Citat

Gick hem på håltimmen för att plugga fysik. Men jag var så trött att jag gick och la mig. Klockan 12 ringde Affe av alla människor, och väckte mig. Vi satt och diskuterade Grekland. Han undrade när vi skulle ha nästa grillgrej. Hur ska jag veta? Och varför tycker alla att jag ska ta ledigt hela tiden? Sånt har man ju inte tid med!

Kom på en rolig grej från helgen. I söndags när vi låg och solade sa Tanja ngt om Frans, varpå Frans utbrister så att alla hör:
"Hörde ni, hon sa att riktiga män är håriga."
Tanja svarar: "Nej, jag sa bara att du inte har rakat dig på länge."
Haha, klart att han tolkar det som han vill. Nån gång måste ju han också få bli glad!

Och så tänkte jag avsluta med att citera en 12:årig tjej.
"Scoutkillar är inte så snygga. De är mer som skogsmullar."
LOL

Rebeckas reaktion

En av de första sakerna jag fick höra när jag kom till skolan idag var Rebecka som klagade.
Rebecka: Vad har Frans gjort? Har han klippt sig?!
Jag: Ja, visst är det hemskt?!
Rebecka: JAAA!
Jag: Ta det lugnt, det växer ut igen.
Rebecka, Ja, jag hoppas det!

Haha. Vad roligt! Så fortsatte hon.

Rebecka: Jag var inne på din blogg och tittade på alla bilder från helgen. Så tänkte jag "Var är Frans?" Och så stod det under en bild ngt om honom. Den där han var trött. Då klickade jag på bilden. Det var ju hemskt! Så jag var tvungen att gå in på Daniels blogg. Och där stod det ngt om att han såg annorlunda ut och så. Och så tittade jag på bilden. Jag blev typ ledsen.

Okej, sista meningen kanske hon inte uttryckte exakt så, men det var inte långt ifrån. Stackars Becka!

Hade iaf frågestund (eller vad man nu ska kalla det) om det fruktade provet imorgon i kursen biologi breddning. Fattade nada. Men lite kul vad det iaf.
Janne: Vad säger man när man går in i hönsgården? (Paus) Polly polly polly polypeptid!
Det var roligare än det kanske verkar för er icke-naturvetare.

Sen slutade vi för dagen. Typ. Iaf för oss som skolkade från svenskan. Tror iaf inte att Mahrs förväntade sig att man skulle komma på den idag.

Tänkte göra en Rosie

Alltså tänkte jag skriva lite saker jag var nöjd med hos mig själv. Men jag kan ju inte härma henne helt och hållet, tänkte jag. Så jag skriver saker som jag fått komplimanger för under den gågna helgen.

- Mina fötter.
Tanja påstod att jag hade snygga fötter.
- Mina ögon.
Haitham sa att jag har fina ögon, och att det är lite gult i dem (om nu det är någonting bra...)
- Min solbränna.
Mamma sa att jag har hur fin färg som helst just nu.

Thank you, everybody.

Daniel äter

          
Kände för att glädja Daniel genom att lägga in två vackra bilder på när han äter.
Lite också p.g.a. att han tjatade som aldrig förr...

Alphyddan

Under helgens gång har jag fått två mail. Ett från Anna Willford och ett från lunarstorm som säger att de saknar mig och säger att jag fått två lunarmail. Loggar in på lunar och kikar. Ett var att jag blivit utkastad från en klubb for no reason. Det andra var: "Hejsan,Är en dominant 25årig skånekille,Är 1.88 82 kg,är erfaren och söker undergivna tjejer,erfarenhet från din sida är inget absolut måste bara du vet att detta är något du vill prova på/behöver i ditt liv.... vill du snacka mer redan nu så adda [email protected]"
Snacka om komiskt!

I torsdags efter KU:s bowling bestämde Sara, Jag och Sofie att vi skulle cykla till Alphyddan (till UG:s läger) på lördagen. Junior var inte sen att hänga på.
Bowlingen var faktiskt lite kul. Jag spelade på samma bana som Sara, Junior och Sofie. När jag skrev in namnen glömde jag ett i så Junior heter numer Junor. Och Sofie fick heta Josofi, vilket jag ångrade efter ett tag. Robin tävlade typ mot mig, och jag vann. Yes! Det gick ganska bra för mig, fast en gång "råkade" jag få ner alla käglor utom den främsta. Junior försökte hjälpa mig: "Sikta i mitten!" Smart hörrö! Vi fick chips och dricka och sen fick vi gå hem.
Stod och snackade ganska länge med Elovsson, Sofie, och två konfirmander innan vi begav oss hemåt. Då stod jag och Elovssonarna kvar och snackade rätt länge. Det åkte förbi massa fotbollsnördar och tjoade och tutade. Vi visste inte vilket lag det var, men det såg ut som ett Gryffindorlag eftersom de var röd- och gulrandiga.^^

Träffades ungefär 09:45 i lördags och cyklade ut mot Alphyddan. Solen bjöd till att ta av sig lite kläder eftersom det blev så varmt, och det var väldigt många bilister som tittade på oss. Fyra tjejer med bara BH på överkroppen. Vissa t.o.m. tjoade som sjutton (Daniel) och andra tutade när de körde om (Haitham).

Vi var inte så glada över att de strött ut grus (typ asstora stenar) på nästan hela grusvägen. Det var jättejobbigt att cykla på det. Att parera gick knappt och man skakade som sjutton. Därför tog det också lite längre tid för oss att cykla de ca 2 milen. Ungefär 70 minuter, räknat från där Gamla Strängnäsvägen börjar.

När vi kom fram var vi varma och det var dags för årets första dopp, iaf för mig.
                               
                          Sofie, Johanna, jag och Sara badar.
Vi var några stycken som badade, innan det var dags att leka lite olika lekar. Först lekte vi "Familjen Olsson" och sen var det klädnypsleken och kasta ägg innan vi avslutade med ballongleken. Hm, det där lät perverst.^^
               
Bild 1: Jonte, Haitham (som tror att han har bröst), Junor, Sara och Fido (Sofie).
Bild 2: Daniel och Frans försöker göra sig vackra med klädnypor.
Bild 3: Tanja och sara försöker sig på samma sak som pojkarna.
Bild 4: Ballongrester från när vi lekte ballongleken.

Sen gick Basse ner och somnade på bryggan.

Sen var det lunch. Frans hade gjort supergod fisk (keep in mind att jag vanligtvis inte tycker om fisk) som vi åt tillsammans med färskpotatis, sås och sallad. Oerhört mumsigt.
Sara, Sofie och Frans öser upp mat på tallrikarna.

Sen hade vi en liten vandring i olika grupper. Det var verkligen jättemysigt. En upptäckt var att det bor gigantiska spindlar i jordkällaren. Det var ju knappt att jag fick plats.

