Romme

Fredag:

Johan hämtade upp mig ungefär halv fem i fredags. Vi låg efter i planeringen redan då. Åkte hem till Jonna, efter att vi plockat upp alla, och packade om. Jag, Sofie och Rickard åkte med Jonna och Maria och Johanna åkte med Johan. Vi kom så långt som till Nykvarn innan Johan kom på att han inte hade köpt ngn alkohol. In på systemet där och fixa. Vi låg en timme efter i planeringen. Kom iaf iväg och åkte till Sibylla i Enköping. Gubben i kassan var lite läskig, men alla överlevde.


Efter en lång bilfärd började vi närma oss Naglarby, där vi skulle svänga av och jag fick läsa karta. "Efter ca 3 km kommer en skylt in på en grusväg till vänster mot Knutshyttan. Ta första vägen till vänster efter bron och det första huset på vänster sida är ert." Vi gjorde som det stod, och där stod ett ruckel!!! Det fanns inte ens några fönster. Vi förstod rätt snart att vi åkt fel. Sedan såg vi att det fanns en väg till vänster efter bron och inte bara ner till de husen. Men det var så kul!


    
Här är "huset" vi först trodde att vi skulle bo i.
 

Efter att vi hittat Knutshyttan (stugan vi skulle bo i) och packat upp började vi snoka runt. Det stod på Internet att det var renoverat på 70-talet och det såg verkligen ut som tagen från That 70's show. Fast med möbler från 1800-talet. Hittade en julgran och en flagga som vi började leka med. Blev ju riktigt hemtrevligt iaf. Började dela ut sängarna, bädda och fixa lite. Jag och Sofie fick 140-sängen, Maria och Johanna dubbelsänge och Rickard, Johan och Jonna tog bäddsofforna.


Rickard är iaf lite klockren ibland.
Rickard (till Johan): Är din necessär den blommiga eller den andra?


Jag hade tidigare på dagen fått utslag på halsen som jag inte hade ngn aning om vad det var för ngt. Blev lite orolig, men det kliade inte iaf.

Jag: Kolla mina utslag på halsen?

Rille: Så där brukar jag få när jag har rakat mig.

Tack, Rickard, tack! Vad är det du antyder egentligen?


Sen sa Johan också ngt dumt. Han skulle säga "slå huvet på spiken" men kom inte på hur det var, så han sa "Spika huvet på näsan". Jag tror att man måste ha varit med för att förstå. Han konstaerade även att bögar är bög-snygga. Tittade på  Legally Blonde och drack lite alkohol innan vi gick och la oss.
 

Lördag:

På morgonen var det jag och Sofie som var först upp, så vi fick göra i ordning frukost, med hjälp av Johan som gjorde gröt.


Frukost
Johan, Jonna, Rickard, Johanna, Maria och Sofie vid matbordet.

Hittade mha karta till Romme alpin och så började fixandet av hyrning och skaffa liftkort. Jonna var ju så klockren. Hon frågade efter en pistkarta "för det är ju så många", lite sarkastiskt. Killen bara "mmm". Han tyckte nog också att det var lite kul.

Tog liften upp och åkte massa ggr i olika backar. En gång när Rickard ramlade/satte sig ner skulle Johan kaxa sig lite: "Rickard, har du ramlat?!" Och vips, så fick skidan liv och han själv låg på backen även fast han stod still. Det var så roligt. Vi skrattade jättemkt.
Rickard: Johan, har du ramlat?!

         
Jag och Sofie.                Sofie                             Sofie, Johan, Jonna och Rickard.

På eftermiddagen åkte vi till värdshuset på toppen och satte oss ute i solen. Helt underbart var det. Var så otroligt sugen på en öl (och jag som inte ens tycker om öl, vanligtvis) så Johanna gick och köpte en åt mig. Och det var den godaste öl jag någonsin druckit!

    
På värdshuset med jättefin utsikt, mysiga vänner och underbar sol.
 

I slutet av åkandet den dagen skadade sig Jonna. Hon skulle hoppa i hoppen och så fick hon benet under sig så det blev helt svullet. Armen gjorde också ont. Fast det var ju tur att det inte var värre.


