Så klockrent

På jobbet idag:

Sussie: Idag får man lön!
Helene: Japp. Och imorgon är den slut.

Haha. Kanske inte bara jag som känner mig underbetald.

Sista måltiden

Kände mig bara tvungen att lägga upp denna bild. Detta är min underbara arbetsgrupp i Taizé som en dag satt ute och åt middag eftersom att vi skulle blockera vägen. Som ni ser fick vi som jobbade i Casa hämta mat lite som vi ville. Sa man bara att man jobbade i Casa var det ingen som sa något. Den här dagen var vi nio som skulle ha mat och det blev missförstånd så att vi hade fjorton brickor varav dubbla efterrätter på vissa. Philippe åt fem stycken chokladpuddingar (som ni ser stående i mitten av bilden). Tur att man blir glad av att äta choklad. Detta var den sista dagen också så det kunde nog behövas.


Fr. vänster: Philippe, Oliver, Nandelotte, jag och Sabine.

Ännu mer Mraz

Efter det underbara framträdandet i Kungsan i torsdags bestämde sig jag och Roddan för att åka till Bengans på lördagen för att uppleva ännu ett framträdande samt få skiva signerad. And so we did.

Mötte upp Hannes, hans gitarr och kompisar på tåget och sen var det bara att vänta och vänta till Jason skulle sjunga och spela. I och med att det var en skivbutik kom man så nära, det blev en så intensiv spelning. Det är så jag vill ha det. Han är riktigt duktig, och det märker man speciellt live på så nära håll. Tre låtar och sen var det slut. Snyft.


Då var det bara att ställa sig i kön för signering då. Drog lite halvdåliga skämt om Jason "Han är ju lite halvkäck (tjeck)" samt inspekterade hans fina solbränna genom fönstret medan vi sakta men säkert närmade oss dörren in i butiken.

 Hannes får sin fina gitarr signerad. Jason fick välja mellan svart, röd, blå och grön. "I'm thinking green." Haha, lät ju som värsta bra milöslogan.

  Jag och Rod fick våra nyinköpta skivor signerade. Dock inte lika coolt som gitarren. Roddan fick även en date med Jason i september. Det var däremot coolt.

 
Sen satt vi och njöt av den underbara upplevelsen på Burger King med massa hamburgare. De hade massa rabatter så det blev två hamburgare var. Hannes åt upp en av Roddans.
Om någon skulle fråga Hannes: Vad gjorde du i helgen då?
Hannes: Jag åt tre hamburgare på samma dag. Ja, och så hängde jag med Jason Mraz också.

 Åkte tåg hem och njöt av Hannes musik från den fina gitarren med grön autograf på. Nyinköpt keps var det också.


Sen är ju dagens fråga: Vad gör Jason på bilden?


Sen var man ju glad resten av dagen. :)


Här ser ni filmen som Roddan (med min hjälp) spelade in.


Rix FM-festivalen

Igår efter jobbet gick jag för att möta Sofie vid tåget. Vi skulle nämligen på restaurang O'pizzicato innan vi skulle till Rix FM-festivalen i Kungsan. Just det var lite roligt för jag hade fått restaurangtipset av Lill-Marie på jobbet - och vem ser jag på restaurangen om inte just henne?

Det var en väldigt trevlig middag, jag åt oxfilémedaljonger med bearnaissås, sparris och kräftstjärtar. Till det potatisgratäng och rödvin (jag och Sofie delade på ½). Väldigt gott. Alltsammans under 200 kr. Det kan jag verkligen rekomendera. Ligger på Swedenborgsgatan 23, precis vid södra station. Sen var vi, tyvärr, tvugna att lämna det mysiga stället. Rod väntade på oss I Kungsträdgården.

Jag och Sofie på väg mot Kungsan för att träffa Rod.


Och här har vi lyckas tränga oss fram bland allt folk så att vi i alla fall såg lite grann.


Och efter alla gayiga Måns, Ola och andra schlager-idoler: Jason Mraz!
 

Han är så otroligt bra. Woho. Tyvärr varade inte lyckan så länge iom att han bara körde typ tre låtar. Men men. Det blir mer i sommar. Hoppas jag. Sen gick vi till donken och sen lyssnade vi på Coldplays Viva la vida hela vägen till tåget. Det är så bra. Och Coldplay kommer till Sverige snart (snart - bara ett halvår kvar).

Kom hem kvart över tolv men kom i säng först 1½ h senare. Oojoj. Sova fyra timmar när man ska upp till jobbet är inte bra. Men det var värt det!

The trip to France

Jag borde berätta något om Taizé. Inte för att jag känner att jag måste utan mer för att det gav mig så mycket som jag vill dela med mig av. Problematiken i detta är att jag inte kan ge like mycket, eller ens en bråkdel, av vad det gav mig.

Åkte dit med inte alltför för höga förväntningar då det var fyra år sen jag var där sist. Mycket har ju ändrats sen dess. Jag är ju inte femton år längre. Inte heller åkte jag denna gång med så många som jag umgås med. Det var i stort sätt endast Jonna och jag måste erkänna att jag var väldigt nervös. För tänk om hon inte skulle gilla Taizé alls, då hon är känd för att bl.a. vara ganska kräsen med mat och Taizé är känt för att de bl.a. inte har någon lyxbuffé. Då skulle ju det säkert förstöra en del av min upplevelse också då sånt ofta smittar av sig. Jag menar att det är ju svårt att tycka det är roligt när den man umgås med vantrivs. Lyckligtvis var så inte fallet.

Vi tar det lite snabbt så ni förstår läget. Upp kl 3 på morgonen (natten) på en lördag (ofta har man ju inte ens lagt sig då kanske) och iväg till södertälje syd. Buss till skavsta och flyg till buvois utanför Paris. Buss till Paris köpa metrobiljetter och iväg med allas resväskor. Anlände vid svenska kyrkan någon gång mitt på dagen. Segt. Packa upp saker i källaren där vi, 16 personer, sov på varsin tältsäng. Sen iväg i olika grupper för att utforska och uppleva det underbara Paris.

Jag, Jonna, Cilla och Elisabeth vandrade iväg till triumfbågen, McDonalds (woho), eiffeltornet (där vi hade picnic med salladen från donken) och till slut även Notre Dame. Tillbaka till kyrkan innan vi skulle iväg igen för att äta och sedan till Sacre Cuere. Sen äntligen sova. Över 20 timmar lång dag och sen fick vi bara fem timmars sömn.

Upp tidigt för att åka tåg till Mâcon och sen buss till Taizé. Tyvärr krånglade tåget och blev en timme sen, vilket innebar att vi missade bussen och halva mässan i Taizé. Skit också.

Och nu kommer allt som är så svårt att förklara. Den underbara upplevelsen i Taizé. Jag orkar inte ens försöka.

Min arbetsgrupp (alla får ett arbete att utföra ca 1-4 h varje dag) var underbar. Den bestod av mig, två tjejer från Holland som hette Sabine och Nandelotte, en fransk tjej som hette Chlué och en tysk kille - Jasper. Vi jobbade från 17:30-20:30 i casa med att ta emot nyanlända till Taizé. En dag var även två schweiziska killar med - Oliver och Fillipe. Vi satt mest och snackade eftersom att det inte alltid fanns några att välkomna. En dag hade vi picnic i solen tillsammans. Sypermysigt!

Min smågrupp (där man diskuterar och håller på) var också bra. Vi var helt enkelt the group of sidetracks. Helt flummiga, okoncentrerade och underbara. Ruben kom ju med sköna kommentarer om att alltig härstammar från holland "santa was dutch". Men när har påstod att "swedich is a german version of dutch" var måttet rågat och vi slutade ta honom seriöst.