Efter ett tag igen var det dags att påbörja middagen. Haitham grillade kött och vi andra trängdes i köket för att bl.a. hacka grönsaker. När jag var färdig gick jag ut och höll den ensamma araben sällskap. Han hade råkat kväva elden, men efter ett tag återuppstod den. Han satt i mitt knä och just därför kom vi in på samtalsämnet vikt. Han väger bara två kg mer än jag. Det är deprimerande!

Efter den jättegoda maten dog jag. Seriöst. Blev jättetrött verkligen. Kan ju bero på solen, men jag gick och la mig när de andra spelade brännboll. Tanja väckte mig kl 21, då det var andakt. Riktigt mysigt var det! Vi satt kvar ganska länge och sjöng. Sen låg jag kvar mer huvudet på Frans mage och vi pratade om allt möjligt. Sommaren, landet, fågelkvitter, min sommarstuga, sommaren, scoutlägret, skolan, klasskompisar... som sagt: allt möjligt. Efter ett tag började vi frysa. Det var ganska kallt på golvet. Jag gick med på att gå in till slut, Frans lovade att vi skulle gå tillbaka dit med lite filtar när vi hade värmt oss lite. Vi gick in till de andra som redan fikat och nu satt och lekte sing star. Vi åt lite godis innan Frans kom på att han skulle duscha. Sen la jag mig på golvet brevid där Haitham satt och somnade. Haitham väckte mig någon timme senare, och jag tiggde massage. Helt underbart var det! Då var det bara några få som satt kvar och sjöng, innan de också gick och la sig (ca kl 2). Sen hoppade jag upp på Frans och påminde honom om att vi skulle till andaktsrummet, men så blev det inte. Vi satt kvar och lyssnade på Josh Groban i typ två timmar. Fast jag sov lite också. Satt på Frans och sov t.o.m. Det var faktiskt ganska mysigt, dessutom var det varmt och mjukt (haha, bättre än att jag sagt att det var hårt!^^). Klockan fyra gick vi och la oss. Då var det ljust ute och fåglarna kvittrade som aldrig förr. Jag tror att det var minusgrader i min säng, så kallt som det kändes. Funderade på att traska över till rummet brevid och krypa ner i ngn av pojkarnas sängar, men jag lät bli.

Blev väckta ungefär kl 10 av Frans och Tanja. Trodde inte att de skulle väcka en så snällt faktiskt, eller att vi skulle få sova så länge. En försiktig knackning på dörren och Josh Groban i bakgrunden. Helt underbart. Fast jag hade ont i rumpan. Vad gjorde Frans med mig egentligen? Kilade iaf upp och åt frukost ute i det värmande solskenet.
    
Frukost i solskenet, men Frans var trött ändå. Måste ha varit jobbigt att vara uppe till fyra med mig, stackarn sov ju inte, som jag gjorde emellanåt. Haitham körde in ett ägg i min mun. Det var rätt gott, men det var lite för mkt på en och samma gång.

När vi var klara med detta hade jag lite vattenkrig med Frans. Frans kastade ut vatten över Anna och Anna tog mitt glas och kastade vattnet på Frans. Det var så roligt så.

Sen började vi bygga vår gudstjänst. La ut dynor och satt i solen och verkligen njöt. Det var verkligen underbart.
    

Sen låg nästan alla kvar i solen och många bytte till mer sola-vänliga kläder. Jag lekte "hälla vatten på folk" och folk lekte att de var irriterade på mig. Folk berättade roliga historier, tråkiga historier, och kattskämt. Tanja garvade som vanligt mest.
    

Sen upptäckte vi att klockan var 12:10. Ojdå, dags att göra mat. Jag, Sara, Johanna och Sofie gick ner till pojkarna på bryggan och tog ett dopp. Sen låg vi på bryggan ett tag innan jag gick upp och la mig och lyssnade på musiken där vi legat förut.

Sen var maten klar. Mumsigt med olika tacovarianter, tyckte Daniel, och testade med bl.a. chips och ostbågar på. det var faktiskt gott. Räkor ihop med tacos var också helt nytt för mig. Jag som inte ens gycker om räkor åt sex stycken. Det är som Frans säger: Allt han rör vid blir till gold. okej, kanske inte guld, men allt han rör vid blir till god mat.
              
Bild 1: Daniels ostbågsnacho utan grönsaker.
Bild 2 och 3: Min mat
Bild 4: Sofie hade ganska svårt att äta sin mat.

Sen slappade vi och städade. Jag skrev i gästboken och fick alla andra att också skriva. Riktigt snyggt blev det: Galna Helgen 2007. Synd att jag inte tog ngt kort på det!
Sofie kände för att överfalla pojkarna, där de låg och lekte brunstiga på gräsmattan.

Sedan for vi hemåt. Jag hade håll, så vi fick ta ganska långa pauser, men det gjorde inte så mkt, för solen kom fram efter ett tag. Dessutom hade jag ont i arslet. Vad har Frans ställt till med egentligen?

Som jag skrev i gästboken: Detta var verkligen en underbar helg med got mat, god gemenskap, många skratt och mkt bad. Underbart är ett ord som beskriver denna helg ganska bra.


Katt svalde fiskyngel...

... fick napp.^^
(En av Daniels sämre)

Fysikprovet igår gick ju åt skogen. Och jag är superstressad och då har det resulterat i att jag blir ännu mer "kontrollig" av mig och att jag är otrevlig mot typ allt och alla. Så jag ber om ursäkt för det (det har väl varit kanske ngn månad nu) och ber att ni ska ha överseende med det några veckor till. Eksemen har gått ner, förhoppningsvis betyder det att det är på bättringsvägen med resten av mig också (HAH, vem försöker jag lura?^^). Som tur är slipper ni ju se mig två veckor då jag är på Skiathos och Gotland. Good for you. Så förlåt!

På tal om betyg (... typ) så ser det ut som att alla mina betyg har vandrat mot skogen nu...
Men - som vi alltid säger på UG - Finns det häst så finns det alltid hopp!^^

UG ja... Var ett ganska kort sådant idag. Få människor som alla ska upp tidigt imorgon (läger på Alphyddan). De flesta skulle tydligen hem och sova, varför man nu ska göra det... Kanske ska testa jag också? Hm, jag gör nog så. Men först avslutar jag med dagens kattskämt (av Daniel): Katt svalde häst, fick hopp.

Bästa idag!

Chattade med Sara när hon passade på att berätta följande:

älskvärd säger:
Appropå ingenting

älskvärd säger:

Frans har "kycklingbilden" som bakgrundsbild på datorn


Fågel, fisk eller mittemellan?

Tisdag morgon:
Rapar tonfisk. WTF?! Det var ju nästan två dygn sedan jag åt tonfisk. Usch!

Onsdag eftermiddag:
Får mail från Frans angående lägret i helgen:
"Har en stor, en riktigt stor överraskning åt dig"
WTF?! Jag börjar bli pervers...  Hårig fågel? xD

Prov

Gick till sklan ungefär kvart i två idag. Mötte både Niklas och Joel på vägen. Joel sa att jag såg ut som en neger (Jag har ju faktiskt varit utomlands. Åland räknas väl som utomlands?!) =D. Niklas kom just från provet i körkortsteori. Han sa att det var de vanliga pärmarna, och att det gick ganska bra. Jag traskade vidare till provet och tog samma präm som Niklas: Pärm nummer 2.
Gick igenom frågorna ordentligt och några tittade jag en gång extra på innan jag efter ungefär en kvart lämnade in.
Anders: Vill du att jag ska titta på det nu?
Jag: Ja, tack.
Vågade till slut titta ner på pappret.
Anders: Jag hittar inte ngt fel, men det kanske finns ngt enstaka när jag tittar noggrannare. Men det ser ut som ett MVG, och det har du gjort dig förtjänt av!
(Man fick ha två fel och fortfarande få MVG)
Jag: =D =D =D
Tjoho!
Känns verkligen skitbra!!


Tandläkarbesök

Det är verkligen inte roligt att gå till tandläkaren. Okej, att gå dit är helt okej, men att laga hål är absolut inte okej. Det är ju inte direkt så att man njuter när ngn bänder upp ens mun och börjar borra en mitt i ansiktet. Konstigt att man blir stor i käften när fyra asstarka händer tar tag och drar i min mun åt alla håll för att få hålet (munnen) större?! Och nu är typ hela ansiktet bortdomnat. Usch. Tur att det är lång tid till nästa gång!

Rätt svar...

... i förra veckan fråga är att Frans könsorgan är en fågel.

Sara och jag har dock ej gjort ngn research men enligt säkra källor (Daniels blogg) är det så.
Jag citerar från Daniels blogg 070514 "Oj, oj, bråttom att peppra Frans fågel!"
Det om ngt är väl tillförlitligt?!

n?stan kyckling
Frans är ju en kyckling i många avseenden. Och detta är ju nästan en kyckling!

Åland 2007

Torsdag:
Väckarklockan och mamma ringde klockan 5:15. Bara att stiga upp, fixa och vänta på att Sofie skulle komma. Tillsammans åkte vi bil till Isabella, som skulle ta oss till Mariehamn. Väl vid hamnen, när vi hittat genom staketet, "lastade vi kamelerna" som Stellan så fint uttryckte det.

Båtresan var tråkig som vanligt, och onödigt lång. Usch för att åka båt. Det finns verkligen ingenting roligt alls med det. Det är bara ett långsamt guppande färdmedel.

Vi delade in oss i 4 st cykelgrupper och när vi kom till Åland fick jag och några till uppdraget att ta iland Sofias och Gustafs cyklar, men att cykla med två cyklar, varav en har packning, är inte det lättaste. Jag klarade mig helskinnad, men Anna fick blåmärken över hela benen, stackarn. Låste fast dem och cyklade till Kantarellen. Diskuterade lite hur fuclt namn det var att ha på en affär, och jag bytte om till schorts och åt glass med Sofie när de andra shoppade mat. Sen körde vi i grupp 2 iväg. Det var en gansa mysig grupp bestående av mig, Anna, Sofie, Janette, Johanna och Monita. De tre sista bytte dock till grupp fyra dagen därpå för att de inte klarade av tempot. Och vi tre som blev över gick ihop med grupp 1 som bestod av Fille, Rille och Jonas. Även Maria och Sofia fick bli medlemmar i grupp 1/2 på fredagen (Detta skrev jag istället för joinade. Fy vad jag är duktig!).

    
När vi kom fram till Högtomt ungdomslokal började vi koka vatten och fixa lite av den mat som hade kommit.

Utanför fanns en fin grillplats.

Jag blev självklart lite trött och sliten av allt ståhej i köket. Sånt är man ju inte van vid.

Sen cyklade vi till en lekplats/gräsmatta och spelade fotboll. Iaf de flesta av oss.

Vi hade smågrupp på kvällen då vi som vanligt gick igenom frälsningshistorien. Monita konstaterade att köttbullar kan rulla, och det kan inte fiskpinnar. Vet inte riktigt var hon fick det från, men det var kul. Sen gick jag och la mig istället för att ta kvällsmacka. jag var så otroligt trött.

Fredag:
Sovmorgon. Kom iväg runt halv tolv. Vi duktiga i grupp 1/2 stannade kvar och städade.


Cyklade förbi en jättefin jakttornsälg på väg till "grusbacken" - en jättejobbig uppförsbacke som varar i ungefär 7000 mil. Nehepp, det känns iaf som det, men lite drygt en km, och med grusunderlag.

Sen handlade vi och de flesta köpte glass i den lilla affären i Finby innan vi stannde och vilade i Bomarsund och som vanligt tittade lite på den f.d. fästningen.

"Förbjudet att klättra på murarna" Synd att vi INTE såg den skylten...

Sofie passade på att förbättra solbrännan lite.

Anna hittade en nyckelpiga som nästan blev hennes bästa vän. (Kan det vara Frans?)

Här passar Sofia, Anna, Maria och Sofia på att vila i solen.

Sen cyklade vi vidare till familjen Bengtssons sommarställe.

              
Vi passade på att äta lunch och sola. Träffade även Uffe och snackade lite med honom. Monita fick för sig att hon skulle bada, så hon hade schamponerat håret. När hon sedan ångrade sig var hon iaf tvungen att skölja ur håret. Det är bättre att tänka efter före.

Måste även berätta om och visa min oanade talang, eller vad man ska kalla det. Jag kan lägga upp vänster lilltå på tån brevid. Visst är jag speciell?



Sen kom vi fram till vårt mål för dagen: Vårdö skola, där vi skulle spendera kvällen och natten i en gymnastiksal. En fin lite skola det där. Känns så avlägset och mobbat att de har ett skolfota istället för ett klassfoto, eftersom det bara är ca 30 elever i hela skolan. Lantisar.

Sofie och jag passade på att duscha ganska fort när vi kommit fram så att inte duscharna skulle bli upptagna. Vi upptäckte då att vi båda hade nästan likadana linnen med oss. Hm, det var ju snyggt. Både råkade också, helt ovetandes om vad den andra gjorde, göra "Linnea-posen". Ojojoj.


Sen smaskade vi i oss god mat. Spagetti och köttfärssås.

Gick sedan ut i klätterställningen och tittade på när pojkarna och Sofia spelade fotboll.

Rille råkade sparka in bollen i taggbuskarna x antal ggr. På denna bild ser man även att solen har varit i hans nacke och lekt.^^

    
Bl.a. Ante och Jonas var med en stund och tittade på. Eller baar klättrade runt.

Man måste ju erkänna att jag är lite smått superläskig ibland. Om jag vill ha mat eller behöver sova framgår inte av minen. Men vård lär jag ju iaf behöva i vilket fall som helst.

Maria passade på att visa oss hur snyggt klädd man kan vara i ett par mjukisbyxor.

På kvällen bar det av ca 200 m bort - till kyrkan.
Anna spelade piano och Fille gitarr och det fanns tillfälle till förbön för den som ville. Mysig kväll var det.

Lördag:
Efter 1½ h på en färja till Kumlinge, en stressad cykling i hård motvind över Kumlinge och 1h färja till Föglö cyklade vi till Degerby skola. Ungefär en halvtimme efteråt kom de andra, och bara några minuter efter det började det att regna. Jag, Sofie, Maria och Sofia gick och duschade och bastade. Det var det mysigaste på länge, och vi höll på att somna i bastun. När vi väl kom ut var vi sena till maten, men det fanns kvar till oss också.


Lekte några lekar allihopa. Först ladugård, som fungerar ungefär som fruktsallad. Ohc sen Älskling, älskling som sedan gick över till Kissemiss (en lek som går ut på att man inte ska le). Jag lyckades med nöd och näppe motstå Jonas när han kom fram och skällde på mig. Men jag blev mest förvånad faktiskt. Johnny körde med en egen variant "Voff, voff, Vodka". Vilket ALLA skrattade åt. det gick bara inte att motstå honom. Han har en sån underbar charm den killen. Förgyller många av studerna på KU och nu även på Åland.
När Gustaf försöte med Stellan fick alla också lite kul. Stellan är verkligen THE stoneface.
Stellan: Älskling, visst älskar jag dig, men jag kan inte le.
Gustaf: Du ska säga "Min älskade son....."
Stellan: Jag har inga pengar.
LOL

Och självklart måste man ju dra ut alla saker som finns i redskapsförrådet och leka med dem. Jag hatar basketbollar. Speciellt när man försöker sova. fast efter ett tag blir man nästan immun.

Gustaf och jag distuterade Ålandskartan också. Jag konstaterade att om Finland är de tusen sjöarnas land måste ju Åland vara de tusen öarnas... ö.
Gustaf kontrade med att Södertälje är de tusen blattarnas stad. Det ligger ju ngt i det måste man medge.

Söndag:
Gick upp lite tidigare denna dag för att komma iväg med färjan som gick klockan 10. Man en morgonbön hinns ju alltid med. Här sitter Jonas, Anna och Sofie och väntar på att alla ska komma från frukosten.


På färjan till typ Lumparland tittade vi på barnkanalen. Lisa gick på hockey. det var skitkul faktiskt, med världens underbaraste hockeysong, som jag tyvärr har glömt både text och melodi på nu.

Sista etappen gick inte så bra. Rickard (som drog en kärra) fick fel på sin cykel. Hans pedal lossnade och gick inte att sätta fast. Fille fick ta kärran istället och Rille fick trampa med 1½ pedal typ. Fick även höra av gruppen som kom ikapp när vi bytte cykel att ha kärran på att Gustaf hade trillat och slagit sig. Han hade cyklat utan händer då styret vridit sig och han flög över styret.


Under resans gång kände Rickard att han var sugen på yoghurt, så det blev en liten yoghurtpaus vid en busshållsplats. Det var riktigt gott.

Sen cyklade vi till Mariehamn och köpte paprika och tonfisk. Vi skulle ju nämligen göra tonfisksallad vid pommern.
Efterson Gustafs cykel var trasig efter vurpan hade han tagit Stellans cykel och Stellan hade sprungit över 2 mil. Det bästa var att han inte var det minsta trött. han är så härlig, Stellan.

Mat på bänken som vanligt.

Och som vanligt satt alla nästan i en cirkel och smaskade i sig maten.

Och några tänkte att det skulle vara skoj med en böghög på Jensa, så då blidde det så.

Det var stl när vi gick på båten. Tanten höll på att mopsa sig med oss och sånt tycker vi inte om. Annars var resan helt okej. jag sov i 20 minuter och sen hittade jag och Sofie en plats i cafét, där vi satt i ca 2½ timme och spelade kort och proppade magarna fulla med chips och godis innan kareoken började. Och som vanligt ställde några tappra KUare upp.

         
Fille och Cilla                Fille och Anna              Sofia, Josefine, Dessie, Jens, Johnny, Ante och Jonas.

    
Sofie och jag sitter i cafét och chillar och spelar kort.

Här har vi hela gänget som var med:
image210

Det var 24 st (Stellan tar kortet) och vi hade det riktigt kul tillsammans. Tur med vädret också. Sol alla dagar. Jag har tom lyckats få lite färg. Woho! Lagom till studenten. nu är det bara allt plugg jag inte hunnit med.

Frans - en blåval eller nyckelpiga?

Sara och jag har en tendens att när vi är tillsammans bli aningen oseriösa... Liiite bara!
Vi kan sitta i timmar och diskutera djupa saker, som idag t.ex: Om Frans könsdelar skulle vara ett djur, vilket djur skulle det vara då?
Vi var inne på giraffer - de har ju så lång hals.
Men det kanske är en blåval - de är ju så gigantiska.
Kanske rent av en nyckelpiga - de är ju små och prickiga...
Elefant låter också ganska passande.
Det kanske är en hårig apa. Hans bror Haitham brukar ju imitera en sådan i tid och otid.
Eller vad är det folk menar när de pratar om att rida kamel egentligen?

Vi har inte kommit fram till något ännu. Har kanske du något seriöst förslag?
Berätta för oss. Vad tror du?

Rätt svar kommer när vi har kontrollerat saken...

Pigan Frans?

Min morgon

Johan och Rebecka skulle skriva engelskaprov, så jag och Yasmin skulle jobba ensamma på biologin. Det var planen.

Jag fastnade i biblioteket när Zinka skulle hjälpa mig hitta information om vad man kan ha för tilltro till en enkätundersökning med ca 100 svarande. Tror du hon lyckas? Nej, nej. Absolut inte. Hon letar i tre olika bokhyllor och får bara fram hur man gör en statistisk undersökning, alltså inte vad jag vill ha. Fick upprepa ca fem ggr vad det var jag villa ha fram, innan hon gav upp och började lite på internet. Hon hittade inget där heller, och jag kom tjugo minuter sent till lektionen. Men det var ingen där. Ingen Svahn, ingen Niklas och ingen Yasmin. Janne sa att det var bra att jag kom iaf, men jag fick gå på en gång eftersom det inte var ngn idé att börja när 75% av min grupp var borta.

Jahapp. Då var det ju nödvändigt att kravla sig upp ur sängen kl 07:15 när man hade kunnat sova till 10:00. Blä!

Måndag morgon

Tror att Lena blev lite sur när jag sa att jag helst inte ville redovisa idag. Kanske mest för att de flesta sa så. Men jag var iaf inte en av dem som var frivilliga att redovisa idag. Så jag tycker helt enkelt att det var sämre av de som bangade. Kände mig verkligen inte redo att redovisa idag efetrsom jag knappt har lät igenom det som jag kladdade ner igår. Äsch, det var ju iaf redovisningar hela den lektionen.

I matsalen frågade Nina om jag skaffat pojkvän. Hon hade läst min blogg. Shit vad roligt jag hade.
Jag: Nejdå, jag är bara på allt och alla.
Nina: Okej...
Äsch, folk fattar.^^

Kort inlägg till Roddis^^

Igår cyklade jag och Sofie till Brandalsund för att värma upp rumporna inför Åland. Var där lite drygt en timme och hade trevligt innan vi var tvugna att återvända. Känns som att Sofie inte kommer lämna några grejs kvar till mig att ta med till Åland. Hon kommer ju ta allt jag har! Men det är väl bara mitt sätt att säga tack för att jag fick sno hennes grarderob på alla studentskivor utom en.

Var faktiskt duktig och gjorde piroger (bl. a. til Åland) och dammsög mitt rum och gjorde hyffsat rent inne på toan. Så nu kommer det vara fräscht i två dagar till.^^

Cyklade till Hagaberg i morse. Joel skulle ju sjunga solo. Tänkte att jag måste ha ngt att skratta åt. Daniel och jag kom överens om att vi skulle gråta när han sjöng, men det blev aldrig så. Istället stångade han mig med pannan (INTE pennan!!).

När jag cyklat hem igen kom jag efter ett tag på att jag ju kanske har kemiredovisning imorgon. Oh no! Bara att sätta igång. 3 sidor + en sida sammanfattning. Jobbigt värre. Blev just klar. Och nu ska jag sova.

Lite udda dagar

Onsdag:
Dagen började med lite telefonsex, ehm... SMS-förspel (what?! Aja. Whatever) med Frans, en av mina araber.
Dagen fortsatte med att jag fick ett SMS av Linnea. Hon skrev att hon blir hårt när hon tänker på mig. Ajdå. Undrar om det är ngt hon inte berättat för mig...

Torsdag:
Fick godkänt i kemi B. Woho. Jag och Johan firade med "romantisk" lunch i skolans matsal, tillsammans med Joel och Sunkan och deras gäng.
Svenskan var inställd pga att Mahrs satt fast i ett tåg (HAHAHA) så vi åkte hem till Jennifer och blev bjudna på jättegod potatis.

Fredag:
Jag och Becka förgiftade rektorn.... med godis som vi hade gjort i kemin. Det var hur surt som helst bara aför att vi skulle göra som Svahn och ta lite mer citronsyra... Ojdå.
Jag följde med Becka ner på stan för att hon skulle klippa sig och slinga håret. Jag passade på att spontanklippa mig också. Det kändes jättedumt att komma in med plastmuggar, på en frisörsalong, innehållande grönt, kladdigt godis.

För er som inte läser Daniels blogg...

... måste jag ju bara visa dessa underbara bilder på mig och en arab.

    
 
Måste jag tillägga att jag hade skitkul?

Daniels studentskiva

Det känns så sorgligt, för det är årets sista studentskiva. Vad ska jag nu göra resten av året?!

Rebecka kom till mig ungefär halv sju. Snackade lite innan vi bytte om och fixade oss. Rebecka lockade håret på oss. Det tog ungefär en timme, om inte mer, men jag blev ju så otroligt söt med lockit hår. Och ingen sa att jag såg ut som en hare. Rebecka fick dock lite körigt när helles telefon ringde. Det är ju svårt att springa runt samtidigt som hon lockar håret på mig. Men hon kan ju iaf göra två saker samtidigt: "Hålla upp håret och rulla". Det lät så otroligt dumt.


Så här såg jag ut när Rebecka hade kämpat färdigt med mitt hår. Fin bokhylla i bakgrunden också. Det är svårt att ta bilder utan blixt i en spegel och få det bra.


Sen började vi dricka och spela bussen. Mycka dricka blev det då. Och kul blev det!

    
Jag: Säg "Arab"
Jag och Becka: ARAAAB!
Vi är ju så söta!


På tal om araber blev de lite sena som vanligt. Det var Haithams fel. Istället för 21:30 kom de 22:15. Dessutom hamnade vi i bilkö och jag och Becka var tvugna att springa till donken och låna toa. Alla bytte plats i bilen hur många gånger som helst, förutom förararaben.


Vi kom till Chaplin's och det var nästan folktomt. Lite trist. Var kanske 10 personer som dansade - under hela kvällen. Men vi hade ju trevligt ändå. Och folket som var där... Det var jättemånga från P-hagen. Sa hej till Lisa inne på toan och så såg jag Lars när han sjöng. Och så var det lite folk från natur också.

   
Vi är ju så söta, både Haitham och blondinerna.


Håller ni inte med om att det är en underbar min? Jodå, helt underbart ju!

    
Och även här bytte folket plats hela tiden. Fredrik, Frans och Becka satt och myste ett tag. Och Sofie och Daniel myste på som vanligt.


Sen myste allihopa med varandra ett tag.


Vi åkte hem kvart över två. Fredrik hittade till slut en egen kompis i bilen.

Jag och Becka gick och la oss i min säng och skickade massa SMS till araberna innan vi somnade.
De är så söta, mina favoritaraber!

I morse när jag skulle följa henne en bit på vägen till skolan fick jag två SMS och Rebecka ett. Det var leveransrapporter. Det lät ungefär som en skock ugglor. Trevligt.

Jag har märken på armen efter att det var en arab som nöp mig. Kärring!

Tandläkaren

Förra veckan fick jag ett fint vykort hem med en tid hos tandhygienisten.
Idag fick jag ett ännu finare vykort hem med en till tid hos tandhygienisten.
Jag ringde helt enkelt för att fråga om det var ngt lurt på gång. Först var det telefonsvararen som pratade med mig. Så var det även andra gången jag ringde. Tredje gången också. Men då lyssnade jag på hela meddelandet och hörde att de hade lunch just då. Daah.
Sen kom jag äntligen fram och fick prata med en riktig människa (tror jag).
Telefon: Välkommen.... tandläkare Tegevall. Går det bra att dröja ett tag?
Jag: Ja tack!
Telefon: Eh... Tack.

Vadå "Ja TACK"?!?!?! Så kan man ju inte svara! Vad tänkte jag med? Okej, det gjorde jag inte, det kom bara automatiskt. Fy vad dumt det känns. Så dumt att hela världen nu måste få veta!

Goda nyheter

Idag var Becka sjuk, så jag satt ganska ensam på kemin och lyssnade på de redovisningar som var. Sen gick jag med Yasmin och Johan till Knut. De skulle fråga om de fick följa med till Åland på fredag och jag skulle fråga om bussremsa och mitt projektarbete. Jag skrev upp mig på listan för bussremsor och Johan och Yasmin fick följa med till Åland. Det är ganska många i klassen som ska dit. Vi bestämde också att jag skulle återkomma efter lunch, klockan 11:30 med projektarbetessnacket.

Satt med Johan och Yasmin i matsalen och när jag slulle hämta mer vatten såg jag att Fluffy, Nea och Nina garvade åt mig. Hm, vad har jag nu gjort?

Sen var Knut självklart inte där när jag kom 11:30, så ajg fick sitta och vänta i tio minuter. Passade på att fråga Mahrs om NP i SV B. Becka hade ju hälsat från Mahrs att det gick bra för mig. Men jag vågar inte tro riktigt på sånt. han sa iaf att det hade gått bra.
Jag: Hur bra?
Mahrs: Så bra det kan gå.
(WOW)
Och sen visade han hur jag klarat mig på kriterierna. Allt inringat på MVG-nivå förutom en grej som var på VG-vinå. Det är ju jättebra. Det trodde jag verkligen inte. Hade inte alls så höga tankar om mig själv. Nu gäller det bara att ge gärnet på muntliga delen också. Den kommer förmodligen att gå sämst. Inte för att jag är dålig, men för att jag känner mig mest osäker på den delen. Aja, det har ju gått bra hittills iaf! Oerhört bra och över förväntan på varje sak vi gjort på svenskan. Jag kanske borde ha lite mer självförtroende?

Pratade med Knut när han till slut kom och han gick igenom vad jag skulle ändra lite på och lägga till och så.

Gick hem med ett leende på läpparna.

Grilla med araber

Igår satt jag och sofie ute i solen och åt mackor och drack te till frukost innan vi tog en promenad till Hagabergs kapell. Jonna och Rebecca var där också, men de stack ganska snabbt sen. Sofie och jag traskade med Daniel till Lindängen och låg på gräsmattan och solade ett tag. Sen gick Sofie och jag hem till henne och gräddade våfflor som vi sedan åt med sylt och grädde. Vi blev givetvis proppmätta, så vi gick och la oss ett tag. Jag sov ungefär 1½ h timman Sofie väckte mig och vi kilade till Lindängen för att grilla med rover-gänget. Vi ska grönsaker och dukade och fixade.


Johanna dukade så fint inomhus.

Och när araber grillar kan det se väldigt roligt ut:


Men anledningen till detta var att Sofie, Daniel och Basil innan ahde sprungit runt och sprutat på varandra med en blomspruta. Alltså: Ingen hade tagit hand om grillen (Basil är blind, han gjorde sitt bästa) och massa vatten hade väl också kommit på glöden. Det var ingen värme kvar. Vi fick äta kall mat. Kycklingen var dessutom lite färgglad (blodig) i mitten.


Sen åt vi den smaskiga maten. Kalla grillade grönsaker, blogid kyckling, kallt ris, och Frans enormt goda vitlöksbröd.

    
Sen dukade vi undan. Sara blev överlycklig över två glas cola och Junior went wild?


De bästa bitarna av Daniel och Sofie?! Går att diskutera...

              
Daniel är en märklig typ. Men snygg är han ju!^^ Är det ngn som tycker att det är konstigt att vi kallar Sofie desperat?

    
Sofie inser att Daniel är lite galen, men då försöker han äta upp hennes bröst. Oh no!


Anna, Haitham och Sara sitter och lekter att vi skulle ha det mysigt när vi åt glass och drack te.


Frans fick lite massage också. Se bara vilken underbar pojke!

         
Sen ringde jag Becka för att berätta att jag ska på mediahorornas studentskiva på tisdag. Först så tog Haitham telefonen och pratade med henne, sen tog Daniel över innan till slut jag fick prata med henne ett tag. Det var ett väldigt roligt samtal då vi garvade större delen av tiden. Jag ser ju så road ut på bilden också...


Det blir väldigt stämningsfullt med levande ljus. Woho! Alla levande ljus leve: hipp hipp hurra hurra...^^

Sen smetade Frans chokladsås på mitt bröst som han sedan vägrade att slicka bort. Han lovade att han ska göra det om en månad. Läskigt värre. Packade ner de överblivna vitlöksbröden innan jag for hem på cykeln.

Hela väskan stinker vitlök. Men man ska ju se det positivt: Nu lär det ju inte bo några vampyrer i den iaf...

Myspyskväll

Igår var jag så jobbig att jag ringde Sofie, och vi pratade riktigt riktigt länge också. Vi bestämde iaf att vi skulle äta på ngn restaurang tillsammans eftersom filmen hade blivit inställd (Joel var nämligen lite smått magsjuk, stackarn). 18:15 träffades vi utanför Medusa. Men det såg väldigt fullt ut, och på tal om full var det en full människa som precis gick in. Vi kände att vi inte orkade med sånt, så vi vandrade vidare på Nygatan. Sofie hade aldrig ätit på Crazy Town, så vi gick in där och beställde varsin maträtt och varsitt glas vin (fy vad man känner sig... inte vuxen kanske, men myndig ibland). Kändes ganska dumt att be om ett bord för två, så känns det ju inte när jag och mamma är ute och äter tillsammans.

Först fick jag inte vinet, som jag beställde, och sen jag jag sa till fick jag in vitt vin. Dumt dumt, men de hade ju bara missuppfattat vad jag sa. Fast det är väl svårt att få "ett glas rött vin" till ett glas vatten... Aja, vi fick in maten iaf, och det smakade superb. Dock hade de flesta lämnat restaurangen och vi bev ensamma kvar. Kändes lite läskigt.

Traskade sedan hem till mig i snålblåsten och tog varsinn kopp espresso och tittade på Ålands-DVD:n från 2005. Jag tyckte att Sofie skulle få en inblick i hur det var på Ålandshajkerna. Ett bra val av film tycker jag. Sen kikade vi lite på bilder på datorn och på min eventuella studentklänning IRL innan vi klockan 23 började titta på Mona Lisas leende, som jag tycker var bättre än väntat. Kanske lite av en tjejfilm. Mamma skulle iaf gilla den eftersom att allt är logiskt. Ingea aliens eller spöken. Bara massa tjejer som ska lära sig tänka.^^

Gick sedan och la oss iaf. Måste ju orka upp imorgon, tänte vi. Och så vaknar jag upp så här tidigt. Det måste vara ngt fel med mig. Jag har ju alltid varit en "sova-hur-länge-som-helst-på-mornarna-människa". Jag kanske börjar bli gammal. Eller så var det alkoholen igår.^^

Tattrassel

    
Hur kan man lyckas med att trassla in sig så här mycket?

Syrrans katt alltså, vilken tönt. Visst, världens mysigaste katt. Och hon är kär i mig. Kommer alltid till mig och myser och sover hos mig på nätterna nu när jag är kattvakt. Soli åker dock hem till Nacka på måndag och jag kommer att sakna henne. Ville bara säga det!

Kanske?

Studentkl?nning?

Frågan är nu: Ska jag ha den här klänningen som studentlänning eller inte? Vad tycker ni. Snälla, bara en liten liten åsikt?!
Den är verkligen jättebekväm och sitter som jag på stolen.^^
Min fina "mamma-prackade-på-mig-klänning" från Bikbok för 299 kr.

Studentklänningfunderingar

Jag vill verkligen ha min "mamma-prackade-på-mig-klänning" på studenten. Den är ju så söt. Och sitter riktigt bra. Men jag vet inte om den passar som studentklänning ju! Det skulle vara väldigt jobbigt att leta efter en nu när jag redan letat igenom hela Sthlm. Nästan. Och jag vill ju inte att den ska vara för dyr heller. Och så är det ju en fördel om den sitter bra. Sånt är ganska svårt tycker jag. T.o.m. killen som Mariella dansade med i tisdags hade större bröst än jag. Illa. Fast det kanske är mer synd om honom än om mig.