När vi hade åkt tillbaka till Knutshyttan vilade vi lite och hade trevligt.

Mys i soffan

Johanna, Rickard och Johan myser i soffan. Observera flaggan och den fina julgranen.

Sen turades vi om att duscha och när jag var klar (jag var först) började jag med middagen: Spagetti och köttfärssås. Det funkar alltid. Fast det var ju inte så lätt med tanke på att den största kastrullen var rätt liten och stekpannan var mini. Så ska amn laga mat åt sju pers. Fick göra köttfärsen i två omgångar och koka pastan i tre omgångar. Men det funkade. Sofie och Maria hjälpte ju också till.

 

Sen åt vi och Johanna gjorde drinkar åt mig, Sofie och Maria. Det sades ngn dumt om Jonas också. Kommer inte ihåg exakt vad det var, men det var ngt om att han är snäll och att alla mammor tycker om honom. "Ja, han är en sån där motherfucker" Haha. Skitkul! Det var Johanna som satte igång drickandet, men så slocknade hon 19:30 också. Haha.

Sen fick jag, Maria och Sofie diska. Eller ja, det var Sofie som gjorde det. Men vi höll henne sällskap. Buggade och snackade en massa. Sofie diskade Dolmioburkarna åt mig och Maria eftersom att Maria tyckte att glasen var för små att blanda drinkar i. Jag hällde upp mina smirnoff & co i den så slapp jag halsa.

jag + dolmio
Se vilken fin dolmioburk vid mina fötter.

Tyckte det var lite taskigt att låta oss diska när det var vi som hade lagat maten i en och en halv timme, men aja. Sen gjorde Maria kaffe åt oss: en Maria special. Den bestod av Kaffepulver, cappucinopulver, o?boypulver och lite socker. Den var skitgod! Sen var vi kvar där och snackade och drack ur burkarna. Maria sprang runt med min kamera och fotade.

         
Maria                                Köket                             Våra påsar från systemet.

Både Rickard och Johan kom in och tyckte att vi skulle komma ut till dem. Johan blev påtvingad en Maria special när han kom in i köket.

Maria special


Satt vid TVn ett tag och sen gick vi in i köket och spelade spel. Först Med andra ord och sen Bohnanza. Trevligt var det, men jag märkte att jag lät skitsur på slutet.

Golvet
Mitt i spelandet kom pojkarna och Maria på att golvet var ett roligt ställe att leka på.

 
Söndag:

Jonna kunde inte åka på söndagen pga sin skada, men hon fick pengarna tillbaka för den dagen både för skidorna och liftkortet. Sen satt hon i solen på värdshuset och myste. Vi andra åkte däremot ganska mkt.

Sen sa vi hejdå till backarna och skulle bege oss hemåt. Pojkarna, Maria och Johanna hade åkt en timme tidigare eftersom pojkarna skulle spela match på kvällen. De hade råkat ta mina skor som låg i påsen så jag fick gå in på Donken i Enköping med bara strumporna. Det var lite pinsamt faktiskt. Dessutom är asfalten kall.

Backarna
Hejdå backarna!


Kommentarer
Postat av: Sofie

snygga bilder asså! Måste börja prata me dig på msn nån gång så ja kan få dina bilder! ;P hehe..nädå..vill jättegärna ha alla bilder du tog men de e upp till dig!
hehe..men du sa ju att de va lite hemtrevligt o gå in på donken me bara strumpor...lol aja..underhållande inlägg iaf måste ja bara vsluta me o säga! lite inside-jokes men de gööör inge! :D

2007-03-26 @ 17:02:52
Postat av: Josefine

Det blir lite jobbigt att skicka bilder till alla, får se om jag orkar. Har redan skickat till Jonna.
Men insiderjokes är ju lite min grej, eller hur?!

2007-03-27 @ 08:21:57
Postat av: Rodan

Kristna högern goes norrut.
Borde göra en film som handlar om det. xD

Postat av: Josefine

Kristna högern? Ja, inte är det vi iaf.

2007-03-27 @ 17:39:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback