppfyllde kriteriet galen rätt så jättesuveränt. Sen det där att de flesta japaner inte är kristna... Jamen då får väl hon och jag ta och ändra på det! Så då blev det Kristna Galna Japaner, och det namnet går vi efter än idag.


Sova

Kom just på att jag gjorde i ordning mig för att sova för drygt två timmar sedan. Men så fastnade jag ju som vanligt vid datorn när jag bara skulle lägga in två små låtar på poddisen. Hela bloggrejen tog ju sin tid och sen Roddan loggade ut, den lilla skitungen, så var jag ju tvungen att lösa vissa problem på egen hand. Till en början såg det ut som att det inte skulle gå vägen alls, men efter ett tag upptäckte jag att om man trycker på så mycket knappar som möjligt (i säkert fem min) så löser det sig. Så det är ett hett tips till alla som är lika blonda som jag. Typ.^^ Är riktigt stolt över mig själv för att lyckats fixa en egen blogg helt själv. Hjälp från Roddan gills inte, för då skulle inte jag få ta åt mig någon del av äran...
Och som rubriken antyder så ska jag sova nu. Kanske hinner skriva ngt kul innan jag cyklar till Sara imorgon. Måste ju se att min blogg fortfarande lever!

Btw, glöm inte att kommentera!

Typ "första inlägget"

Jaha. Då blev man påtvingad det här också. Tycker inte om att inte ha någon koll alls på hur man gör saker, och jag skulle väl inte kalla mig själv nån bloggexpert, även fast jag är ganska duktig på att läsa andras. Jag är väl även rätt duktig på att klaga på att de skriver alldeles för få inlägg. Jag kanske är inne på vissa personers bloggar i alla fall fem gånger per dag, och då vill man ju se att de skriver minst fem inlägg per dag också. Så nu är det väl er tur att få börja klaga på mig. 
Hope you enjoy.
Annars kan ni ju klaga tills jag slutar skriva.^^