Uppsala

I fredags hade Tanja tipsar om en lovsångskonert med Paul Baloche och Benton Brown i Korskyrkan i Uppsala som var idag. Så Sara och jag tog bilen dit klockan fyra med "David på loftet" som chaufför.

Kom dit lite tidigt (ca 30 min innan 18, då det skulle börja) så att vi hann kika på massa folk som vi kände igen från Livskraft-lägren. Mona och Olof var där, Rasmus(om det nu är det han heter) med fluffet och den söta killen var där, en av "Micke och Nicke" var där, Magnus från Alternativt sällskap" var där. Massa annat folk var också där. Och när två tjejer sätter sig brevid oss tittar den ena fram på mig och säger "Eh.. Josefine va? Jag: "ÅSA!!!!"
Min smågruppsledare från oas förrförra sommaren var där. Den härligaste smågrupp jag någonsin haft.

Efter en ganska lång presentation av bandet drog det hela igång.
Brenton: I understood "Rolling stones" and "Matt redman"... Does that mean we should start?
Underbar lovsång av de som skrivit typ 30 % av alla lovsånger i vår lovsångspärm i Hovsjö. Typ varenda sång på engelska som inte ngn i församlingen har skrivit har de skrivit, och jättemånga som vi har på svenska också. Det var inte många låtar man inte kände igen. Och de var verkligen underbart bra! Det var sånt drag i hela lokalen. Basisten Matt Weeks från Uk var ju nästan grymmast. Tänk er mr Bean rocka loss på en femsträngad bas! Det var ju typ så!
Det var sån känsla i hela spelningen. Och riktigt speciellt tycker jag att det kändes när de spelade your love is amazing. Har aldrig kunnat instämma så mkt förut just för stunden. Det var verkligen ord som kom även från mitt hjärta.

Your love is surprising
I can feel it rising
all the joy that's growing
deep inside of me.
Every time I see you
all your goodness shines through.
And I can feel this God-song
rising up in me.

Efter lovsången hade Paul Brown ett föredrag. Självklart var en nisse där och skulle leka tolk. Sånt är alltid kul. Speciellt när de översätter så dåligt.
Paul: God wants more from you than a song. He's after you!
Tolk: Gud är efter dig!
Betoning på fel ställe = tolkningsfel. Sara och jag hade lite kul åt det.
Jag: Gud är efter oss. vad ska Roddan säga nu?^^

Paul: I show my whife love in different ways. Holding hands, hugs, kisses...
Tolk: ... En puss på kinden.
400 personer asgarvade. Stackars Paul fattade ju inte att det var den sk tolkens fel.

Det var iaf underbart att lyssna på vad hade att säga, speciellt om hur han gjör när han skriver lovsång. Awesome. Synd att man inte är bättre på att sjunga och spela gitarr. Annars skulle jag lätt testa hans sätt. Fast vi fick ju hemläxa på det ändå.

Sen avslutade han med att säga: "Now it's time fot fika [fi:ka]." Men långt i och aningen höjning på det också. Riktigt roligt. Lätt kvällens ord.

Som sagt gick vi ut på kyrktorget och fikade. Jag köpte en salamibaguette. Jättegod verkligen. Sen pratade vi med karin, som även hon varit på livskraft. Hon hade varit på salt den 20:e och fyllt i min blankett. Det kändes lite roligt.

Sen gick vi in igen och fortsatte att lyssna på lovsången och sjöng med som galna små... kristna typer brukar göra med lovsång.

Åkte tillbaka runk 22:20 och ca 1½ h senare anlände vi på Lindängen och vi gick in till UG-typerna som hade ägnat kvällen åt att måla om i andaktsrummet. Riktigt snyggt har det blivit, men än är det inte klart.

Fikade lite, snackade, lekte med Haithams hår och spelade pictunary. Mitt lag vann, och vi spöande arabdemokraterna med måånga poäng, ävens fast de alltid fuskar. Kanske är Haithams hår som för tur med sig.^^ Shit så det såg ut ngn halvtimme senare. Förstår inte hur han kan få det så fluffigt. Så stort, så... läskigt?! Han kan ju gömma saker där i. Det är ju verkligen enormt. Det är ju värre än mr Fluffy himself. Fast det säger inte så mkt, Roddan har ju alltid ganska kort  fluff. Men Haitham såg ju typ tjockskallig ut.^^ Dubbelt så stor iaf, minst.

Fick skjuts hem av en snäll arab klockan tre, så nu står cykelt kvar på Lindängen. Hoppas den lever. jag kommer ju dit imorgon, eftersom vi ska dit och se film och sen till Sofie och basta. Tror jag. Nu ska jag sova, för det börjar ljusna ute...

Bilder från valborg

Tänkte bara lägga upp lite roliga bilder från valborg.

 Jag, Sofie, Roddan, Becka och Marco socialiserar sig.

 Roddan visar lite mindre stolt upp att han är med i tidningen. Under namnet "Rodolof".

Jag och Sofie är nöjda efter den goda kladdkakan. Men vi vill ha med alkohol. Varför ska alla vara så långsamma med att hälla i sig?

 Vi sitter på toppen av Ragnhildsborgsbacken och kikar ner på den söta lilla brasan.

 Här har vi då minibrasan.

 Oh no... Världen lutar!

 Eller så är det bara jag som har druckit för mycket. ganska troligt.

 Jag sitter på diskbänken, ser underbart galen ut och äter klyftpotatis.

 Jag sitter i badtunnan och är nöjd. Ser dock ut som att jag var helt ensam... Hm.

Studentklänning

Har ännu ingen som helst aning om hur jag ska lösa mitt problem med studentklänningen.

Börjar tycka att det är orättvist att inte killar har detta problem, eller iaf ngt liknande problen. De köper en kostym, som ser ut som alla andras, och dessutom kan de ha den vid minst 100 andra events också (om det inte skett en storleksändrig hos personen eller liknande).

Funderar på att ha min "mamma-prackade-på-mig-klänning" istället. Det sitter så otroligt bra, känns bekväm och dessutom är den snygg. Problemet är att jag inte anser att den inte passar som studentklänning. Visst, den är vit i botten. Men sen är det ju mörkblå blommor över hela. Alla säger att man inte måste ha en vit klänning, men jag vill inte vara den enda som sticker ut. Eller ja, jag vill inte vara den enda som inte är klädd i helvitt eller ljusa färger.

Problem, problem.