Gruppen från Södertälje då, där jag inte umgicks med så många? Jodå, det var jättehärliga människor allihopa utom en. haha. Inga detaljer om det då jag inte vill snacka bakom ryggen på någon. Men låt mig säga att människan gick fler än mig på nerverna.

Vädret då? Underbart och soligt med över 20 grader varmt? HAH! Dröm och glöm! Regn, regn regn. Sol ca 3 dagar. Jag frös då jag inte hade några riktiga skor heller. Ändå blev jag bränd av solen de få timmar den tittade fram och lördagen var riktigt riktigt härlig!

Maten då, som har så dåligt rykte om sig? Jodå, Allt utom tonfiskröran gick att klämma ner (jag gillar ju inte fisk). T.o.m Jonna åt allt.

Bön tre gånger om dagen, var inte det jobbigt? Jag ville ha mer. Kanske inte fler tillfällen men några timmar längre varje gång. Sångerna var lika underbara som vanligt och inte underbarare. jag saknade Meine Hoffnung men fick istället två andra tyska låtar som var härliga att sjunga. Och busslåten var också rolig (det var en sång son innehöll ett ord "hominibus" som lät som "åh minibuss" när vi sjöng den. Jag och Malin kunde inte hålla oss för skratt en dag. Pinsamt.

Sista kvällen hade jag lite ångest över att lämna allt. Samtidigt skulle det bli skönt att slippa dela ett skitigt rum som man delade med 11 andra, helt utan stolar, inga vägguttag och no privacy. Riktig mat såg man ju också fram emot. Satt kvar länge i kyrkan den kvällen innan jag och Jonna pratade en massa. Sen gick jag och Sabine till Oyak (kiosk och samlingsplats om kvällarna framför allt) och träffade Oliver och Fillippe. Sen gick vi till deras rum och pratade till kl 01. Sen skulle vi sova. Sabine skulle upp kl 6 och köra bil...

Måste berätta en till sak om Oyak. Var inte där så många kvällar iom att jag var så trött och även jobbade några kvällar. Men en dag gick jag dit. Och dansade Små grodorna ledda av en tysk. En svensk "biffen" stank svett och vi asgarvade.

Så svårt att berätta om allt. Underbart var det iaf. Så många underbara och öppna människor har jag nog aldrig mött i hela mitt liv.

Vill ni se bilder också? Orkar inte lägga upp de här då jag sitter på jobbet nu. Kika in här istället:
http://www.axdal.se/josefine/

Det var Alexandra från min smågrupp som la upp dem. Jättesnällt tycker jag!

Om ni börjar undra vad några föreställer:
49 = Jonna som prutar
64/65 = Cilla är vegetarian och fick därför ett ägg till sitt potatismos. Se så glad hon blev...
115-118 = Grodor som parar sig...
136 = Jonna laddar sin mobil i kyrkan
150 = Sabine, Nandelotte och Chlué
154 = Matkö (mamma undrade hur man kunde stå i en så lång kö för att få sån mat)
158-173 = Min smågrupp. No comments. Haha.
236-270 = Picnic
414-431 = Posing utanför Louvren som är i bakgrunden (lägg märke till den charmiga mannen som också börjar posa).

Ni får ursäkta längden på detta inlägg. Samt alla stavfel. Orkade inte dubbelkolla och jag känner att jag inte är någon mästare på det franska språket. Kanske inte på svenska heller.