Shopping

Igår åkte jag till Sthlm för att möta mamma och shoppa inför min student. Väldigt svårt att hitta vita klänningar, och de man hittar är rent ut sagt fula. Ingen idag skulle väl tycka det, men vissa delar av dagens mode, det som finns i affärerna, är inget vidare alls. Jag vill inte om tio år titta tillbaka på min student och tänka "vilken hemsk klänning jag hade på mig". Och även om jag skulle tycka det vill jag inte veta det i förväg. Jag vill känna mig snygg och bekväm i min klänning. Den snyggaste klänningen jag hittade var nästan genomskinlig på baksidan, och det är kanske inte riktigt vad jag letar efter. Både mamma och jag ansåg efter några timmar att detta var ett "mission impossible". Vi gick till en tygaffär istället för att leta mönster. Än vet jag inte hur det blir med min klänning. Antingen får mamma sy en, med risk att det inte bli bra, eller så snor jag Saras, som jag inte känner mig helt bekväm i.

Det är iaf roligt att shoppa med mamma. Jag håller upp en söt topp, varpå mamma frågar "Vad är det där för ngt?" Och när vi gick in i en affär var det första hon sa: "Det ser ju ut som en maskeradaffär". Min mamma shoppar/går i affärer ganska ofta. Ändå förstår hon inte på sig dagens mode. Fast det gör inte riktigt jag heller. Mamma fattar inte att det är inne att vara estet och super-emo. Tur det, annars kanske hon också hade blivit sån! xD

När affärerna stängde klockan 19, vi hade gått i affärer i sex timmar, våra fötter var så döda de kunde bli, gick vi och åt lite asiat-mat. Mums. Asiatisk mat är verkligen en höjdare tycker jag.

När mamma kom tillbaka från toan berättade hon att det satt ngn där inne och spydde, så hon hade kilat in på herrarnas, vilket även jag gjorde. Mötte dock en man i dörren när jag skulle ut. Han såg jättechockad ut innan jag förklarade läget. han verkade förstå mitt val ganska bra.

Promenad till tåget i kylan och i vagnen pratade alla i mobil. Sånt är fett störande. Kackel i 45 minuter ger en huvudverk. Den fick Mika ta bort, med sina underbara låtar. Då hörde jag iaf inte kacklet från de andra.

Ingen studentklänning, men däremot ett par obekväma skor som jag troligtvis bara kommer att använda en gång, och ett billigt men snyggt linne från H&M. Dessutom hade mamma prackat på mig en supersöt klänning som jag inte vet när jag ska använda. Hon tycker att jag ska ha den på Skiathos och på Gotland. Två veckor, men sen då? Äsch, jag är iaf glad att hon prackade på mig den. Tror jag!

Svampen på nya äventyr

Valborg

Klockan 17:30 möttes jag och Sofie vid birkakorset för att sedan fortstätta ta oss vidare gåendes till Affe i Ritorp. Det hela tog strax över en timme. Lagom promenad i det soliga vädret. När vi nästan var framme och vi skulle möta Rebecka mötte vi först en häst på vägen. Den kom gåendes tillsammans med Emma Bozic, en klasskompis från lekis till nian. Det var nog två år sedan jag såg henne sist. Det var trevligt.

När vi sen kom till Affe mobbade jag Rodolof för att han hade varit med i tidningen och de hade skrivit fel namn. Han hade ingen aning om vad jag snakade om. Så när Nina & co kom fick de ta med sig LT så att han kunde titta. Affe fick bränna en CD till Rodolof med massa bra musik som vi sen lyssnade på. Grillade och satt och snackade. David brände sig, så han spelderade kvällen med ett finger under vattenkranen, stackarn. Kycklingspett och klyftpotatis satte vi i oss innan vi började svepa massa alkohol.

Rodolof har fått för sig att han ska leka vit månad nu i maj. Jaha, vin och vodka då eller?^^
Marco blev lite besviken också, hans grogg smakade inte så gått. Tror ngn hällde vin i hans cola. Och alla trodde att världen skulle gå under! Inte heller Linneas grogg var så god, så vi hällde upp den i ett till glas och öste på med sprite. Den blev god då, och jag fick ju också ett glas.

Tanken var ju att vi sen skulle kila till maren för att se elden, men ingen orkade, så vi promenerade till Ragnhildsborg och tittade på en minibrasa från toppen av backen. Lite trevligt var det ju faktiskt. När vi kom tillbaka drack vi lite mer och väntade på Rebecka och hennes gäng innan vi skulle bada i Affes badtunna. Det var bara jag och Affe som badade till en början, men sen hoppade även Sofie och Nea i. Det var verkligen skitmysigt att bada, då vi turades om att stå och dansade till Sexyback som ngn idiot satt på repeate och att svepa allt som fanns i glasen på kanten. När ngn hämtade vatten blev vi såklart överlyckliga. Sen bastade vi innan vi fortsatte att bada. Folk från Järna och "måste-ta-sista-bussen-människor" började dra sig strax innan/efter midnatt. Henke var full, så han hoppade också i badet... i ungefär ½ minut. xD

När Sofie och jag var inne och bastade knackade Becka på. Affes föräldrar hade kommit hem, och de trodde att vi var nyktra sa hon. Oh no, jag som var full. Låg på badrumsgolvet ett tag och försökte samla mig och bli nykter. Misslyckades men hälsade på hans mamma iaf. Hon frågade om vi var onyktra. Ehm. Obvious answer? Nyktra Affe skulle skjutsa hem oss, och det gjorde han efter att jag försökt sova på hans säng, lite random sådär.

Trevlig kväll var det iaf!

Igelstas studentskiva, 1 maj
Klockan halv tio hämtade Haitham mig efter att han hämtat upp alla andra. En tankning senare bar det av mot Sthlm och kvällens studentskiva: Fredriks och Sofies. Och så såklart massa andra folk på Igelstavikens gymnasium. Parkerade på andra sidan gatan och kilade in och hälsade på alla man känner, d.v.s. Fredrik, Sofie, Mariella och Rebecca.


Satte oss på övervåningen där det fanns en mysig soffa. Plockade sedan fram kamerorna och lekte lite med dessa, innan vi bestämde oss för att gå ner till dansgolvet och hitta ett bord där. Satte oss vid ett bord med två personer och jagade iväg dem. Sen satt vi där större delen av kvällen, förutom då vi kilade till baren eller toan. Sen satt jag och Rebecca och snackade skit om folk hela kvällen, även fast jag samtidigt satt och myste i en arabs famn. Berättade för henne att Roddis kallar mig svampen, och hon var inte sen att hänga på. Speciellt inte eftersom att jag satt och höll i två xider, varav en var aningen för mycket spetsad... Är jag svamp eller är jag?

    
Fredrik och Daniel såg lite danssugna ut, eller så tittade de bara på alla dansande tjejer, som vi fått lovat av Fredrik skulle utgöra 90 % av kvällens befolkning. Sofie försökte få med Daniel upp på dansgolvet, vet dock inte om hon lyckades. Hon satt iaf och dansade lite för sig själv såg det ut som.


Frans var iaf glad när han fick dricka sin öl. Och är det bara jag, eller ser han väldigt stolt ut dessutom?

Det var en trevlig kväll, som avslutades på ett nattöppet donken. Fredriks fel.