Update

Jag tycker det är så jäkla tråkigt när ens vänner skiter i en . Eller de man tror är ens vänner, jag är inte säker på vilket längre... Vad är definitionen av en vän? Någon som gång på gång gör en besviken och som aldrig ställer upp? *bitter*
Jag vet inte hur detta kommer att sluta, men jag orkar inte försöka längre när man gång på gång blir dissad och personen själv aldrig försöker. Jag är lite less på att alltid bli ensam för att folk utesluter mig från deras events.
Messar man får man ett svar två dagar senare att de glömde svara och ringer man får man som svar att de inte orkar. Eller så pluggar de. Alltid. Alla dagar i veckan. Dygnet runt. 24/7 hela tiden. Alla flickor utom jaaaaag. (försöker hålla mig glad genom att nynna på dumma sånger jag inte ens vill kalla musik).^^



Hade underbart igår. Haga filmklubb hemma hos Cilla med asmysiga människor varav jag inte inte träffat hälften förut (vi var tio st). Såg darling som var en ganska deppig (och sorgligt nog långsam) film och ett stureplansliv och hur det kan gå när man inte längre håller måttet bland vänner och i samhället. Väldigt hälig tjej som huvudperson med ashärliga kommentarer, t.ex: efter att hennes pojkvän skrikit på henne och gjort slut efter att hon var otrogen säger hon till sin kompis "Han är så obalanserad.". Eller som när hon fick sparken från jobbet som butiksbiträde p.g.a. dålig attityd och att hon pratade i sin telefon hela tiden: "Men jag kan ju inte hjälpa det. Det är ju de som ringer mig. Jag kan ju inte stänga av mobilen." Tre leenden i hela filmen tror jag att jag räknade till. Ojoj. Ingen action här inte.

Stannade kvar lite sen och pratade med Julia medan Sara och Cilla bakade saffransskorpor. Sen gick jag hela vägen hem och kom hem runt tio. Alldeles för sent men det var det värt.



Ska man säga något om helgen som var också?
Ja, det var underbar. Fredag UG - dock lite lite folk som jag umgås med.
Lördag hemgrupp och sen hem och chilla med pizza, TV, dator och musik. Lite lugnt eftersom jag var sjuk.
Södag vandringsgudstjänst i Hagaberg följt av goda mackor, trevligt sällskap och gotlandspalering. Sen gick jag och Sara till Maren. Sunqan kom dit och sen även Alex. Två glassar och sen bar det av till gamna Malmsjön där några andra höll till, t.ex. två Razai, och några hölöbor samt tjerna. Några badade. Dock inte jag. Jag är för gammal för att bada i maj. Eller för förnuftig.

Sen Willys följt av korvgrillning på Lindängen. Fler och fler folk joinade under dagen. Nice. Härlig helg.

Så, det var denna update. Och jo, jag skaaa skriva om Frankrikeresan. Snart. Typ.

Valborg

Jaha, jag ska väl göra som alla andra och lägga upp bilder och berätta om hur häftig min valborg var. Så häftig att jag inte tänkte på att det var valborg förrän fem dagar senare - coolt va?!^^

Jag var som många av er säkert vet i Frankrike hela veckan. Närmare bestämt i Taizé ([tésé] det är ju franska). Taizé är känt för att där finns en kommunitet med ca 100 bröder från ca 25 olika länder. Man brukar säga att kommuniteten i Taizé startade runt år 1940 då broder Roger från Schweiz kom dit. Hur som helst, där befann jag mig tillsammans med ~4000 andra ungdommar från olika länder, mestadels Holland, Tyskland och Sverige.

På Oyak och köper vatten. Detta är Cilla som coolar sig bakom en flaska.
 

Annie roade sig med att leka arab.
 

På kvällen jobbade jag i Casa med att ta emot nyanlända grupper till Taizé tillsammans med bl.a. Sabine och Nandelotte (på bilden) från Holland. Denna kväll befann vi oss i ett stort kallt tält eftersom att det kom så många. Här leker vi en lek som påminner och djungeltelegrafen.
 

Kick ass valborg!


Mer om Frankrike (text och bilder) kommer nog i veckan. Nu är jag på jobbet.
Gårdagen spenderade jag delvis i Paris, delvis på ett flyg, delvis i tvättstugan och delvis med att packa upp samt tvätta de äckliga fötterna.